Scolari de Iulie - August 2004 * 85
Raspunsuri - Pagina 8
roxanaz spune:
mie una nu mi se pare exagerate lectiile lui Pat - dar si lui ii ia muuult sa le faca. confirm pattern-ului de frichinit/scarpinat/baut apa/certat cu sora-sa/impacat cu sora-sa/"eva ce mai faaaci??"/ si tot asa mai departe.
sa rezum: ieri au avut pe caietul suplimentar vreo 5 randuri de "8" (fantastic de urat ce poate sa il faca ), o pagina de completat tot pe caiet de diverse impartiri de numere (din alea usoare rau), 3 randuri de scris pe caietul tip I (ura, aur, nara si alte din astea) si atat. deci probabil ar fi trebuit sa ii ia vreo 3o de minute, maxim
Robi, suparatoare chestie intr-adevar, dar asta e riscul pe net. bine ca nu e alta poza. sa treaca supararea
roberta04 spune:
Multumesc pentru rapsunsuri
Vorbeati de scris, eu iar am luat-o razna de nervi...Dupa ce am refacut o data caietul cu semne grafice, in momentul in care au scris 6 pagini cu litere, a realizat invatatoarea ca nu sunt bune caietele si iar a trebuit sa refacem tot. OK, sunt de acord ca Matei mai are nevoie de exercitiu...vineri am plecat in team-building, planul a fost sa il ia soacra mea de la scoala, vineri odihna, sambata scrie...
Numai ca in lipsa mea, l-au adus si pe nepotul meu la noi, astfel incat duminica seara la 9 Matei inca scria, in casa era dezastru, nik de mancare....
Nu mai comentez, dar asta se adauga la cel mai inalt nivel de stres pe care l-am avut vreodata pe plan profesional, asa ca mai am un pic si plang...
Scuze pentru ton!
g_ioana spune:
Meii nici mie nu mi se pare mult o pagina la romana si o pagina la mate in maxim o ora ar trebui sa termine..dar musai trebuie pauza intre ele,in care trebuie sa danseze ca i-a amortit fundul pe scaun,sa manance fructe ca sa aiba energie,sa comenteze ca de ce noi nu avem teme....daca-i zici ca dupa ce-si termina lectiile mergem undeva,bate recordul..20 de minute pe pagina fara greseli
Azi doamna a facut o simulare de smart cu ei in sensul ca le-a dat grila pe care trebuie sa completeze raspunsurile..care este aproape imposibil de lucrat pe ea....nu stiu cui i-a venit ideea asta stralucita
alice2004 spune:
La fel ca si Patrick face si Andrei, in loc de juma de ora maxim de teme ii ia muuult mai mult,
cred si eu ca scoala e grea in viziunea lui !?
Am facut si poze la scoala, va las aici una
https://picasaweb.google.com/alicesiandrei/Noiembrie2011#5675239209431082018.
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
szivarvany spune:
superb
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
mitzura spune:
Multumesc de incurajari si raspunsuri!
Deci ati mai patit si altii....Kim, mersi de ideile concrete, am preluat doua, sa isi gaseasca el greselile si sa scriu si eu si el sa corecteze. Carmen, tre sa facem un grup de suport ceva , ca sa ne revenim. Deocamdata la noi functioneaza treaba cu clepsidra (am una de trei minute, azi de exemplu a facut 4 randuri de opt in mai putin de trei minute), si am observat ca nu merge deloc cu pedeapsa, dar azi daca m-am declarat foaaaarte mandra de el ca a terminat repede, a fost extrem de incantat si a zis ca incearca sa fie tot asa.
Pe de alta parte, ce sa zic, cred ca suntem pe drmul cel bun. Azi a scris a dictare cuvinte grele gen murmura (cu buline in locul literelor pe care nu le stie inca), ramura, America, magie, etc. Sau propozitii in care face intai schema cuvintelor, apoi schema silabelor si apoi scrie si cu litere. Greu....intrebari gen, de ce in mjlocul propozitiilor am voie sa scriu cu litera mare, un nume de ex, dar in mijlocul cuvintelor nu pot scrie cu litera mare. In fine, mie mi se pare ca fac chestii destul de grele cu el si raspunde bine la ele. Incet, incet vad ca se prind de el. Daca am rezolva si problema asta de ritm, si de neatentie ce bine ar fi.
Robi, urat si cu pozele si cu caietul. Cum adica a zis sa refaceti tot caietul?
Daria, bafta cu rezultatul analizelor, cum mai e cu burtica?
Hai ca am scris de pe tel si imi e cam greu.
szivarvany spune:
Ce chestie aiurea, Rob, sa rescrieti atata :(
Azi si io am facut dirigentie cu mandra. Btw, azi m a intampinat cu ma doare burta apoi o boratura cat china, apoi s a pus la exersat scrisu`. Frumos, nu ala de purcel.
Asa ca rapid asa scurt pe doi, rescris 1 rand de a mic si dictarea a ceea ce stie cu a,m,u. In 5 minute am rezolvat tot.
Iar la 8 a adormit
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
Andries spune:
Dragelor mie imi e dor de tabara de la Busteni!! Asa bine m-am simtit cu pustii (chit a eram cam ametita in unele momente ) ca regret ca nu mai e frumos afara sa mai organizam o intalnire. Pe frig si noroi chiar nu merge, dar la iarna parca ar merge un sanius ceva??
Eu am dezertat de azi de la job, mi-am luat conced sa ma caut de boli si dureri de sale (desi cred ca e o banala durere de ficat pe supraoboseala). Pana luni sa nu ii vad (ca de auzit macar la telefon si tot ii aud). Minunatii de colegi de la HQ de la mama lor austrieceasca mi-au papat toti nervii... cum nu m-am lasat mai prejos, i-am zapacit si eu pe ei. Acu securea e ingropata o saptamana.
Despre fi-miu, ce sa spun, el e un suflet liber. A pierdut un caiet de cunoasterea mediului. Stie sa scrie (deja scria cand aintrat in clasa I) dar porcii sunt la ordinea zilei oricum scrie mai frumos ca ta-su!! Am primit scris pe caiet observatii de gen "Poti sa scrii/colorezi mai frumos!" saraca doamna ea chiar se chinuie, trebuie sa ma duc joi la consultatii sa ii explic. Nici nu stiu ce sa ii spun, ca e fi-miu poet de felul sau si ca in afara de sport nu-l intereseaza altceva sau sa o dau mai diplomat? Ca de putut poate, daca ii zic sa puna o minge direct pe linie la juma de metru de colt, acolo o pune, deci coordonarea mana-ochi o are, insa pur si simplu nu i se pare important. Ce nenorocire se intampla daca a depasit si el putin linia? "Spune tu mami daca se intampla ceva?" Adica ai vostri sunt macar de acord ca trebuie sa scrie frumos, al meu nu. El considera ca trebuie sa scrie ce ii da doamna, 3 randuri a zis, 3 scrie, daca a depasit putin, nu-i ia nimeni capul. Maine vine carnetul de note acasa, daca are numai FB va avea o reducere la o pedeapsa si va putea sa ia un bayblade la scoala ... ... asta e unica motivare care functioneaza la puslamaua asta.
bunny spune:
Dragele mele
Dupa ce am vazut caiete frumos scrise- arate la familion , copilul l-am vazut ca a pus buza' cum adica ii lauzi pe ei ca scriu mai frumos ca mine' ..ma declar depasita. Am cautat in cutii hirtiile lui de clasa 1-a ... nici nu va imaginati cum arata scrisul lui A acum 2 ani. Stiu ca nu va 'incalzeste' nici pe mine- dar am vazut ca scoala i-a lasat asa cum erau , i-au incurajat sa scrie, chit ca se numeste cu picioarele, nu ingrijit, nu la linie.... doar sa invete foma literelor. Apoi au venit cuvintele, spellingul .... cert e ca acum , cind vrea scrie fff frumos , si tot atit de fff urit cind e in momentul de 'creatie' . Chiar au un caiet la scoala, in care invatoarea nu are voie sa corecteze punctuatie, gramatica, nimic.... le cere doar sa isi foloseasca imaginatia.
Acum din mama romanca , crescuta la stilul de caligrafie si tata englez - crescut la stilul' lasa ca orice copil va invata sa scrie si sa citeasca pina la urma' va imaginati ce a iesit. Ce discutii avem noi in familie...
Dar... am vrut sa va spun ca sa incercati sa ii incurajati in tot ce fac, bun sau mai putin bun. Va amintiti cind am scris ultima data, avusese o saptamina de pedepese la scoala etc... am luat-o binisor, nu l-am mai pedepsit nici acasa, l-am incurajat, profesoara dupa 2 sapt l-a mutat la loc la 'top table' si dupa sedinta cu parintii i-a spus ca e foarte multumita de el. Din acea zi copilul meu s-a schimbat... isi face temele in timp record , citeste, se uita dupa cuvinte in dictionar - binenteles impins de la spate - dar fara binecunoscuta ora de 'it's not fair... I never have time to play ... ' .
Mie mi se pare ca in Ro au inceput asa in mare viteza si cu multe deodata- saracii copii se sperie .
Deci in clasa a 3-a/sap au o pagina de scris o sapt.compunere/ a doua mate, de invatat o tabla a inmultirii /sapt ,15 cuinte de scris dupa dictare si cam 100pg de citit. ATIT. Normal ca romanca la origine ii pun sub nas cite o pg de mate /zi si din cind in cind ceva de scris. Si vad ca merge, sper sa prinda msg ca sa faca 30min/zi teme dupa scoala. Mai mult nu ii pot cere , ca sta la scoala pina la 3.20pm.
M-am intins... ma iertati - dar vreau sa va incurajez, sa laudati copii chiar ca nu fac perfect totul , ca sa nu prinda 'ura' pe scoala/scris..etc... impacul e prea mare de la gradi/scoala si banuiesc ca sunt epuizati deja.
Va doresc o saptamina buna si laudati-va copii !
roxanaz spune:
neata
Mani mare dreptate ai. o sa o fac si eu mai des.
Andries hehe ce bine ar merge un sanius, chiar! spor la cautat de boale, si ff bine ai facut cu zilele libere.
ma duc sa mai iau ceva de tuse, azi noapte dupa 2 am avut iar program.. sunt exilata in patul lui Patrick
o zi frumoasa sa aveti!