Gravidute cu trombofilie - capitolul 5
Raspunsuri - Pagina 28
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
am uitat sa va spun: am fost si la cardiolog si mi-a spus ca este foarte important faptul ca fac anticoagulant, deoarece influenteaza ritmul cardiac. mi-a spus sa-mi monitorizez tensiunea, si daca oserv vreo crestere sa o anunt imediat. eu mereu am avut tensiunea micuta, insa anticoagulantul favorizeaza cresterea tensiunii... asa ca, fetelor, dupa sapt 28 sa faceti o vizita la cardiolog (+EKG +ecograf de inima) 28+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kraluca felicitari musette! dupa cum a spus alex, asteptam vesti bune! alex - astept sa ne bucuram de doua liniute (sau de rezultatul BetaHCG). mihaela - eu am fost joi la fundeni... eram la 6.25 acolo, mi-am luat analizele si am revenit pe la 13 si un pic... poate ne-am vazut ![]() dr U mi-a mentinut tratamentul, cu specificatia de a opri aspenterul la 30 sapt. chiar daca IR-urile mele erau maricele (la 26 sapt 0.8 pe dreapta si 0.7 pe stanga), dumneaei nu a spus nimik... iar analizele au iesit bine. ce harnice ati fost zilele astea.... am avut cateva pagini de citit ![]() |
Raluca, erai cumva imbracata intr-o bluza rosie?
Daca, da, eu eram cea care comunica cu celalta fata cu parul rosu. Eu am avut o geaca neagra si un pulovar crem cu nasturi. Vorbeam de faptul ca nu ne da med de fam compensat decat 50%. Eu pe cealalta fata am intrebat-o daca e forumista, atunci la 13-14 (si ea zicea ca nu mai citeste nimic de nicaieri
![](icon_smile_big.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
Am venit! Musette felicitari pentru rezultatul la DT!!! Bibica noastra a crescut putin, este efectul injectiilor cu Diprophos, dar era mai bine ca saptamana trecuta. Adica si fluxul pe artere era mai bun ca saptamana trecuta. In continuare, nu stim exact daca de la Clexane doza marita sau...nu. In rest, intrebarile mi-au cam stat in gat. Au tratament pentru prematuri in spital, deci
, nu am sa fac nici pregnyl nici utrogestan deocamdata, in schimb am hotarat sa iau 2 aspenter, seara. Eu pana acum luam 1 aspenter dimineata. Acum dl. dr. mi-a spus ca e de preferat seara, chiar daca seara fac si Clexane. Asa ca seara, baga toni doua aspenter
macar pana in saptamana 28 inclusiv. Apoi, voi mari Clexane-ul
. Nu dati cu pietre. medicul meu ginecolog zice ca am putea incerca si asta, numai sa nu se lase cu sangerari excesive. Totusi, in caz de forta majora, fac si asta. Deocamdata n-am nici un fel de sangerari - desi in primele luni de Clexane imi curgea sange din nas de nu stiu cate ori pe zi. Om vedea; deocamdata pot sa respir inca o saptamana
. Mai mult, Dana scumpa mea, sa dea DD sa ai gura aurita - daca mentin acest ritm pe care l-a avut bibica in saptamana asta, e posibil sa ajung pana la Sarbatori, poate chiar dupa. E posibil...e mai mult decat aveam saptamana trecuta. Piticoata noastra se hraneste, are lichid in jurul ei, dar are doar 630 gr (eu maine intru in saptamana 27). Sper sa trecem de 1 kg. Ma duc acum sa fac o mazare cu carne ca vad ca mi-a revenit pofta de mancare.Va
pe toate si va multumesc din suflet pentru suport si gandurile bune!!!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Bravo Toni!!!
Sa va faceti mari, mari !!!
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 2 Urtogestan 200, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 1, Complex B-uri, acid folic 5 mg, Vitamina E, Vitamina C 1000
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
mihaela, ma bucur ca te-am cunoscut... live! pacat ca nu am vorbit si noi ca fetele (musette, alex) si sa ne fi recunoscut acolo. eu fac clexane... voi pune tratamentul in semnatura sambata, cand fac 29 sapt.
toni - felicitari pentru vestile bune! eu cred ca a mai crescut datorita dozei marite de antic. era prea devreme la 4 zile de la doza shimbata sa observati evolutia. oricum, greutatea pe care o stabileste ecograful este estimata... mie la eco imi spune greutatea si apoi scrie "+ sau -" 130 g (asa a fost la 26 sapt). de asemenea, depinde foarte mult si de ecograf... eco de 20 si 22 sapt le-am facut la ecografe diferite, iar diferenta intre 2 sapt a fost foarte mare (285 g la 20 sapt si 500 g la 22 sapt) rabdare, ca bebe va creste mare si va recupera.
edit: treci la 2 aspenter pe zi la indicatia dr sau din propria initiatica?
28+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
felicitari fetele ca v-ati intalnit si n-ati stiut.
Raluca, acum ca mi-ai zis am sa mai iau si eu aspenterul o sapt si dupa aiacred ca o sa-l iau la 2 zile .. nu imi vine sa-l scot de tot. eu cred ca are un rol foarte important si .. repet, stiu burtici de pe alt forum care au luat pana aproape de nastere. la 30 de sapt bebe e deja format .. nu au ce malformatii sa apara.
Toni, ma bucur pt bebe al tau din toata inima mea .
daca valorile pe artere sunt bune, ar trebui sa ia mai binisor in greutate .. undeva la 100-150 gr pe sapt .. din sapt 31-31 poate lua in media cam 250 gr pe saptamana ... asa ca .. se poate! in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
danezza spune:
toni, da chiar: cine ti-a zis sa iei 2 aspenter pe zi? dr sau asa ai hotarat tu? mi se pare ca e mult.
parca stiu ca in sarcina 75 mg e doza admisa, de-aia se recomanda aspenter si nu altceva .. eu zic sa intrebi inainte sa iei, te rog! in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
Tot citesc pe net despre aspenterul asta.... Medicul ginecolog mi-a spus sa iau 2/zi. Acum sunt in dubii. Pe mine ma vad 2 medici, amandoi fac o superechipa si se completeaza reciproc. Acum unul a zis ca parerea lui e ca de la Clexane sunt mai bine si ca daca e cazul putem chiar mari doza, iar celalalt a zis ca parerea lui este ca aspenterul m-ar putea ajuta mai mult si ca poate ar trebui sa iau chiar 2/zi. Eu intrebam de Arefam si pregnyl, nu mi-a trecut prin cap sa intreb de Aspenter. ma gandesc ca totusi 2/zi e cam mult...mai ales ca oricum va trebui sa-l opresc in sapt. 28... Nu stiu ce sa fac...Georgia nu te-am felicitat pentru rezultatul de la eco! Felicitari
Va multumesc inca o data...nu stiu ce m-as face fara voi!
MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Tonirro, ma bucur mult ca bebelina ta e bine si creste! Curaj, o sa vezi ca o sa fie bine! . 2 aspenter mi se pare si mie cam mult pe zi si mai ales luate ambele in aceeasi priza. Poate poti alterna o zi sa iei 2/zi dar nu in aceeasi priza, o zi sa iei 1/zi. Intreaba-ti iar medicul daca chiar e ok asa. Aspenterul are rolul lui, intr-adevar, dar clexanul face si el f bine, mai ales pt IR-uri, ca daca ele sunt in limite, automat bebelina se hraneste si creste.
Mie nu-mi e asa teama sa opresc aspenterul, ma sperie faptul ca scotandu-mi-l, o sa-mi creasca clexanul la 0.8/zi. Trebuie sa avem mare grija la nastere, sa treaca in jur de 36 ore intre ultimul clexane si nastere. Doamne-ajuta sa fie bine bebeii nostri si noi la fel!
Fetelor, voi intre ce saptamani va programati la morfofetala de trim. III ? 28-32 ?
Sanatate burticilor! 26+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carpediem Tonirro, ma bucur mult ca bebelina ta e bine si creste! Curaj, o sa vezi ca o sa fie bine! ![]() Mie nu-mi e asa teama sa opresc aspenterul, ma sperie faptul ca scotandu-mi-l, o sa-mi creasca clexanul la 0.8/zi. Trebuie sa avem mare grija la nastere, sa treaca in jur de 36 ore intre ultimul clexane si nastere. Doamne-ajuta sa fie bine bebeii nostri si noi la fel! Fetelor, voi intre ce saptamani va programati la morfofetala de trim. III ? 28-32 ? Sanatate burticilor! ![]() "Homo sum, humani nihil a me alienum puto!" MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt. |
cred ca de-aia am mai auzit recomandari la burtici care faceau doza mare in sensul ca, in ultima perioada de sarcina, aproape de nastere sa faca dza de anticoagulant in 2 ture: jumatate dimineata si jumatate seara. ca in cazul declansarii nasterii, doza din corp sa fie cat mai mica.
clar daca voi scoate aspenterul voi face si eu toata doza de 0.6, nu mai arunc din ea.
Eu mer la fix 30 de sapt la control si atunci ma voi programa si la morfo, din cate am inteles, la 32 e sapt.
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot