La multi ani fulguleti! (6)
Raspunsuri - Pagina 2
ank999 spune:
Aka imi pare foarte rau pentru prietena ta
Dandusa ma bucur mult ca Raducu este bine
Si pentru maine: La multi ani Adina, sa fi sanatoasa si fericita.
Raluca sa-ti traiasca fata si sa va bucurati de ea!
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
dandusa spune:
Citat: |
Dandusa, Imi pare rau pt sperietura!Imi imaginez cum e..si noi am marcat aseara 40,1- cea mai mare de pana acum si am stat cu inima stransa sa nu ajungem la convulsii..pana la urma de la ce a fost asa o febra?Ca eu inca nu stiu ce e.. |
rosu in gat...
si culmea,nu o forma urata cum as crede intr-o situatie din asta si cum am mai auzit la alti copilasi(puroi,amigdale umflate etc),nu...
din ce am inteles eu,sansele cele mai mari ca puiul sa faca convulsii,sunt atunci cand apare febra mare fara nici un alt simptom.
asa a fost si la noi.
vorbeste cu dr,poate este de acord sa-ti dea sa ai in casa,pentru cazurile cu febra foarte mare,desitin si diclogesic
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dandusa daca cumva sunteti in pana de jocuri,va invit sa invatam alaturi de copii,care sunt masurile de prim ajutor in diferite situatii.cu ocazia asta,ni le mai improspatam si noi.mi se pare esential sa le stim si imi pare ca se vorbeste atat de putin despre asta. sunt curioasa,in gradinite/scoli,se tin astfel de cursuri? http://www.smurd.com/pages/paged6.html http://www.netmedic.ro/ghid-prim-ajutor/capitolul-v http://www.netmedic.ro/ghid-prim-ajutor/ |
am vrut sa organizez un astfel de curs la gradi la ai mei. am vorbit la smurd, gasit cine sa vina sa tina cursul, voluntar, facut afis, obtinut aprobare la dna directoare, sala, tot, pus afis la usa gradinitei cu invitatia adresata parintilor si rugamintea de a se inscrie telefonic, sa pot pregati scaune, cafea, etc.
NU S-AU INSCRIS!! vreo 3 parinti la aproape 250 de copii... NO COMMENT... nu am mai tinut nimic, evident.
si toata incercarea a fost pt ca vroiam eu sa particip la asta...
dandusa spune:
La multi ani Delia!
Aka,
doamne,prin ce trece prietena ta!imi pare rau,tare rau
cand aud povesti despre spitale si doctori din astia,ma cuprinde o furie incredibila...
dandusa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lizzy
am vrut sa organizez un astfel de curs la gradi la ai mei. am vorbit la smurd, gasit cine sa vina sa tina cursul, voluntar, facut afis, obtinut aprobare la dna directoare, sala, tot, pus afis la usa gradinitei cu invitatia adresata parintilor si rugamintea de a se inscrie telefonic, sa pot pregati scaune, cafea, etc. NU S-AU INSCRIS!! vreo 3 parinti la aproape 250 de copii... NO COMMENT... nu am mai tinut nimic, evident. si toata incercarea a fost pt ca vroiam eu sa particip la asta... |
imi aduc aminte de initiativa ta de atunci,dar nu stiam cum s-a finalizat...,chiar ca 'no coment'...
probabil ca,daca nu trecem prin ceva ce ne spune clar:'informeaza-te,data viitoare s-ar putea ca totul sa depinda de tine' sau daca nu vedem vreun caz pe langa casa,consideram ca nu-i necesar.
pacat...
Claudiu a salvat doi oameni de la moarte sigura.Stiu cat de afectat a fost ca a trecut prin asta,imi imaginez cum ar fi fost de afectat daca nu ar fi stiut sa-i salveze...
Donia spune:
porumbita, felicitari pentru bebelusa, sa fiti cu totii foarte fericiti! Esti si tu o curajoasa sa fii mama de 3 prunci. Ai pe cineva care sa te ajute in perioada asta?
Ce nume frumos, Bianca Mihaela. Sa-i dea Dumnezeu o viata minunata!
ruxandra si norocosul sot sarbatoresc azi ceva anisori de cand au inceput viata de familie. Multi ani inainte, sa fiti fericiti si sa va continuati povestea de dragoste!
Si petrecere frumoasa!!!
dandusa, ce spaime ai tras, dar ce bine ca ati ajuns acasa cu bine.
Eu fac in fiecare an curs de resuscitare, dar crede-ma ca de cate ori ma gandesc ca ar trebui sa aplic ce am invatat acolo, ma simt ca si paralizata. Nu pot decat sa ma rog sa nu imi iasa in cale astfel de situatii, ca nu stiu cum as face fata.
Uf, bine ca ati trecut peste.
aka, ce greu pentru prietena ta, sa nu poata sa aiba contact cu bebele in perioada asta. Sper sa fie amandoi cat mai bine si sa plece acasa cat mai repede!.
mamaana, a inceput si C ceva lectii. Nu are zilnic, dar poate saptamanal. Ultima oara a trebuit sa duca la scoala o jucarie, iar pe o foaie de hartie a desenat jucaria (o masinuta) si a scris trei indicii: It has wheels, It goes fast, It has lights, acolo a citit indiciile si colegii au ghicit ce jucarie a dus.
Saptamana trecuta a avut de scris "I see a... ceva" Desigur ca el a vazut o masina, si a si desenat-o.
Literele le face destul de bine, dar nu le stie pe toate. Stie in schimb unele cuvinte, we, is, the, you, to, can, car si inca vreo cateva din astea scurte.
Avea si R lectii, ba parca avea mai multe in JK decat in SK. Tot saptamanal, trebuia sa deseneze, sa decupeze, sa scrie cate o litera, cuvant, o propozitie, chestii de felul asta.
Laura, ma bucur ca ati ajuns acasa. Ati mai trecut peste un hop, acum sper sa gasiti o solutie si pentru micutul Alex.
Week-end frumos pentru toata lumea!
Eu sper sa rezist tentatiei de a merge la cumparaturi, ca sunt intr-un mood de spart bani... si nu e tocmai indicat. Dar tot ajung prin magazine, vrand nevrand, ca trebuie hainute pentru copii. Ei, sper sa ma tin barbata si sa tin cu dintii de portofel!
bamboletta spune:
Lavinia-si toti cei care ne-au urat la multi ani ! multumim
Dandusa-imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva
Laura-cred ca ti-a fost f greu sa stai fara Dani...bine ca a trecut si nu a luat si Alex baietii frumoasi
Donia-shopping placut...sa nu cheltui chiar toti banii
La multi ani la toti fulguletii !!!
Noi suntem bine...crestem mari...Antonia e cu gradinita eu cu David acasa...care inca papa tzitzi de la mami...si chiar ieri am primit reprosuri ca de ce-l mai alaptez la 1 an si 3 luniculmea din partea unu cadru medical...
Laura13 spune:
bambo please, please, dai un PM cu alergia lui david la proteina de lapte? ca si pe alex il banuie simi de aceeasi chestie (avand in vedere urletele lui) si nu apuc deloc sa ma documentez. stiu ca voi ati trecut prin asta si, ma gandeam, ca poate poti sa ma ajuti cu niste informatii, cum ati descoperit si cum s-a manifestat la voi. ca nu mai tin minte.
la noi deja a inceput sarbatoarea, azi au venit socrii mei, maine vin parintii mei, pe duminica ne pregatim de o sarbatoare in familie, luni tort si sarbatoare la gradi, sapt viitoare petrecere cu prietenii (vreo 20 ). va sarbatorii copilul asta de 5 ori ca tot face 5 ani
alex pare a fi un pic mai ok, pediatra spune ca incepand de acum (dupa 10 zile de tratament) ar trebui sa vedem ceva semn de imbunatatire. sper din suflet ca mi-s VARZA. si ma doare sufletul cand il vad asa
nu mai stiu ce trebuia sa zic, sigr am uitat ceva dar scriu 2 cuvinte si sterg 3 ca le tot gresesc. mama ei de oboseala.
pup gasca
porumbita80 spune:
Povestea nasterii
E ianuarie 2011, frig si ganduri multe invadeaza mintea mea. Unu dintre ele ma tot obseda ultimul timp, ca ceva lipsea ca sa fim fericiti, mereu acel ceva i-l descopeream ca a sunt neajunsurile materiale. Si atunci am zis ca nu putem mereu sta sa asteptam ceva sa se intample.Am hotarat ca s-a mergem la mama , care era stabilita de 11 ani in Atena. Desi stiam ca nu este chear cea mai buna solutie dar am zis sa fie ceva de moment.
Gandurile mereu ma invadau cu diverse frici si nehotarari, dar stiam ca fricile sunt doar obsatacolele care trebuie sarite.Pe 1 martie al meu sot a venit cu flori acasa si cum baietii dormeau ne-am iubit ca –n primele zile cand ne-am cunoscut. In acel moment nici n-am realizat ca tocmai atunci sa produs minunea.
Pe 15 martie cu catel, purcel cu tot am mers in Atena. Pe drum deja nu suportam mirosul de scortisoara dar nu am bagat de seama acele simptome. Ajunsi in Grecia am observat ca ciclu nu a fost ca de obicei dar desi fusese. Asa in aprilie lipsa ciclului, am luat-o pe baza de schimbare de clima, eu slabisem 6 kg intr-o luna si nici gand ca pot fi insarcinata. Cine a emigrat stie cum sunt primele luni intr-o tara straina. Cautat job, acomodare cu locul smd. Banii deja erau de azi pe maine, Cata gasise ceva platit foarte putin, de aici alti 2 copii care ei nu intelegeau prin ce trecem. Eu pe zi ce trecea ma simteam tot mai rau, tot mai isterica. Deja incepuse sa ma incrijoreze si lipsa ciclului, dar preferam sa nu ma gandesc la o posibila sarcina. In mai am zis ca nu se poate atat sa stam hai sa facem un test desi eram cu inima cat un purice. Da! testul a confirmat 2 linute nici la 30 de secunde.
Socul a fost gata, intrasem intr-o panica de imi venea sa fug cat pot. Primul gand a fost intrerupere de sarcina, desi cand mea murit copila m-am jurat ca in viata mea nu voi omorai. Acele amintiri si cu situataia in care ma aflam se bateau cap in cap. Era un talmesbalmes in mintea mea, plangeam in hohote nu ma puteam opri, imi venea sa-l strang de gat pe Catalin, dar alta parte din mine parca zicea calm ca totul o sa fie asa cum este planificat de cel de sus. Catalin plangea pe canapea si eu plangeam in baie. Copii alergau prin casa cand la unu cand la altu nu intelegeau ce-i cu noi. Eu m-am adunat si mi-am zis ca nu pot sa fac inrerupere de sarcina chit ca habar n-am cum ne vom descurca dar nu pot sa fac asta si gata. Si veneam cu acest gand spre Catalin la care el imi zice primu aceleasi lucru, nu suntem criminali nu putem omori un suflet care a venit cu binecavantare de la Dumnezeu. Ne-am luat in brate si am plans pana nea intrerupt un telefon. Acel telefon era raspunsul de la interviul lui Catalin, in care a fost anuntat ca in cateva saptamani incepe jobul. Acel job era salvarea nostra pentru ca toti ne-au zis ca este imposibil in Grecia cu criza ei sa negociem asa salariu, ca suntem nebuni ca credem ca este posibil asa ceva. Dar cum numai Dumnezeu face minuni a facut si aceasta minune.
Apoi am mers la Eco nea zis ca sarcina deja este mare, si lucrurile au decurs pe unde greu, pe unde mai usor. Judecati de mai toti din jurul nostru, ca suntem nebuni ca facem copii pe banda, de parca eram niste criminali. Am mers cu capul sus pana la capat.
Pe data de 8.11.11 ma apucat macariciu de dimineata cu curatenia, si am inceput cu florile, spalam niste flori in baie, umbland cu apa nu mi-am dat seama ca mi-am udat papucii la talpa, si cum mergeam ca o rata cu floarea in mana am alunecat pe #351;pagat.
Intindere de tendoane cu lovitura. Nu ma puteam ridica,Mario ma ajutat sa ma ridic in patru labe si dea busilea am ajuns pana la canapea. Cu chiu cu vai mam urcat pe canapea, cu tipetele de rigoare de durere. Am inceput sa dau telefoane si lui Cata si mamei, ambii la serviciu. La inceput am zis ca-mi trece dar de unde ca durerea se intesifica si mersul la baie tot mai des. Am zis poate trec cumva peste asta si nu nasc tocmai azi, nu ma puteam intoarce nu puteam sa merg. A venit mama si hai sa ma dea cu finalgon intre craci unde am facut intinderea. Vaiiii a inceput o usturime de nu mai puteam, am mers la baie facut dus spalat de 10 ori cu gel nimic. Urlam de durere cat de la usturime cat si de la intindere. Eram vanata intre picioare de parca ma lovise cineva cu ceva. Pe la ora 16 incep contractii la 13 minute cu dureri in burta scurte. Am zis ca nu se poate azi, am intrat intr-o panica de nu ma controlam, am zis cum nasc azi ca deja sunt rupta de oboseala de durere si nu ma pot craci deloc.A venit si Cata de urgenta acasa mea facut el masaj macar cat de cat sa pot sta in picioare si sa m-a misc macar tinuta de el. Ma tot minteam ca nu e momentul sa merg la spital. Am trimis-o pe mama acasa, contractiile tot se intesificau dar eu tot ii minteam pe toti inclusiv pe mine. La ora 21.15 se rupe apa, atunci am inceput sa tremur ca stiam ca acum chear n-am cum sa mint si trebuie sa merg la spital. Si cu chiu cu vai cu ajutorul lui Cata m-au urcat pe pat si tot asa, la 22.25 am nascut-o pe micuta mea, care din 2004 este asteapta de mine s-o tin in brate si sa-i zic ca de mult o iubesc.
Minunile exista daca le lasam sa intre in viata noastra.Gandurile care nu ma lasau in pace ca sa fiu fericita era acel gol pierdut in 2004. Acel gol acum sa umplut.
Multumesc Doamne pentru bucuria si binecuvantarea adusa mie si familiei mele.
Lasati-l pe Dumnezeu sa va caluzeasca atunci cand totul in jur pare ca se prabuseste.
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)