Trombofilia, o cauza a infertilitatii -66-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

licurici eu stiu ca ddimerii conteaza foarte mult in sarcina, deci nu te stresa. cu celelalte valori, pai ai primit deja tratament. ia-l si probabil ca si valorile vor intra in normal. Eu nu vad nimic inspaimantator in analizele tale.
Homcisteina nu se face pur si simplu, ci tre' s-o ceri. Si se plateste - e circa 30 lei.Trebuie sa incepi sa iei tratamentul prescris, cel putin o luna. Apoi, dupa cum ti s-a spus si la spital, vino cu test pozitiv. pentru mutatia homozigota, cu siguranta vei primi si clexane de minim 0,4.

daca as fi in locul tau nu m-as ingrijora pentru aceste analize, ci m-as concentra pe sarbatori, apoi pe "conceptie". nu stiu povestea ta, dar, pentru ca nu ai specificat nimic de infertilitate, probabil ca poti ramane graviduta natural.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

ony eu am pierdut o sarcina anul trecut in decembrie in conditiile in care am inceput Clexane in saptamana 6. anul asta in mai am facut o inseminare si ginecologul mi-a recomandat Clexane din prima zi de stimulare. dr U imi zicea sa vin cand o sa am test pozitiv. asa ca depinde f mult de dr, de antecedentele tale etc. din ce am constatat in ultimul an, nu exista protocoale bine stabilite in problema asta.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ony, chiar vroiam sa iti scriu si eu despre ce spune Qiao, sunt total de acord cu ea. Tinand cont ca tu ai pierdut devreme sarcina, ar fi bine sa incepi anticoagulant de la testul pozitiv. Ca sa lamuresti chestia asta, ai putea da o fuga maine la Fundeni, cred ca doar maine mai este dr. Ucsatescu. Ginecologul tau a zis sa faci anticoagulant de la 6 saptamani? El nu iti poate recomanda de la testul pozitiv?
Intr-adevar tratamentul depinde de gravitatea mutatiilor, in general, fetele cu o mutatie MTHFR homozigot sau cu cele 2 mutatii heteor, au facut Clexane (se considera ca 2 mutatii heterozigote au gravitatea unei homozigote). Citeste pe prima pagina la gravidute si mamici cum au facut fetele Clexane in cazuri asemanatoare. E adevarat ca sunt fete care au inceput in sapt 6-7, dar poate ele au pierderi de sarcina mai mare in istoric. Adica daca pierzi devreme, eu zic ca trebuie sa incepi anticoagulant devreme. Eu am avut mari emotii ca nu imi va da de la inceput, ma temeam sa intru in sarcina doar cu Aspenter...dar cum mi-a vazut mutatiile si istoricul, a zis ca incepem in acea zi Clexane, la 3 sapt si 5 zile.

6 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex
...dar cum mi-a vazut mutatiile si istoricul, a zis ca incepem in acea zi Clexane, la 3 sapt si 5 zile.

...si azi vad ca aveti deja 6 saptamani...in curand vezi o pata alba care ba apare, ba dispare la eco.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Aristica , abia astept sa creasca si sa vedem bine-bine inimutza.

6 weeks
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradam spune:

Hei, fetele, nu stiu daca ma mai tineti minte, mai sunt si eu pe aici. De fapt, am fost mereu dar nu am mai scris :).
Intre timp nu s-a intamplat nimic notabil, nu am ramas adica... Dr. meu spune ca nu mai are sens sa astept, sa incepem cu IA.
Eu am MTHFR 667 homozigot si cele doua PAI heterozigote. Am pierdut o sarcina la 31 de ani, cand nu stiam de mutatii, in saptamana 5. Apoi am avut de rezolvat o rana pe col, in fine, cam de un an incercam si nimic. Acum am 34 si mi se pare ca nu mai am asa de mult timp la dispozitie, dar parca nici la IA nu as trece direct...
Am ajuns la dna dr Avram si, oarecum surprinzator, in ciuda mutatiilor si a sarcinii pierdute extrem de repede, mi-a spus ca putem merge initial pe aspirin cardio si sa trecem la clexane nu de la pozitivarea testului, ci de prin luna a 4. Dar parca nu cred ca as avea curaj sa fac asta. Am vazut ca toata lumea cu mthfr homozigot face din start clexane.

In fine, cam astea ar fi noutatile mele. MeAlex te felicit, m-am bucurat tare mult cand am aflat ca e cu ochi la tine :)

Mergi la inceput

Andradam, multumesc mult! Eu n-as intra fara Clexane in sarcina, gandeste-te ca mie mi-au dat de la 3 saptamani si vreo 4 zile, imediat cum am aflat, iar tu ai MTHFR-ul homozigot. Ai putea face macar o stimulare...pe mine m-a relaxat ideea ca in decembrie voi face stimulare si desi se parea ca nu voi ovula in noiembrie, uite ca Dumnezeu a vrut sa raman atunci insarcinata.
Iti tin pumnii!

6 saptamani
_
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradam spune:

MeAlex, nu cred ca o sa am curajul sa stau cu Aspirin Cardio doar. Am citit si eu ca la nivel OK de homocisteina (mie mi-a iesit 9, dar dupa 6 luni de tratament cu femibion si acid folic, nu am facut inainte) MTHFRul nu ar pune probleme. Dar tot nu prea as risca sa nu fac Clexane.

Nu stiu, am eu senzatia sau MTHFR 667 asta e cam cea mai serioasa mutatie de trombofilie?

Mergi la inceput

Andra, parca e cea mai serioasa dintre cele 2 mutatii MTHFR. Dar ju e cea mai serioasa. Cred ca cea mai serioasa afectiune e sindromul antifosfolipidic...oricum, nu mai conteaza, din moment ce se pierd sarcini si cu probleme mai usurele...

6 saptamani si o zi
_
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

salutare.
eu am facut fraxiparina0.3 din ziua 2 de embriotransfer,dar am vazut fete care faceau din prima zi de stimulare.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,omega 3,aspenter,fraxiparina0.3,pana la prima eco mai iau climen2/zi si medrol,utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+5 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput