Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Raluca, eu am pierdut intalnirea de la Timisoara, dar tot sper ca mai apare ceva, in primavara au avut o camnpanie faina, ofereau ceva carduri cu 20% reducere, dar nu mai e, mai asteptam.

MTHFR C677T Homozigot
+29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Anaoi, eu le-am facut la Synevo analizele, dar nu le-am facut in mai multe locuri sa stiu unde e mai ieftin. Screening ar fi http://www.synevo.ro/profil-trombofilie-screening/
dar vezi ca ele-s mult mai multe (poti sa dai cautare in site-ul synevo dupa trombofilie si iti apar toate), dar daca ti-a zis doar screening, poate atata trebuie. Eu mi le-am facut pe toate in decurs de un an si jumatate si m-au costat in jur de 1500 lei (adica nu doar screening-ul).

Face si medcenter (si acolo te pot urmari medici hematologi buni) si probabil face si Fundeni, unde as banui eu ca-i cel mai ieftin sau poate gratis ? Screeningul posibil sa fie gratis la fundeni, nu stiu daca si mutatiile genetice sunt gratis acolo.

Fetele, vin cu noutati de la medicul meu ginecolog (pe care am ales-o printre altele pt ca e mereu la curent cu cele mai noi chestii, se informeaza la greu) si mi-a zis ca noutatile in domeniul trombofiliei spun ca cel mai bine sa fie luat Aspenter seara (nu dimineata), ca merge pana pe la 34 de saptamani si ca unele persoane sunt rezistente la aspirina si atunci o cantitate mica nu le face nimic si trebuie sa ia mai mult. A zis ca se poate depista cine e rezistent, insa la mine n-are rost sa aflam daca-s rezistenta sau nu, ca al doilea motiv pt. care ar trebui sa iau mai mult este greutate, la greutate mare, trebuie mai mult (eu am BMI mare).
So, m-am ales si eu cu 2 x Aspenter pe zi (150 mg in total) de luat seara.

Cred ca medicii care mai propusesera 2 Aspenter erau si ei la curent c noutatile. Si e in functie de kg.

Bebe e in grafic, o artera uterina e ok, cealalta tot rezistenta (0,82, data trecuta era 0,85) iar ombilicala e ok.
Si mi-a scris: 150 mg aspirina seara pentru a preveni riscul de preeclamsie (pe care eu il am din cauza kilogramelor in plus in primul rand, apoi al trombofiliei).

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Fetelor, stiti cumva ce parere are dr. Avram despre mutatia homozigota de gena PAI in sarcina? Da Clexane de la inceput?

_

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

ana,
mai poti incerca la matei basarab sa vezi cum sunt preturile la ce analize ai de facut tu
referiotr la 2 aspenter pe zi .. asa o fi daca zic doctorii, noi putem daor sa presuunem dar mi se pare multut 2
raluk, mie patutuirle de la bebe design mi-au placut mult si la targ erau mai ieftinutze cu vreo 2 mil. au sis sitem de balansare .. si sertare .. sunt haioase

in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Mealex, nu stiu sa spun decat ca la MTHFR homozigot mie nu mi-a dat de la inceput si inca nu fac. Din ce am citit, MTHFR, PAI au risc mic, fatza de Leiden, protrombina. Eu mai mult am luat 'puncte' pt. istoric de tromboze in familie si obezitate, decat pt MTHFR si PAI. Si cumulate tot nu m-au dus inca la Clexane. Ci in functie de dezv. bebe, IR-uri si D-dimeri (plus restul de coagulare, aPTT, timp Quick) voi incepe Clexane sau Innohep cica. Plus sigur 6 saptamani dupa nastere. Asa mi-a zis dr. Avram.

zic de puncte cum sunt in articolul asta http://mymed.ro/anticoagularea-in-sarcin.html

Gasisem eu un protocol pt. risc, il pun mai jos. Mie mi-a zis ca avand 3, deja nu se mai stie exact care e riscul, dar oricum, o suma de riscuri mici.

Standard | Medicul trebuie sa încadreze gravida sau lauza cu
| trombofilie congenitala, în una din urmatoarele
| categorii, în functie de frecventa si de gradul de
| risc tromboembolic:
| - rezistenta la proteina C activata/factor V Leiden:
| - frecventa mare
| - risc moderat (risc mare pentru homozigote)
| - mutatia 20210A a genei protrombinei:
| - frecventa relativ mare
| - risc moderat (risc mare pentru homozigote)
| - deficit de antitrombina:
| - frecventa mica
| - risc mare
| - deficit de proteina C:
| - frecventa relativ mica (cazuri fals pozitive în
| sarcina)
| - risc moderat
| - deficit de proteina S:
| - frecventa relativ mica (cazuri fals pozitive în
| sarcina)
| - risc moderat (6, 7, 8)

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Eu o sa fac cum a zis dr si o sa iau 2 Aspenter, mai ales ca eu nu fac si Clexane inca. M-a convins. Si am BMI mare. Plus ca mi-a scris "pt. prevenirea preeclamsiei" si o intrebasem daca am risc mare si mi-a zis ca da, din cauza obezitatii si a istoricului familial de tromboze (trombofilia mea, fiind o forma usoara, fiind pe locul 3 abia).

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

fetelor, eu nu mai inteleg: 2 aspenter pentru prevenirea preeclamsiei? pai mie cardiologul mi-a spus ca antic (puntem incadra si aspenterul in aceasta categorie) face sangele mai subtire si asta influenteaza tensiunea, in sensul cresterii. adica, cu cat sangele este mai subtire, el circula mai usor si creste tensiunea.
iar aspenterul eu nu-l pot lua seara deoarece l-am luat intr-o zi un pic mai tarziu (nu la 7 dim, cum eram obisnuita) si la 30 min de la injectia cu clexane iar mi-a curs sange din nas... eu l-am rarit la 3 zile, chiar daca dr U mi-a spus la 2 zile pana in sapt 30

29+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Kraluca, depinde si cate kg ai, eu am multe. Mie din gingii imi curge rau de tot, din nas doar cand suflu, deocamdata si putin dupa aia. Plus ca preeclamsia nu e o simpla tensiune arteriala, ca ar fi bine (ca exista medicatie pt hipertensiune in sarcina), ci e o intreaga aiureala cu proteine in urina, cedarea ficatului si rinichilor. Si printre factorii declansatori e si trombofilia. Deci ce contracareaza trombofilia...ajuta. Plus ca eu nu am atata anticoagulare ca tine, ca nu fac inca clexane, poate daca as face, n-as mai lua 2 aspenter, nu stiu.

LE:
Am dat de curiozitate cautare pe google dupa aspirin prevention of preeclamsia si se pare ca ar fi ceva rezultate.

20+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kraluca

fetelor, eu nu mai inteleg: 2 aspenter pentru prevenirea preeclamsiei? pai mie cardiologul mi-a spus ca antic (puntem incadra si aspenterul in aceasta categorie) face sangele mai subtire si asta influenteaza tensiunea, in sensul cresterii. adica, cu cat sangele este mai subtire, el circula mai usor si creste tensiunea.
iar aspenterul eu nu-l pot lua seara deoarece l-am luat intr-o zi un pic mai tarziu (nu la 7 dim, cum eram obisnuita) si la 30 min de la injectia cu clexane iar mi-a curs sange din nas... eu l-am rarit la 3 zile, chiar daca dr U mi-a spus la 2 zile pana in sapt 30

29+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

aspenterul este antiplachetar si clexane e anticoagulant - ele au actiuni diferite si nu sunt in aceeasi categorie.
mai mult de 50% din populatie ia aspirina sau aspenter (sub diferite denumiri) si nu iau pt sange ingrosat ci pentru a impiedica formrea trombilor si pt o buna circulatie si protectie a vaselor de sange.

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

daraa, uitasem ca tu nu faci anticoagulant. Sigur asta e unul din motivele pt care ti-a facut recomandarea asta

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput