Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***362***

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Edit ca sa precizez ca fain ar fi sa spunem cu ce peronaj/e ne identificam. Gata!

Mai am o tema peste tema actuala. Io propun, apoi voi decideti daca vi se pare interesanta. So:
Care dintre tufete vi se pare ca seamana cu:
1. Karenina
2. Scarlet o' Hara
3. Emma Bovary
4. Margaret Thatcher
5. Cleopatra
6. Dora Maar
7. Cleopatra
8. Julieta
9. Heidi (fetita muntilor)
10. Lucretia Borgia
11. Veronica Micle
12. Lorelei (Lucia Novleanu)
13. Zoe
14. Penelopa
15. Ana lu' Manole

Tre' precizat prin ce anume tufata aduce cu personajul. Personajele am incercat sa le aleg cit mai diferite ca tipologie si cit mai cunoscute Lista poate fi extinsa, daca vreti si vi se pare fun.

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

io-s cleopatra de la 7, ca aia de la 5 e facatura (copie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

hola tufete! noi plecam pe la ocean iara, e week-end lung si avem miine un botez pe la biarritz.
astpt sa scrieti numaru de pliuri si solutiile ca sa scapam de ele

Biarritz

ce mi-a placut acolo. Minunat! Sa arunci o piatra in ocean si pentru mine

s-a facut!

v-am pupat, paaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Io nu pot sa ma hotarasc intre Heidi si Lorelei Ups...nu trebuia sa spun, nu?
Oricum, am de 15 ani (daca nu mai bine) o dilema: io vreau sa fiu Monica, sau Olguta?

P.S. La Medeleni e unul dintre romanele cele mai dragi mie... chiar daca e ...siropos?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

jumate Heidi +jumate Karenina!
Chato arunca 2, si pt mine una
wk plakut!

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Io nu pot sa ma hotarasc intre Heidi si Lorelei Ups...nu trebuia sa spun, nu?
Oricum, am de 15 ani (daca nu mai bine) o dilema: io vreau sa fiu Monica, sau Olguta?

P.S. La Medeleni e unul dintre romanele cele mai dragi mie... chiar daca e ...siropos?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Asemanare: ne place Teodoreanu
Deosebire: in scrieri diferite

Mie nu mi-a placut "La Medeleni"; poate nu aveam virsta potrivita cind am citit-o si, mai tirziu, n-am mai reluat. Stiu ca mi s-a parut super plictisitor.
In "Lorelei" imi place mult povestea, desi, si pe asta am citit-o cind nu aveam inca virsta "legala"; retin ca, desi nu aveam virsta indragostelii, asa m-a necajit Catul Bogdan
Si, cu toate ca, in mod normal, nu-mi place numele "Lucia" (scuze Gigelica), in roman, mi se parea ca e un "nume nobil", pe cind Gabriela mi se parea un nume "de rind"

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Vad ca bine va mai distrati cat io trag in jug la munca!
Iar e weekend! Io intr-un fel ma bucur cand ajungem iar la vineri dar in alt fel ma cuprind niste angoase metafizice:"bai, ce repede trece timpul, ba ii luni, ba-i vineri, in ritmul asta ma trezesc la pensie si nu-mi dau seama cand a trecut timpul!"
Imi tot dau ghes cu tema dar cand ma gandesc ca tre s-o toc pe Anca, cu "multiplele ei valentze"....:)))
Hai sa incep...cu o parafraza:"daca Anca nu ar fi existat, ar fi trebuit inventata":))) Ea e strutzo-camila clubului, o ciudatenie de combinatie: pe de o parte e o femeie descurcareata, realista, care creste cu succes 3 copii, e un bun provider pentru famile, are o meserie serioasa, vorba aia...si pe de alta parte e o bomba mereu in plina explozie, sare din peisaj in peisaj, traieste intr-o saptamana cat altii in 10 ani, nu accepta realitatea decat dupa ce o cosmetizeaza bine-bine de nu ar mai recunoaste-o nici mama ei (a realitatii:)))etc. Anca e si frivola experta, seducatoare, versata e si midineta inocenta si naiva ce e mereu ranita din dragoste.
Anca se imparte in toate directiile posibile, adora tumultul, controversa, spot-light-ul...ea pe o insula pustie ar muri rapid si nu fiindca i-ar lipsi capacitatile de a-si satisface nevoile primare, nuuuu...ci fiindca i-ar lipsi prea mult ceilalti, relatiile sociale, societatea in general. E inteligenta, ascutzita la minte si la limba, pacifista in aparentza dar mai mereu "fitilista" fiindca adora sa provoace, sa iste discutii, sa starneasca ceva in interlocutori, orice, da' sa starneasca!
De unde provin si reactiile temporare zic eu de respingere a ei de catre unele tufete? Am io o teorie. De fapt e teoria lui Maiorescu, cu "oratorul, retorul si limbutul". Pe scurt, Anca e in 30% din cazuri Orator: stapaneste arta argumentatiei, are capacitate de persuasiune, are rationamente corecte, logice, stie sa-si justifice ideile. In 50% din cazuri Anca e Retor: discurs maiastru, uneori manipulativ, plin de metafore, inflorituri...mai mare dragul sa urmaresti un asemenea discurs numai ca e tinut mai mult...de dragul Retorului de a se auzi pe el insusi si a-si spune:"mama, ce bine le zic!". Dar cum spuneam, acest discurs e si pe placul auditoriului, vrajeste, cucereste. Eeei, dar in 20% din cazuri Anca e si Limbut...si pe forum si in real life si cand o apuca limbutenia pur si simplu nu stie ca "enough is enough", nu-si da seama ca poate sa oboseasca (mai ales niste creiere ardelenesti:))), nu are masura...Anca e omul exceselor.
Una peste alta ea e un PERSONAJ.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Eu sint o combinatie de Scarlet si Lorelei DAR o invidiez de-o viata pe Dora Maar pentru iubirea ei. Genul ala de iubire e, pentru mine, sinonim cu...iubirea adevarata!
Iar pe Picasso, pur si simplu, il ador! Nu numai ca artist

PS. Daca nu aveti chef sa dam din nou cu presupusul, cine are chef sa spuna MACAR cu ce personaj se identifica; nu neaparat din lista pusa de mine.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Floric

sper ca prin centralizare, s-a inteles ca aduni TOATE descrierile, nu doar pt novus et co. Ca sa "nu ma pierd"

La avatarul lui ina, eu am vazut mereu altceva decat a zis ea [cu dor si neputinta parca]. Eu am vazut mult mai simplu: micul print. Chiar ma si gandeam [in spiritul lui Floric], de ce este micul print imbracat cu rochita de fata. Apoi, tot eu mi-am rapsuns: pt ca ina este fata!

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Floric

sper ca prin centralizare, s-a inteles ca aduni TOATE descrierile, nu doar pt novus et co. Ca sa "nu ma pierd"

La avatarul lui ina, eu am vazut mereu altceva decat a zis ea [cu dor si neputinta parca]. Eu am vazut mult mai simplu: micul print. Chiar ma si gandeam [in spiritul lui Floric], de ce este micul print imbracat cu rochita de fata. Apoi, tot eu mi-am rapsuns: pt ca ina este fata!

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Ai dreptate, avatarul meu aduce cu COPERTA cartii; doar ca ma identific direct cu...Regina ("Gina, LA Regina", remember? )

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Inapreda, eu sunt pe aici, si am chef de vorba. Numa' pt descrieri nu mai am inspiratie. Chiar, are cineva chef sa imi spuna pe cine mai am de caracterizat? Pe Gianina si Floric stiu sigur, dar mi-a scapat cineva?Imi place jocul tau, dar o sa stau pe margine.La Medeleni mie mi-a placut tare, si cred ca am citit-o la varsta potrivita, insa, la indrumarea lui taica-meu, doar primul volum, al doilea nu mai era "pt mine"Cred ca o sa o reiau. Gresesc?

Mergi la inceput