camera copilului

camera copilului | Autor: inapreda

Link direct la acest mesaj

Saluti,

Doresc sa re-amenajez camera lui Ian (2 ani si 7 luni). De fapt, vreau sa i amenajez o camera mai mare pentru ca cea actuala e foarte mica si toata "taraba de jucarii" e in living.
As vrea sa aiba o camera bine "organizata" si, cumva, "structurata" pe "categorii"; cam cum au la gradinita; de aceea, m-am si gindit sa-i fac, pe comanda, mobilier...de gradinita. In acest fel, mi se pare ca are acces facil la jucarii si, in acelasi timp, le si putem ordona rapid. Vi se pare o idee buna/rea?

Aveti alte idei, va rog? Eventual, daca sinteti multumiti de camera copilului, imi puteti pune niste imagini?

Multu' tare.

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Saluti,

Tot tu? Hai saluti!

Nu stiu cum arata mobila pe care ai comandat-o, dar mie mi se par practice dulapurile de la Ikea carora li se ataseaza rafturi de plastic pentru jucarii (ca niste cutii sunt rafturile alea).

Asa ceva: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10091453/

In afara de un dulap de asta, cred ca un pat, un sifonier, o masuta joasa si o polita pentru carti sunt suficiente intr-o camera de copil.

La fiu-meu a avut succes un covor cu drumuri si alte nazbatii pe care poate plimba masinile. Covorul e destul de mare si acopera o mare parte din podea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Saluti, tot ea!

Camera lui Dragos (2.9 luni) contine ca mobilier (suntem in mutari acum) www.pat-masina.ro/gama%20Porsche.html" target="_blank">un patut tip masina, dulapul www.mobilacasarusu.ro/produse/camere-de-tineret/jerry" target="_blank">acesta, o mocheta cu trasee de masinute, o multime de saci textili in care stau jucariile. Camera lui va fi zugravita in verde deschis cu galben, pe pereti ii vom desena Mickey Mouse si Chuggington. Este innebunit dupa trenulete electrice, de sarbatori si de ziua lui va primi setul Chuggington, asa ca va fi in subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Saluti,

Tot tu? Hai saluti!

Nu stiu cum arata mobila pe care ai comandat-o, dar mie mi se par practice dulapurile de la Ikea carora li se ataseaza rafturi de plastic pentru jucarii (ca niste cutii sunt rafturile alea).

Asa ceva: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10091453/

In afara de un dulap de asta, cred ca un pat, un sifonier, o masuta joasa si o polita pentru carti sunt suficiente intr-o camera de copil.

La fiu-meu a avut succes un covor cu drumuri si alte nazbatii pe care poate plimba masinile. Covorul e destul de mare si acopera o mare parte din podea.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Ye, c'est moi...again!
Incerc sa-mi scot pirleala ca am stat ascunsa 3 ani!

Pai inca nu i-am comnadat nimic; vreau sa-i comnad dar nu mai vreau sa ma grabesc ca fata mare la maritat; cind eram gravida, uite ce camera m-am gindit sa-i fac eu lui bebe (direct cu pat suprapus )

http://family.webshots.com/photo/2253271050104261308rDfzbT

Total...irealist.
Deci, la ce vezi tu in poze, m-am gindit sa mai adaug un "blat de lucru" si niste spatii de depozitare in genul:

http://www.mobilalacomandaiasi.ro/camere_copii/biblioteca_copii_2

(nu atitea si nu atit de colorate)

Ideea ta cu "ligheane" mi se pare ffff. buna; o sa ma uit putin pe site-ul lor.

As vrea sa am unde depozita muntele de jucarii dar si sa aiba loc in camera sa se desfasoare.

A, si ideea cu "drumurile" pe podea imi place.

Multu'

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Saluti, tot ea!

Camera lui Dragos (2.9 luni) contine ca mobilier (suntem in mutari acum) www.pat-masina.ro/gama%20Porsche.html" target="_blank">un patut tip masina, dulapul www.mobilacasarusu.ro/produse/camere-de-tineret/jerry" target="_blank">acesta, o mocheta cu trasee de masinute, o multime de saci textili in care stau jucariile. Camera lui va fi zugravita in verde deschis cu galben, pe pereti ii vom desena Mickey Mouse si Chuggington. Este innebunit dupa trenulete electrice, de sarbatori si de ziua lui va primi setul Chuggington, asa ca va fi in subiect.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

No, vreau poze!!!
Si sacii aia textili cum arata? Si de unde se achizitioneaza? Picturile cine le realizeaza?
Cam multe vreau, asa-i?

Si Ian e innebunit dupa trenuri.

Multumesc frumos de info.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Sacii textili i-am gasit la un magazin no-name local, nu sunt prea trainici (suntem la a doua generatie ). Picturile se vor face in vopsea speciala de catre cineva din familie absolut talentat. Poze cand camera va fi aranjata, acum este doar la al doilea strat de glet.

P.S. Mobila lui Ian este foarte frumoasa. Nu prea am inteles ce-i cu patul suprapus si de cat spatiu dispui in camera lui. Dupa poze, nu pare prea spatioasa (sau ai de gand sa mai scoti din mobilierul de la el din camera?) Oricum, ideea ta de dulapuri este foarte buna. Chiar imi place.

Nepotii mei au in camera lor chiar mobilier de gradinita: 2 paturi care se strang in sus, o masa si 2 banchete care adapostesc jucarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Uite, eu am cumparat 'sertare' din-astea:

http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3639955

Dar daca sotul tau are timp si se pricepe (al meu s-ar pricepe, dar timp=0 ), le poate chiar face.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

P.S. Mobila lui Ian este foarte frumoasa. Nu prea am inteles ce-i cu patul suprapus si de cat spatiu dispui in camera lui. Dupa poze, nu pare prea spatioasa (sau ai de gand sa mai scoti din mobilierul de la el din camera?) Oricum, ideea ta de dulapuri este foarte buna. Chiar imi place.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cind eram insarcinata, visam deja la cum vor veni prietenii la Ian in vizita si i-am facut pat suprapus ca sa am unde-i...caza Na, or fi fost hormonii de sarcina! Acum "magaoaia" aia ma incurca dar...asta e! Patul de sus il folosesc acum pentru a depozita jucarii.

Camera lui e EXTREM de mica si vreau sa-i cedam dormitorul nostru care e foarte mare. Si da, noi ne vom muta "matrimonialele" in camaruta lui

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Uite, eu am cumparat 'sertare' din-astea:

http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3639955

Dar daca sotul tau are timp si se pricepe (al meu s-ar pricepe, dar timp=0 ), le poate chiar face.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

As fi tare bucuroasa daca sotul meu s-ar pricepe sa-si faca o...omleta

Sint faine rau; am vazut si pe ceva site-uri romanesti niste "polite" de acest gen dar mie imi par cam...scumpe Sau, ma rog, probabil ca au pretul "corect" dar nu-mi vine sa dau eu atitia bani pe ele.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Noi am facut la comanda baiatului pat etajat ca cica doar asa doarme in camera lui - vezi sa nu!. Insa m-a incantat ideea pt ca desi spatiu in camera e destul (sau era la vremea respectiva) se pare ca am castigat mult cu patul asta (e pozat in blogul meu, la semnatura). Sub el e un dulap mare gandit pt haine, dar in care sunt jucarii si in care se mai ascunde uneori sa faca Bau! In spatiul liber de sub am pus salteluta de bebe si se joaca acolo, iar sub scari iar e un dulap unde sunt tot jucarii. Pt carti avem o bibliotecuta care insa a devenit neincapatoare, am mai luat 3 rafturi in V de la Ikea tot pt carti dar si astea sunt doldora, deci trebuie sa gandim o biblioteca mai mare.
A fost super pasionat de trenuri, la un moment dat i-am facut si o diorama in camera (am strans-o acum), i-am luat mocheta cu sosele, dar nefiind f atasat de masinute nu a folosit-o ca atare. Am vrut sa-i pictez peretii in nenumarate randuri, dar pana ma hotaram isi schimba si pasiunile, asa ca acum ori zugraveam de 10 ori, ori aveam trenuri, stele, dinozauri si roboti inclusiv pe tavan.
A! si livingul e in continuare populat de sacii lui de jucarii, 'biroul' lui si 2 masute de plastic, iar cand am noroc am si unde sa ma asez pe canapea
Ca si mod de depozitare eu am gandit sistemul pe caprarii, adica avem sacul cu sine si trenuri, lada cu masini, cutia cu lego, cutia cu dinozauri, cutia cu transformers etc. Macar asa respecta si el cum poate o relativa ordine si si le gaseste cand vrea sa se joace.
In concluzie, nu stiu cat or sa te ajute rafturile (mai ales ca au tendinta sa se catere pe ele asa ca ai grija sa le prinzi bine de pereti), investeste in saci si cutii mari de plastic cu capac.

Mergi la inceput

Tala te rog, fa bine si pune-mi, ca la prosti, un link inspre dulapul multi-functional ca n-am experienta ca si blogger-itza si mi-am prins urechile cautind si...negasind

Bune idei si bune sfaturi. Iti tare multumesc

Mama lui Ian.

Mergi la inceput