La France (3)
Raspunsuri - Pagina 15
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim chatomultumesc de ajutor.Zarzavat pui morcovi, ceapa, gulie, patrunjel si pastarnac si cam atat nu? |
gulie nu pun; am uitat sa-ti zic sa spuia o pauzasti zeama cind fierbe, ca sa fie limpede piftia.
olim spune:
chato, am sa o pun la fiert lent, desi ma cam enerveaz vitroceramica mea ca e inductie, ca ori fierbe ff tare, ori aproape nu fierbe.Am o oala minune, oare acolo nu s-ar putea face?
daca ne mutam sigur iau si o vitroceramica cu 2 ochiuri normala langa a mea, ca asta ma dispera, cu supa de galuste sau de taietei patesc la fel.
cat despre charge, mie mi se par fff mult, e drept ca depinde si de imobilu in care stai, dar totusi 140 de euro parca e corect, dar stiu cine plateste mult mai mult, la Sain Malo parca plateau vreo 400 de euro pe luna, cei drept ca era super intretinut, cu piscine, parcuri. etc, dar tot mult mi se pare!
gabyv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim mai fetelor, eu stiu ca charge e altceva si Syndicul difera de orase, apartamente si mai multe.Stiu ca se plateste enorm de mult, am tot vazut si tot felul de reportaje pe aici ca este enrom de scump Syndicul. Eu am inteles ca ei se ocupa de plata facturilor comune, intretinerea spatiilor verzi, platirea administratorului blocului, renovarile necesare si curente. sa ma corecteze cineva daca gresesc am vazut pe la agentiile imobiliare facturi de cateva sute de euro pe luna la syndic,deci nu erau trimestriale. povesteau fetele pe aici, parca gaby ca si proprietarul ei plateste pentru apartament enorm de mult. |
Din cercetarile noastre de cumpare a unui apart am vazut mai multe facturi de "charges de copropriété" si pot spune ca totul este in functie de ce si cine se ocupa de intretinerea blocului.
Daca exista ca Syndic o firma, e putin mai scump decat daca unii dintre propietari se ocupa de administrarea fondurile (deobicei ei o fac voluntar sau ff ieftin)- evident.
Apoi depinde si de ce are in "posesie" blocul: lift, gardian, femeie de servici (barbat in cazul nostru ), spatii verzi, gradini si terase privative, parking subteran etc...
Plus ca in anii cand se fac lucrari importante aceste cheltuieli cresc (ravalment, curatare de volets sau VMC, lucrari de reparatii importante la lift, lucrari de etanseitate--sau ceva de actualitate la noi in bloc- schimbarea mochetei pe hol-desi blocul find din 2005)
Acum pe noi ne-au descurajat aceste cheltuieli, dar evident totul depinde si de locatie. Iar cand vrei sa iei un apart care costa cam 300 de mii, poate peste, sincer te gandesti la toate aspectele.
mcoca spune:
POate era chiria + charges 400. Sa stii ca syndicul ala nu e bau bau. Si oricum, coproprietarii au posibilitatea sa schimbe syndicul daca li se pare ca face pe nebunu. Eu am ce am cu gardianu. Bai cauta in sacii de pubela. Incredibil
Vicky si Printzesone
olim spune:
si pe noi ne-a descurajat syndicul cand am cautat apartamente, de aceea preferam o casa oricand.
asa cum zice gaby, depinde de locatie, de starea imobilului si de cine se ocupa de el.
si stiu ca nu e usor sa schimbio syndicul, chiar au fost numeroase reportaje cu aceste probleme intre loccatarii unui imobil.
trebui sa fie de acord jumatea plus unu s ai schimbe, ori cand e o coproprietate mare, e mai greu.
mcoca spune:
asa ma distrezi cu syndicul.
La lyon poate sa te descurajeze, mai mult iti taie elanul pretul caselor :).
Vicky si Printzesone
olim spune:
apoi cred ca in orasele mari casele au preturi astronomice, dar prefer un oras mai mic si liniste, decat buricul targului.Stiu ca pe apartametnul nostru de la Cluj de 3 camere, de exemplu ne luam o casa buna aici la noi in localitate.
E clar ca e diferenta foarte mare, dar asta este peste tot intre orase si localitati mici, si in orice tara apartamentele sunt muuuuult mai ieftine decat casele, e si normal acest lucru.Pe 500 de m2 construiesti 100 de apartamente sau o casa, deci clar mai ieftin apartamentele.
Desi am vazut si preturi astronomice la apartamente , doar ca erau in buricul targului.Sau de exemplu decat un apartament de 50 de m2 in centru, mai bine o casa de 100 de m la o margine de oras, bine un cartier relativ ok, ca e clar ca doar nu langa Elisee sau alte locatii de acest fel.
Pe mine ma uimeste de multe ori cat dezinterez din partea unor proprietari de a-si rezolva singuri problemele, si prefera sa plateasca cu bani grei firme care se ocupa in locul lor de aceste treburi.Si sunt multe firme care profita de buna credinta a proprietarilor si iau o gramada de bani.
olim spune:
hai ca schimb subiectul
fetelor, care aveti baieti, am o intrebare!
as vrea sa ii facem lui Alex camera cu Cars si cautam tapet, abtibilde si nu prea gasim.Am vazut ceva tapet gri in Leroy Merlyn si nimic mai mult.Poate aveti voi idee unde pot sa gasesc ceva dragut.
ne uitam si un pat masina, dar am vazut niste preturi 500 de euro si chiar peste.La But si Fly calitatea este aiurea de tot, la preturi de peste 200 de euro.Oare chiar merita investitia de 400 de euro intr-un pat, tinand cont ca are 4 qni si peste vreo 3-4 ani o sa vrea altceva
De aceea ne gandim ca niste tapet sau abtibilduri ar fii destul, si ne orientam sper un pat normal, poate lipim ceva pe ele.
Pentru Sophia e mai usor, am luat patutul roz,dulapurile albe, si am rezolvat problemele.Pana o sa ajunga sa ceara caleasca sau mai stiu eu ce forma de pat, mai este putin
deci va astept cu idei si propuneri
gabyv spune:
Acum depinde ce inseamna "buricul targului" Olim, ca de exemplu la noi in oras (care nu e chiar asa de aproape de Paris) apartamentele sunt destul de scumpe si pretul nu variaza in functie de centru, ci de gara. Cu cat e mai aproape de gara, cu atat e mai scump, bine diferentele sunt de cateva mii, dar la sutele din fata, ce mai conteaza acolo cateva
Orim eu cred ca totul depinde de bugetul fiecaruia si de ce job face, ca nu oricine isi permite luxul sa stea la tara in aer curat. Poate o sa ma contraziceti, dar eu consider e ca e mai bine la casa, intr-un satuc, dar sunt si multe dezavantaje. Principalul pentru noi a fost proximitatea de locul de munca. (nu chiar in acelasi oras, dar nici la 1h de tren)
Oricum si noi suntem foiti cu casele, am tot cautat vre-un an si apoi am renuntat ca ma enerva, tot ce imi placea si era in bugetul nostru era prea departe ... plus ca nu profitam de caf si alte ajutoare "binevoitoare"
cristinuk@ spune:
cam astea s preturile Olim la paturi de la 200 in sus nu ai ce face si unu normal e tot atat bashca ca e livrat fara saltea http://www.stock-vente.com/art-lit-cars-voiture-sommier-11060.htm
poti sa i pictezi tu niste masini iei o foaie de calc copiezi modelul apoi intorci foaia cu fatza pe care ai desenat si mai faci odata conturul pe perete apoi de colorat e simplu sau niste autocolante de perete luate de pe net daca nu gasesti in magazine la toy r us au multe am vazut acolo si pat