Trombofilia, o cauza a infertilitatii -66-
Raspunsuri - Pagina 12
Licurici27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Licurici, mergi la Fundeni fara grija, iti va da tratamentul acolo. E corect ce ti-a zis doctorul si in plus, pe langa tromboze, corpul nu absoarbe bine vitaminele din complexul B. Tratamentul dat de dr. Uscatescu pentru pregatirea sarcinii este in general cam acelasi: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale ciclului. Eu as zice sa mergi la Fundeni, sa nu mai dai niste bani la Medsana. In sarcina, cred ca iti va prescrie anticoagulant. Legat de varsta, te inteleg foarte bine, am 34 de ani si niciun bebe, in schimb am pierdut 2 sarcini. Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt iar insarcinata si voi face totul ca acest copilas sa fie sanatos! Poti merge luni dimineata la Fundeni, la 6.30 sa zicem. Cred ca le-am auzit ca ar fi libere si vineri, dar nu sunt sigura. Iti dau telefonul unei asistente de acolo ca sa intrebi, daca vrei. Poti sa iti iei o adeverinta de salariat si o trimitere, dar nu e neaparat nevoie. Mergi cu un dosarel in are sa pui analizele tale si eventual, o foaie cu antecedente in familie: infarct, stop cardiac, varice, daca ai luat anticonceptionale si daca ai fumat. Dimineata iti va recolta, vei lasa acolo dosarelul, si te intorci dupa-amiaza, dupa ora 14 pentru rezultate. Capul sus! Stiu ca e greu, dar trebuie sa luptam! Uite, eu am ramas gravida in luna in care medicul spunea ca nu ovulez si ne pregateam pentru stimulare ovariana luna viitoare. _ Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi pentru http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060 |
Multumesc mult MeAlex!
As vrea daca esti draguta sa ma mai ajuti cu niste raspunsuri la niste intrebari care sunt acum in capul meu:
Eu am facut urmatoarele analize (la rec. dr ginec.): proteina C, proteina S, Antitrombina III, Ac Anti-fosfolipidici, Ac Anti-Cardiolipinici - acestea au iesit in limite normale
La mutatii am facut:
Mutatiile Fact. V Leiden si Fact. II – nu s-au identificat
si
MTHFR - mutatie C677T - a fost identificata in stare homozigota.
Am vazut ca voi ati facut si PAI 1 – oare ar tb sa o fac si eu si apoi sa merg la dr. U?
Cate luni ar trebui tb sa fac acest tratament pregatitor pana sa incercam un bebe (... deja iau de vreo 20 de zile acid folic)?
Multmesc mult!
Licurici27 spune:
Mirela acum vad ca avem aceeasi mutatie!
Te rog mult daca ajungi inaintea mea (si sigur asa va fi ..) sa imi spui cum au decurs lucrurile!
Mersi
roxana33 spune:
MeAlexfelicitari!
Licurici,eu iau de 1 an de zile Femibion 1cp/zi si Acid folic 1cp/zi de un an de zile,la recomandarea d-nului dr.Albu Dragos.Mie mi-a explicat ca abia intr-un an de zile se asimileaza acidul folic in organism,deci stai linistita ca nu ai luat prea multSucces!
MeAlex spune:
Multumesc mult, Roxana!
Licurici, cred ca poti merge de acum la Fundeni, din cate stiu, pentru MTHFR homozigot recomanda anticoagulant in sarcina, iar ca tratament pregatitor pentru sarcina, vezi tratamentul din semnatura mea - cu Vit E primele 10 zile ale ciclului si fara Clexane).
Ar fi bine sa faci si gena PAI si sa trimiti acum un mail la Fudeni si vezi ce iti spune. Iti dau pe PM adresa de mail.
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
5ab1na spune:
femeie ce am citit aici din pura pura intamplare!!!!
mii de felicitari MeAlex. habar nu am nu te-am urmarit exact. ai mai apucat sa faci inseminare? bravos. felicitari repet!!!
ce faci cu clexane? bagi bagi? ce-au mai zis de PAI?
MeAlex spune:
5ab1na !
Nu am facut nici stimulare, nici inseminare...ba chiar luna asta, la monitorizare a zis ca nu voi ovula si ca a propus stimulare pentru luna viitoare...Si asta a fost..proabil ne-am mai relaxat cu gandul ca rezolvam cu stimularea, am baut si cate un paharel de vin rosu seara...si am prestat in ziua in care am avut primul test de ovulatie pozitiv, pe urma am mai avut un test pozitiv dar nu am prestat, am prestat ziua urmaroare...cam asta a fost...test pozitiv (palidut) in 12 DPO, beta 52...Asta e toata isprava!
Acum vrem doar sa ne facem maaaari!
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi
pentru
andreea204 spune:
Salut cu drag toate fetele de la acest topic.
Incerc sa va spun pe scurt povestea mea: am pierdut o sarcina la 5sapt in luna martie...Dr. de familie si cel ginecolog mi-au spus ca sa nu imi fac griji...k se intampla...ba ca organismul nu a fost pregtatit, ba ca a avut legatura cu informatia genetica...si ca nu am ce analize sa fac deocamdata...Eu am crezut si am mai ramas insarcinata a2a oara .Am pierdut si sarcina asta la 6sapt in luna august.
Cand l-am intrebat pe gineco ce analize sa fac pt ca nu as vrea sa mai trec iar prin asta..mi-a spus clasicul" dupa 3 pierderi ne punem un semn de intrebare".
Asteptam sa imi spuna ce aceasta trombofilie , pentru ca eu am tot citit acest topic si inca unul cu acelasi subiect si am aflat despre fete care au pierdut sarcini exact ca mine....dar nu mi-a spus nimik.
Mi-am luat inima in dinti si am plecat la Bucuresti(eu sunt din Pitesti) si m-am bucurat cand dr. gineco mi-a dat sa fac f multe analize printre care si Profil trombofilie.
Azi am fost la synevo si am recoltat pentru Profil trombofilie II si sindrom antifosfolipidic(mai am si alte analize de facut dar de...banii)
Acum stau cu inima cat un purice.Nu stiu ce sa sper...sa iasa bine? si atunci care este cauza pt care am pierdut 2 sarcini?
Sa nu iasa bine...macar stiu ca exista tratament si va stiu pe voi ca ati reusit.
Incurajati-ma putin, va rog, chiar am nevoie.
Cand voi primi rezultatele va voi anunta cum au iesit...
Va pup si felicit toate fetele care au sarcini ce decurg bine si pe cele care au reusit sa aiba bebe cu toate injectiile facute.
MeAlex spune:
Andreea, ai facut foarte bine ca ai insistat! Eu as zice sa te bucuri daca afli ca ai probleme de trombofilie. Eu m-am bucurat...exact cum zici si tu: am aflat cauza si stiu ce am de facut. Povestea mea seamana foarte mult cu a ta. Vei avea rezultatele de la Synevo mult mai repede decat spun ei: de exemplu, eu mi-am facut analizele pentru sindromul antifosfolipidic pe 25 nov si au zis ca voi avea rezultatele pe 9 dec. E vorba de 3 analize, 2 dintre le au fost gata pe 30 nov si pe al 3-lea l-am primit azi.
Hai, capul sus! Uite, eu am ramas gravida luna asta cand mi se spusese ca nu voi ovula si ne pregateam sa facem stimulare ovariana luna viitoare.
_
pentru
andreea204 spune:
Multumesc pentru raspuns...
Mai tii minte la cat timp ai primit rezultatele de la profil trombof II?
MeAlex spune:
5ab1na, acum am vazut ca nu ti-am raspuns la toate intrebarile: da, bag Clexane, mi se pare foarte usor si nu doare deloc, prima oara m-a usturat un pic dupa ce am scos acul. Si sunt mandra de mine: nu mi-am facut deloc vanatai! Asta si multumita Danei care m-a invatat smecheriile!
Dr. Uscatescu nu mi-a zis nimic de PAI, ci pur si simplu s-a uitat la analize si la istoric si m-a intrebat daca am Clexane la mine ca incepem din ziua aia...nu aveam, am cumparat de la farmacie, si gata, m-am injectat. La Fundeni mi-a facut injectia in umar, si m-a durut, cel mai bine e in burta.
Pup toate fetele!
4+
_
pentru