Copil problema, parinti indiferenti

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Oarecum ne-am lovit de o situatie asemanatoare, indirect.

O fetita de vreo 12-13 internata la o scoala speciala, scoala aflata langa casa mamei .Se intampla cu ani in urma...

Avea crize, urate.
In crize nimeni nu se intelegea cu ea, devenea violenta si instiga pe colegii ei la violenta.

Mama a incercat altfel, pentru ca era mai tot timpul pe drum o chema la masa, asa fac batranii, o supica calda, ce avea pe acolo...
Nu o data, in mod repetat... Se purta frumos si spunea ca numai la mami se satura

Cand intra in crize, o injura rau, dadea cu pietre dupa mami numai daca o intalnea fara nici un antecedent, ura pe toti.
Ca sa se razbune pe femeia care o servea la masa ca nu-i dadea mancare suficienta, a aruncat pisica in oala cu ciorba
Singura modalitate de a o calma, chemau salvarea si "o butonau", asa se exprimau cei de pe salvare, era "in reluare" pentru cateva zile.Se misca greu, era sedata.

Ce vreau sa spun, e ca desi era intr-un sistem institutionalizat, cu psiholog, doctor samd, mare lucru nu se facea pentru ea. Desigur, se putea face mai mult. mult mai mult.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Si am mai multa empatie fata de oameni decat fata de animale. Asta neinsemand ca nu iubesc animalele, dimpotriva. Am animale acasa si nu le-as atinge nici cu un pir de par. Asa cum nu mi-as atinge nici copiii. Dar oricand in mintea mea, un copil inseamna mai mult decat un animal.

Dar nimeni nu contesta acest lucru: ca un copil e mai important decat un animal! Dar aici nu e vorba de un biet copil atacat de un animal. Aici e vorba de muuuuulte animale atacate de un copil! Cand un copil este atacat de un animal, in general (in tarile civilizate), animalul e considerat un pericol pentru cei din jur si este eutanasiat. Eu nu zic sa eutanasieze nimeni copilul, Doamne fereste, dar masuri importiva lui trebuiesc luate.
Daca un adult ar face ce face acest copil ar fi blamat si pedepsit de lege. Un copil de ce e scutit? Parintii acestui copil de ce nu sunt trasi la raspundere? Nu stiu legile din ro, dar aici exista legi prin care parintii sunt responsabili in fata legii de ce face propriul copil. Tot asa cum cineva e responsabil de ce-i face animalul de companie. Copiii si animalele de companie vin cu responsabilitati pe care ti le asumi si dpdv legal, nu numai moral si social, in momentul in care ai decis sa ai un copil sau sa aduci un animal acasa.
Mai zicea Gaby ca nu se iau masuri impotriva lor ca nu au bani de amenzi si nu au face munca comunitara!!! Serios? Si organele executive din Romania ce pazesc? Si oricum, mai e o solutie: puscaria, ca acolo nu e ca la hotel, nu trebuie sa plateasca si nici sa munceasca, o pedeapsa tot exista si ptr. saraci si ptr. lenesi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
Dar un adult de 27 de ani care ia o viata, se poate cataloga drept criminal? Care e diferenta intre o persoana de 7 ani care ia o viata si una de 27 de ani care ar lua aceeasi viata? S anu-mi spui ca un copil la 7 ani nu stie diferenta intre bine si rau si nu stie ca nu e tocmai in regula sa omori animale!

Tu chiar crezi ce ai scris mai sus, sau e doar un argument adus de dragul discutiei?

"Intamplator" chiar are dreptate.

Deci discernamantul e acelasi la 7 si la 27 de ani. OK, se explica multe.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
Dar un adult de 27 de ani care ia o viata, se poate cataloga drept criminal? Care e diferenta intre o persoana de 7 ani care ia o viata si una de 27 de ani care ar lua aceeasi viata? S anu-mi spui ca un copil la 7 ani nu stie diferenta intre bine si rau si nu stie ca nu e tocmai in regula sa omori animale!

Tu chiar crezi ce ai scris mai sus, sau e doar un argument adus de dragul discutiei?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

"Intamplator" chiar are dreptate.

Deci discernamantul e acelasi la 7 si la 27 de ani. OK, se explica multe.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Discernamantul nu e acelasi, dar nici nu lipseste cu desavarsire la 7 ani.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pentru ca discernamantul unui copil nu e egal cu cel al unui adult, parintii sunt responsabili asa cum spui Desiree in locul copilului. Si pana la 18 ani, in tarile civilizate, parintii sunt trasi la raspundere pentru faptele copiilor. De asta nu poti pune semn de egalitate intre faptele unui copil(fie ele si ucigase) si cele ale unui adult. De asta un copil nu isi poate cumpara alcool, tigari, nu poate consimti la relatii sexuale (relatia sexuala cu un mionor e pedepsita de lege, dar e pedepsit adultul, chiar daca minorul nu a fost violat) etc. De asta copiii nu stau in inchisori ci in scoli de recuperare. Pentru ca un copil se poate recupera. Pana si adultii la prima abatere, chiar si pentru o crima (in anumite situatii) pot fi eliberati mai repede, li se mai da o sansa. Iar la o recidiva se ia in calcul si prima pedeapsa, neefectuata.

Insa aici am vazut acuzatii transante cum ca acel copil e un criminal, nerecuperabil, un psihopat.

Mie mi s-a reprosat ca nu stiu pe ce lume traiesc-aici la acest subiect-pentru ca am scris ca acel copil trebuie tratat cu consideratie, respect, empatie...pentru ca sa dea inapoi la fel. Da, nu stiam atunci toate datele situatiei. Dar stiu perfect pe ce lume traiesc.

Eu cu asta am incheiat aici, consider ca am spus ce am avut de spus si Gabi a scris ca stie ce are de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Lady J, inainte sa aprobi ca e nevoie de evaluari psihiatrice ai zis ca poate Gaby nu a gasit "canalul de comunicare". Mie in situatia data mi se pare ca o incercare e suficienta. Poate se trezeste si cu mama ca-i face scandal ca-i agreseaza copilul.
Tanti Zavaidoc, controlul social este responsabilitatea serviciilor de asistenta sociala, mai ales cand un cetatean se declara depasit. Mi se pare total deplasat sa faca cineva analiza capacitatilor de comunicare ale "pagubitei". Poate a aruncat cu piatra dupa ce a plecat de langa ea, nah, daca chiar conteaza. Ea a incercat sa discute, in felul ei. Ok, f frumos, dar si daca nu o facea nu era cu nimic mai vinovata. Cand apare un pericol social, treaba ta de cetatean e sa sesizezi autoritatile abilitate, nu sa citesti carti de psihologie ca sa intelegi "de ce". Daca cineva vrea sa se implice mai mult, e o optiune, nu o obligatie. Unii au disponibilitate, unii nu. Si daca gaby era o insensibila, avea aceleasi drepturi de a fi protejata de astfel de comportamente.
Repet: nu toti copiii sunt inocenti, nu toti copiii sunt buni, nu toti copiii sunt sanatosi la
cap. Trist, dar mai trist e sa te ascunzi dupa deget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

Acum o sa incepem sa spunem si ca adultii i-au 'impins' spre o viata de criminal, pentru ca le-au spus "ai sa ajungi un criminal"???

de cele mai multe ori ajungem sa fim ceea ce credem noi despre noi, iar aceasta credinta apare in urma a ceea ce spun si cred altii despre noi ( parintii, rudele, vecinii, prietenii ).
e prea mult sa spui ca acest copil va fi sigur un criminal pentru ca asa stim noi, dar are toate sansele sa devina daca va fi tratat ca atare.
eu vad copilul o victima in aceasta situatie si as apela la protectia copilului sau orice alta autoritate care are ca atributii binele copilului.

Mergi la inceput

Alexia, si eu vad copilul ca si o victima in povestea asta, dar, oricat de urat ar suna, eu sper sa ramana singura victima umana, ca deja el a facut multe victime. Si da, fara tratament, cu siguranta se indreapta spre o viata de criminal. Bazele le are deja, bine 'formate', bine inradacinate, placerea de a lua o viata si nu oricum, ci cu sadism exista si ea, cat mai e pana la a comite un omor?

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Asa cum nu putem fi toti egali, tot asa nu suntem nici sanatosi, nici bogati samd.

Copilul, nu stiu daca e vreo victima, dar este dupa cum am spus in celalt exemplu, cu copil cu probleme comportamentale grave, dobandite sau nu.

Nu vad implicarea vreunei institutii a Statului atata timp cat nimeni din cei apropiati copilului nu doreste acest lucru.

Implicarea lui Gabi in acest sens va fi probabil inutila si sincer, n-as sfatui-o s-o faca, de teama unor repercursiuni ulterioare.
Probabil parintii se vor infuria si ar reactiona urat.
Este politica strutului, dar avand in vedere datele actuale, este mai save pentru ea si familia ei.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Tanti Zavaidoc, controlul social este responsabilitatea serviciilor de asistenta sociala, mai ales cand un cetatean se declara depasit.

Nu asta inseamna control social. Credeam ca am explicat.
Dar deja discutia e inutila.

Mergi la inceput