Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 11

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Acum sa va povestesc o intamplare ciudata care sta la baza numelui lui bb 2.
E foarte interesant ce sa intamplat cu numele. Joi ii fac o lista lui sotu cu numele care imi plac si el imi spune ca Robert. Ma duc acasa o intreb si pe sora mea ce spune si imi spune ca si ei ii place. Sambata primesc un telefon de la verisoara mea(si prietena mea cea mai buna) si imi spune ca imi propune ceva fara sa ma supar, ca nu imi place numele de Robert, ca ei ii place foarte mult cum merge cu Eduard. Deci va dati seama de coincidenta, dupa sotul, sora si pe urma verisoara si fara ca macar sa o intreb. Si ieri bomba cea mare. O intreb si pe mama daca ii place si se uita la mine si imi spune ca de mult timp , exact dupa ce a aflat ca e baiat, a vorbit cu cea mai buna prietena a ei si se gandeau ca Robert ar fi cel mai potrivit nume si mai frumos. Deci va dati seama cate coincidente. Cel putin mie asa mi se pare. Precum a spus mama , cred ca bebele vrea sa il cheme asa.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 16+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, eu mi/am luat pompa manuala si nu am reusit nimic cu ea. Am zis ca de data asta voi inchiria o medela electrica de la spital daca va fi cazul.

Finn a avut suzeta de la mothercare de silicon. A folosit/o pana la 6 luni cand a scupat/o cat colo si nu a mai vrut/o.

Eu nu mai cumpar din sua decat daca e super ieftin. taxele sunt mari plus ca astepti enorm de mult sa primesti pachetul. ultimul pachet a facut 10 zile pana in cehia si a stat la vama 3 saptamani desi nu aveam de platit taxe la el. asa ca m/am lecuit.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Salut pe toata lumea ... am vrut sa intru si in weekend dar NU mergea net-ul... asa m-am enervat chiar vroiam sa vad ce faceti.

Dara daca imi permiti raspund eu la cateva din intrebari:
- legat de pompa ... eu zic ca e o investitie buna mai ales ca e electrica si duala ... eu am avut electrica si a fost ok ..Bu a papat si san si biberon cu lapte muls fara exceptie... a papat si suplimet Lp si nu s-a strambat.
Legat de Lp si sunt pareri si pareri ..,. eu ti-o spun pe a mea chiar daca o sa-mi iau rosii in fata: Lp nu este diavolul si nici nu pateste bebe ceva de la el ... eu zic ca este OK si asta nu ma face nici inconstienta si nici lenesa nici mama denaturata ... Bu a papat atat Nan1 cat si Humana ( la Filantropia bebei papau Nan1 chiar daca erai chemata la alaptat).. AM prietene care le-au dat bebeilor Milupa si le-a mers din plin.
Pe scurt o poveste adevarata... prietena mea cea mai buna la influenta rudelor nu i-a dat lui Mihaita bebele ei Lp ca e baubau si saracu nu luase in greutate decat 100 g in prima luna .. de era sa iasa batuta din cabinetul pediatriei ca tinuse copilul nemancat pt nevoile lui doar cu laptele ei.... INSUFICIENT.... si de acolo se explica plansul haotic... nelinistea din somn ... ASA CA- sfatul meu daca laptele este insuficient foloseste supliment Lp ... daca bebe nu poate sa suga din diverse probeleme ... foloseste biberonul .. unul de calitate poate cu tetina anticolici si pe termen lung toti o sa fiti mai bine... tu nu o sa o iei cu capu si deci ai o sansa reala sa ti se normalizeze productia de lapte.... STRES+LAPTE= NO LOVE ... bebe o sa creasca si o sa poata suge singur san
IN PLUS daca planuiesti sa lucrezi dupa ... lapte muls+biberon poate fi solutia pt voi.... eu te sprijin 100% in aceasta idee.

Suzeta /tetina .. eu zic Da si aici .. atat datorita studiilor care spun ca e de bine in sindromul mortii subite cat si pentru bunastarea lui bebe.
Bu a avut 3:
1. prima de la Primii Pasi... primita de la 1 luna ...mare albastra BIG SUZA o chema
2. a doua de la NUK... care avea si un inelus de care Bu se tine pana se plictisea si pe urma o arunca in sus si radea ...BINKY o chema
3. alte 3 de la diferite firme care erau de rezerva
Toate ortodontice si ok... se sterilizau de cateva ori pe zi caci Bu e un mare pisicher

In rest ce sa spun ... abia astept sa-l vad pe bebe saptamana viitoare... rinichii au inceput din nou sa ma doara sper sa evit spitalul .. cam trag de mine .... dar ma lupt

Mamica de Bu minunat si de strengar +20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

J.D. merci de info cu suzeta, mi-am notat :)

Se inchiriaza si pe aici pompe (nu stiu daca de la spital, dar e o fundatie care sigur inchiriaza), dar eu stiam ca daca am predare contra-cronometru, tre' sa ma inlocuiasca rapid sotu' sau mama la hranit bebe, nu pot sa ma duc dupa pompa etc.

Pai de-asta mi-am luat si eu din SUA de-acum, ca dureaza mult. Dar in Europa era vreo 1200 lei o pompa dubla electrica, si asa am luat-o cu 600. Iar pe aici una simpla electrica e 570. Adica Avent de care am luat eu. Medela sunt mai bune, dar am o tona de recipiente avent (alea de tot fierb la ele :P), sterilizator si incalzitor primesc tot avent si in toate farmaciile si supermaketurile pe-aici gasesc mai mult avent decat medela. Asa in reviewuri medela era mai buna. Dar in Ro...

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Chito, acum am vazut mesajul tau, merci mult pentru info. Tot citeam la unele odisei ca bebicii nu accepta orice fel de suzete.

Pai eu nu-s mama 'bio' :), nici eu nu cred ca LP e bau-bau :) o sa fac tot ce pot sa ajunga la bebe anticorpi si enzime (ce are laptele meu in plus fata de LP) si daca-i trebuie completare, ii dau completare.

Zic de mama bio in sensul ca era un medic ginecolog care se plangea ca acum e o moda sa nasti 'bio', sa nu accepti nici branula pt. cazul in care ai nevoie de vreo perfuzie si ca uneori deciziile astea sunt periculoase. Ma rog, dr.ul din articol nu era adeptul cezarienei aiurea, dar nici eu nu cred ca daca ai caderi de tensiune si iti baga solutie Ringer (cu glucoza, saruri, vitamine si ce mai are aia), gata, ai facut crima contra naturii. Tocmai citeam ieri de o nastere pe-aici si fata aia cadea intruna pe jos dupa nastere, ba la buda, ba cu capul de patul copilului...adica zic in sens ca se intampla si ca uneori e nevoie de ajutor medical.
Si de-aici am preluat cu 'bio', ca o paralela.

Cat pot sa alaptez printre predari, o sa alaptez, nu mi-e lene, nu mi-e de nesomn, sunt mult prea obisnuita cu lipsa somnului. Dar e musai sa lucrez (chiar daca acasa, eu am predarile cu ore fixe, uneori se suprapun) ca altfel ramanem toti pe drumuri, momentan am o situatie mai deosebita. Asa ca nu am nicio jena ca tre' sa-mi intretin familia si pt. asta s-ar putea ca bebe sa bea uneori laptele meu din biberon in loc de titi. Si daca n-am suficient si trebuie completare, nu cred ca o sa ma simt criminala (sper sa zic asa si atunci si sa nu ma tzacanesc) :)

Asa ca, Chito, sunt total in asentimentul tau :)

Later edit:
Am prietena mamica de gemeni, nu se descurca sa ii alapteze simultan si nici nu avea lapte pt. doi, le dadea si completare, ce trebuia sa faca?Sa sufere pentru LP? Imi pare o exagerare.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Vad ca suntem deja la pagina 20, voi incerca sa fac capitol nou, doar sa aveti putintica rabdare sa citesc instructiunile

Edit: Se pare ca nu stiu parola, credeam ca e tot cea de la gmail. Asa ca las cunoscatoarele de data asta!

23+ Bianca

Mergi la inceput

Ronina, tocmai iti trimisesem parola de la userul comun.
Ai doar grija sa adaugi la lista cu linkurile capitolelor si pe cel care tocmai se termina.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Gasit PM, hai ca incerc, sper sa reusesc

23+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart_apr2012 spune:

Cred ca am reusit: Capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Daca nu va deranjeaza si nu considerati ca e prea devreme, voi ce experiente ati avut cu suzetele? De care au acceptat bebeii si de care nu? Ca am inteles ca e recomandata pentru reducerea riscului de sindrom al mortii subite, nu se stie de ce functioneaza, dar functioneaza :)

19+

Eu suzeta i-am dat-o de la 2 saptamani...si a renuntat la suzeta singura la 10 luni. Am ales suzeta de latex...si ortodontica...nu mai stiu de ce am facut aceasta alegere. Stiu ca era de Nuk si era verde...si mie nu-mi placea ca sarea in ochi in orice poza... am incercat si cu suzeta de la avent...mi-a placut ca era transparenta...dar nu era din latex. Am mai avut si o suzeta tot de la Nuk dar nu de latex a acceptat-o si pe aia.
Si eu m-am limitat la cumparaturile de spital si de acasa...si am crezut ca o sa am timp sa ma documentez si dupa...dar planurile nu s-au potrivit. As fi vrut sa studiez un pic mai mult etichetele la borcanelele de mancare(din cand in cand ai nevoie si de un borcanel), cutiile de cereale...si altele care nu-mi vin acum. Lapte praf i-am dat completare din 2 motive 1 mi-a venit laptele abia in a 5 zi si 2 era o mancacioasa si nu se satura sub nici o forma cu laptele care il produceam eu. Si am mers pe laptele praf cu care era invatata din maternitate ca sa nu am surprize cu vre-o alergie/ intoleranta...

Mami fericita de strumfita si 24+ cu Motzata

Mergi la inceput