Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Fetelor, mersi mult de sfaturi . Ma gandeam eu ca la No-Spa ma trimiteti, si inca repejor! Nu l-as evita neaparat, ca stiu ca voi ati luat aproape toate la recomandarea medicilor vostri. Nu or fi toti nebuni sa recomande ceva nerecomandat!

Doar ca nu stiu exact daca gasesc No-Spa unde-s acum, ori daca se elibereaza fara reteta (de exemplu, am incercat sa-mi iau Duphaston ca sa continui tratamentul primit in Romania in saptamana a 5-a, si au refuzat in toate farmaciile sa imi dea fara reteta).

Din cate am citit, substanta activa din No-Spa e "drotaverina", este un antispasmic ce nu afecteaza deloc sarcina. Dar tot sapand azi, am citit ca ajuta la nastere pentru ca favorizeaza dilatarea colului?!(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18236908).

Elly, ai idee cum as putea deosebi intepaturile legate de intinderea uterului de contractii? Deocamdata, doar durata ma ingrijoreaza, intensitatea, cum am zis, e foarte scazuta.

As suna medicul, doar ca nu-i am numarul si ultima data cand am incercat sa dau de ea m-au transferat intre toate clinicile si sectiile din oras, pana am gasit-o, si era in consultatie. Asa ca dupa o jumatate de ora a trebuit sa reiau calvarul. Plus ca ea mi-a mai zis o data ca e ok, n-as vrea sa par isterica . Dar la urmatorul consult clar ii cer telefonul, sa stiu unde o gasesc de acum inainte.

Diana 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Pt fetele care au dureri, mie mi-a zis si ginecologul si hematologul sa iau no spa si scobutil si fara dureri deoarece e antispastic si relaxeaza uterul si astfel bebele se hraneste mai bine, in maternitate erau gravidute care faceau injectabil si de 4 ori pe zi, plus la burticile mari luau si gyniprol care e mult mai puternic, veneau in 6 luni cu contractii de nastere si dupa o zi le opreau.

9+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana85

Fetelor, mersi mult de sfaturi . Ma gandeam eu ca la No-Spa ma trimiteti, si inca repejor! Nu l-as evita neaparat, ca stiu ca voi ati luat aproape toate la recomandarea medicilor vostri. Nu or fi toti nebuni sa recomande ceva nerecomandat!

Doar ca nu stiu exact daca gasesc No-Spa unde-s acum, ori daca se elibereaza fara reteta (de exemplu, am incercat sa-mi iau Duphaston ca sa continui tratamentul primit in Romania in saptamana a 5-a, si au refuzat in toate farmaciile sa imi dea fara reteta).

Din cate am citit, substanta activa din No-Spa e "drotaverina", este un antispasmic ce nu afecteaza deloc sarcina. Dar tot sapand azi, am citit ca ajuta la nastere pentru ca favorizeaza dilatarea colului?!(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18236908).

Elly, ai idee cum as putea deosebi intepaturile legate de intinderea uterului de contractii? Deocamdata, doar durata ma ingrijoreaza, intensitatea, cum am zis, e foarte scazuta.

As suna medicul, doar ca nu-i am numarul si ultima data cand am incercat sa dau de ea m-au transferat intre toate clinicile si sectiile din oras, pana am gasit-o, si era in consultatie. Asa ca dupa o jumatate de ora a trebuit sa reiau calvarul. Plus ca ea mi-a mai zis o data ca e ok, n-as vrea sa par isterica . Dar la urmatorul consult clar ii cer telefonul, sa stiu unde o gasesc de acum inainte.

Diana 15+

Iubita, mie imi ia sotul No spa fara probleme de la farmacie. Sunt de 40 mg, si de 80 mg. Eu iau de 40, pt ca am vazut ca-si fac efectul, n-am nevoie de doza mai mare.
Sincer, n-am nicio sarcina la activ ca sa stiu clar cum e cu contractiile, dar la mine am obsevat uneori ca am dureri usoare(senzatie de durere, nu intepaturi), si alteori intepaturi de cateva secunde care se repeta(eu alea cred ca sunt contractiile).
Neaparat sa ceri nr de telefon de la dr, asa e normal, sa aveti o legatura stransa si facila, ca daca Doamne fereste apare ceva urgent?

A, si eu am avut contractii cred in col...de asta am fost internata....erau ca niste spasme, zvacnituri in vagin, exact in zona colului. Au aparut de la efort.

Nu cred ca No spa dilata colul, altfel la cat am luat eu trebuia sa fie palnie acum Plus ca in spital imi faceau scobutil si no spa injectabil tocmai ca sa nu mai am contractii in col si sa nu se dilate.
Cred ca relaxeaza colul, ceea ce e altceva. Colul se dilata de la contractii, asta stiu sigur ca mi-a zis dr.

Pupicei! Sa fii bine!

Elly 15+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Aever, eu am vazut intrebarea ta, dar n-am stiut cum sa te ajut, pentru ca mie mi-a iesit IgG-ul 99, IgM-ul negativ si altceva nu mai stiu despre rubeola ca sa zic ca am vreo parere pertinenta. Plus ca mi-e si teama sa-mi dau cu parerea in multe cazuri, ca nu cumva ea sa nu fie corecta... Cat despre parinti, nu au ce sa comenteze, atata timp cat tu si logodnicul tau ati hotarat ca e minunat sa fiti parinti acum. Chiar pe bune, sunteti adulti, e familia voastra, nu te lasa dominata. Gata, esti puternica, ai un nou sprijin in viata, mergeti la drum fara a va lasa influentati de nimeni. Imi aduc aminte de mama mea, care astepta o nepotica (asa am stiut toata sarcina), iar la nastere, cand a fost baiat, a fost tare dezamagita. Dar stii ce mult il iubeste acum, cat de atenta e cu el si ce mult conteaza pentru ea existenta lui?... Tare mult mi-as dori sa se intample asa si cu parintii tai, sa ajunga sa-si adore nepotul!

Citat:
Elena nu cred ca ar trebui sa iti faci griji..eu stiu ca daca valoarea hcg este ok atunci bebe e in evolutie..

Tigruta, nu intotdeauna e asa.
Joana, imi pare rau pentru tuse,nasol pentru burta. Incearca cu ridiche neagra scobita, in care pui o lingurita de miere. Bea din aia si tot improspateaza mierea. Sau sirop de patlagina, sirop de brad, daca ai sau poti face rost. Mama mai facea un soi de mamaliga din tarate pe care o invelea intr-un prosop si ni-l punea pe piept.
Eu ti-am spus Deea inca de cand au disparut simptomele sa mergi sa faci o ecografie sa te linistesti, dar se pare ca ai psihicul tare daca ai rezistat pana acum si mai poti pana sambata. Doamne-ajuta sa fie bine!
Mie mi-a mai trecut sangerarea, daca v-ati intrebat cumva. O sa-mi iau concediu medical, ca merg foarte mult cu masina si nu-mi fac bine intalnirile cu gropile din asfalt. Nici eu n-am simtit nici o contractie, dar dr a spus ca sunt. In sarcina trecuta, am avut iminenta de avort in luna a parta, cand deja cpilul era marisor, uterul crescuse. Contractiile se traduceau prin intarirea uterului, ca un pietroi. Alea erau. Am stat la spital o perioada, eram si intr-o perioada cu mult stres si munca.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 9+

Mergi la inceput

Bun venit, Raluca! Sa ai o sarcina fara probleme!
Ellysor, cred ca Diana nu e in Romania.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O

Bun venit, Raluca! Sa ai o sarcina fara probleme!
Ellysor, cred ca Diana nu e in Romania.

Pfiuuu, nu stiam ca nu e in Ro. Atunci de aia nu reuseste sa ia medicamente fara reteta. Ma si miram, ca la noi se dau de toate, fara nicio reteta

Sunt Elly, iar am incurcat conturile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

salutare burtici!!!

am si eu o rugaminte mareeeeeeeeeeee la voi! poate cineva sa im recomande un dr bun specializat in morfologie fetala in brasov sau bucuresti!
sora mea a facut ieri o ecografie 3d,sa afle ce sex are bebe,si a aflat ca de fapt are supradimensionat somacul ,iar cavitatea toracica,plamanii ,rinichii si vezica urinara nu sunt dezvoltate.dr.i-a spus sa faca avort,problema e ca are deja 17 saptamani!!!
va rog mult daca stiti ceva despre eco 3d despre morfologie fetala sau dr bun anuntati-ma
va pup!!!

Andreea(bebe)² 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Annita O, azi sunt o idee mai bine, dar ieri am avut un alt episod, m-am deranjat la burtica si am avut o noapte lunga si cu crampe, dar pe la 2 am luat un no spa ca nu stiam ce altceva sa iau si am putut dormi pana la 9 cand a sunat ceasul.
in rest de aseara si azi toata ziua,o tin doar cu ceai si paine uscata. dimineata mi-am fiert niste orez cu morcov, ca asa ne facea mama cand eram mici si deranjati, desi are un gust oribil (nu sunt fan orez si nu i-am pus nici sare).
de la 3 la 8 incepe nebunia la servici
poate diseara, cand voi ajunge acasa, mai intru pe aici sa vad ce s-a mai spus, dar sa vad cum ma voi simti si cat chef o sa mai am.
Intrebarea era daca mai sunt ametita, ma cam tin de pereti, dar nu am mai avut vartej in creieri din cauza tensiunii prea mici

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui addya_21

salutare burtici!!!

am si eu o rugaminte mareeeeeeeeeeee la voi! poate cineva sa im recomande un dr bun specializat in morfologie fetala in brasov sau bucuresti!
sora mea a facut ieri o ecografie 3d,sa afle ce sex are bebe,si a aflat ca de fapt are supradimensionat somacul ,iar cavitatea toracica,plamanii ,rinichii si vezica urinara nu sunt dezvoltate.dr.i-a spus sa faca avort,problema e ca are deja 17 saptamani!!!
va rog mult daca stiti ceva despre eco 3d despre morfologie fetala sau dr bun anuntati-ma
va pup!!!

Andreea(bebe)² 8+

Addya, eu sunt din Craiova. Chiar nu am cum sa te ajut, dar poate intra fete din Bucuresti sau Brasov. Imi pare rau pt sora ta, sa dea Dumnezeu sa fie doar o greseala!

Elly 15+ si Babyboom

Mergi la inceput

Oh, Addya, ce povestesti acolo!
Nici eu nu sunt din Bucuresti, auzisem de dr Ion Ionut si de dr Tutunaru, dar sa intre si fetele din Bucuresti, ele stiu mult mai bine. Doamne, sper sa nu fie probleme reale.

Mergi la inceput