Diversificarea la copiii cu alergie PLV

Diversificarea la copiii cu alergie PLV | Autor: denisica2011

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Cand anume ati putut incepe diversificarea in cazul unui copil cu alergie la PLV si cu ce anume?

Fetita noastra are 6 luni si 3 sapt si medicii ne interzic momentan sa-i dam altceva decat un lapte special pe baza de aminoacizi.Sunt ingrijorata ca nu ii pot da altceva si ma intreb cum va tolera mancarea, cu ce voi inlocui lactatele, cand vom scapa de nenorocirea asta...e greu
m-ar ajuta alte experiente.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

De care lapte ii dai?
Aptamil pepti sau Althera?
Noi asteptam rezultatul analizei, si pana atunci doctorita a interzis consumul de lapte si derivate din lapte(al meu copilas are 2 ani si 5 luni). Am vrut sa-i cumpar lapte din cel enumerat mai sus dar toata lumea, inclusiv doctorita ne-a sfatuit sa nu ii luam ca nu o sa-l bea ca e f rau la gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ai vreun rezultat al unuei analize care sa arate aceasta alergie?
e f important.
iti pot da o lista de hipoalergene.
vezi ca soia are o ff mare cantitate de histamina,plus estrogeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

Poti sa pui lista de care spuneai? Am ramas in pana de idei privind alimentatia. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

- alimente bogate in histamina: spanac, rosii, varza murata, ficat, salamuri, carne de porc, hering, scrumbie, somon, ton, sardele, branzeturi fermentate si cele cu mucegai;
- alimente care contin substante care elibereaza histamina si tiramina: fragi, capsuni, banana, ananas, avocado, rosii, arahide, porumb, alune, migdale, fructe de mare si crustacee, peste afumat si conservat, branzeturi fermentate, carnati, cubulete de concentrate si extrase de carne;
- alimente care contin cofeina: cafea, ceai, bauturi pe baza de cola si cicolata;
- alimente care contin serotonina: banane, rosii, avocado, ananas;
- alimente care contin acid acetilsalicilic: rosii, dovlecei, castraveti, pepeni galbeni, cirese, citrice, mere, smochine; in calitate de conservant, acidulacetilsalicilic se gaseste in bomboane, in conserve si in bauturi alcoolice.



Aditivi suspecti. Printre aditivi, cel mai des acuzati pentru acest tip de reactie sunt:

- acidul benzoic si benzoatul de sodium (E211) din siropuri, vinuri, conserve de peste, maioneze, sosuri gata preparate, branzeturi;
- anhidrida sulfuroasa si sulfite (E220), continute in vinurile albe, otet de vin, cidru, sucuri de fructe, fructe uscate si tropicale, fructe conservate si zaharisite, marmelada si gemuri, condimente si sucuri fabricate, muraturi in otet, fructe de mare si crustacee;
- nitrati si nitriti, prezenti in calitate de conservanti si aromatizanti in carnurile prelucrate (hot dog, salamuri);
- tartrazina(E102) si eritrosina (E127), coloranti galbeni si rosii, utilizati in produse de cofetarie (bauturi nealcoolice, siropuri, lichioruri, fructe zaharisite, inghetate) si in produse farmaceutice;
- glutamatul monosodic (E621), folosit pentru a da gust preparatelor din industria alimentara, pentru sortimentele de carne conservate si ambulate, precum si in restaurante.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

prima regula: doar legume si fructe de sezon,din celelalte,doar daca sunt din sursa sigura si congelate de asta vara sau toamna(sept-oct).nu rosie in nov,pepene in ian, struguri in martie.
a doua regula: te uiti pe listutta si scoti alimentele bogate in histamina,deci cu potential alergen.

bine ar fi fost sa o alaptezi.

a treia regula:nu lasi mancarea de pe o zi pe alta.
a patra regula:nu incepi sa ii dai ceva cu gluten.

de ex poti incerca mere,dovleac,carne de pasare de tara(numai de tara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

copilul meu a avut alergie la caseina, identificata in urma testelor de sange pentru panelurile de alergeni pe la 8 luni. el avea o urticarie cronica ce ii trecea foarte greu. incepusem diversificarea deja, dar din categoria lactate cred ca numai la iaurt ajunsesem. eu l-am alaptat, de fapt si acum il alaptez.

dupa diagnostic am intrat pe regim fara lactate. nimic lactat, nici in biscuiti sau dulciuri etc.

eu gaseam si parti bune si mai putin bune la treaba asta cu regimul: bun mi s-a parut faptul ca a avut un regim alimentar mai curat, in sensul ca tot era facut in casa, nimic "de la cutie", am insistat si reusit sa il fac sa manance mai multe legume si fructe, mi-am diversificat experienta culinara in bucatarie ultimul punct il pot trece si la cele mai putin bune, pentru ca e destul de consumator ca timp sa faci absolut totul in casa. si frustrant pentru cine nu e neaparat pasionat, ca mine
am folosit substitute: in loc de lapte de vaca lapte vegetal de soia in special sau de migdale. margarina in loc de unt am folosit destul de rar, am luat bio de fiecare data. in rest, uleiul de masline sa traiasca daca mai vrei sa ma intrebi ceva referitor la regim, shoot.

eu vorbesc la trecut pentru ca baietelul meu acum poate manca lactate fara nici un fel de reactie, a disparut alergia la fel de brusc cum a aparut, si sper asa sa ramana. edit: acum are 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

dupa cat timp ai repetat analiza?

Mergi la inceput