Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Anitta_O spune:
Tigruta, ma bucur ca ecografia a iesit in regula, ca bb e sanatos. Dar cred ca e vorba de DT, nu de TT, asa-i? Ai facut si analizele, sau doar ecografia?
Alma, si pe mine, cand mi-a recoltat dr lama, m-a avertizat ca voi sangera putin, dar sa nu-mi fac probleme, e normal. Sper ca esti bine acum. Eu voi merge maine la analize, deci probabil chiar ultima-ultima din gasca.
Virginia, m-am gandit azi toata ziua la tine, mai ales ca am fost in Roman, deci probabil foarte aproape de tine. Cu Dumnezeu inainte, m-as bucura extraordinar sa fie totul in regula!
Anitta, 9+
Anitta_O spune:
Tigruta, sanatate lui Luca!
Mi se pare atat de greu sa fii insarcinata in primul trimestru si sa ai grija de un copil mic! Eu abia imi port mie de grija, daramite unui alt bb. Noroc ca baiatul meu e deja mare, e in clasa intai si nu imi mai solicita atentia atat de mult.
elena_gd spune:
Alma, mie mi se intampla destul de des sa sangerez la testul Pap si ultima oara m-a dat cu o substanta neagra ca sa se opreasca sangerarea. Cum ultimul Pap il am facut in luna mai nu am mai facut acum, dar totusi cand doctorita mi-a examinat colul cu o chestie de plastic am sangerat dupa un pic. Probabil ca acum suntem si mai sensibile.
Virginia ma bucur ca te straduiesti sa fii optimista, asta il ajuta si pe bebe.
Elena 9+
Deea_Deeutza spune:
Salutare la burtici!
Virginia stiu ca momentele astea sunt foarte grele si aproape imposibil sa te linistesti cum iti spunem toate, dar bebe are nevoie de tine linistita si cat mai putin stresata. Si eu ma rog de Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine peste momentele astea si sa ne dai curand vestea ca a fost doar o eroare. Te pup si fii tare pentru sufletelul care creste in burtica ta.
Fetelor va anunt cu rusine ca nici eu nu mi-am facut inca primul set de analizele de sange pe care mi le-a dat doctora, dar abia peste 2 sambete merg la ea, deci mai am timp 1 saptamana jumatate sa le fac. Mi-e cam teama sincer de rezultate (paranoia cum sunt ).
Eu sunt bine, nu am greturi, nici pofte, de doua zile ma mai zgandare o durere in partea stanga jos, dar sper sa nu insemne nimic rau. M-am obisnuit sa merg la eco in fiecare saptamana si acum ma roade gandul ca trebuie sa astept inca 2 saptamani. Sper sa rezist tentatiei, dar mi-e dor sa vad ce face bebicul meu si cat a mai crescut.
In legatura cu statul acasa cu bebe... ehee la mine e cam greu. Fetele de la mine din firma au stat cam 4 luni, dar totusi mi se pare prea mic bebe sa-l lasi fara laptic si fara sa-i vezi fiecare gest, zambet... Nu cred ca as rezista fara el, dar mai traim si mai vedem.
Dany2807 ai DPN de ziua mea
Va pup pe toate si aveti grija de voi si de sufletele voastre.
Sa ne dea Dumnezeu sanatate! 9+
Ellyshor spune:
Buna dimineata, scumpele mele!
Ne-am trezit si noi. Ne simtim bine, surprinzator de bine chiar, si ma gandesc ca poate pt ca mai avem 2 zile si facem 15 sapt, deci starile rele din trim I s-au redus considerabil.
Burtica nu ma doare, sper sa fie bine.
Referitor la sangerarea colului, dupa recoltarea secretiei, sa stiti ca e normal, atata timp cat e o cantitate mica si nu se prelungeste pe durata a catorva zile.
Tesuturile moi sunt puternic vascularizate in sarcina, intreg volumul de sange se mareste, de altfel, ca sa-i poata asigura cele necesare puiului.
Gingiile nu va sangereaza la periaj? Din nas nu va curge ocazional putin sange? Eu le am pe amandoua
Secretia n-am mai refacut-o pt ca o aveam deja facuta recent.
Cat despre celalalt subiect, eu am de gand sa stau 2 ani acasa, oricum nu castig peste 1200 de lei. Iar firma mea are ceva probleme, asa ca e posibil chiar sa ma reorientez cand termin concediul.
Bafta multa burticilor care fac analize! Doamne ajuta!
Va pupam dulce!
Elly 14+ si Babyboom
aever spune:
Neata fetelor! Va invit la niste clatite "americane". Am facut asa de dimineata, pentru prima oara in viata.(Ce mare poeta sunt azi!) Nu stiu ce mi-a venit cu clatitele astea, probabil vreo pofta ceva ca mi se pusese pata de vreo cateva zile sa fac. Azi s-a concretizat ideea si au fost foarte bune.
Nu va mai laudati atata ca sunteti ultimele care faceti analize, nici eu nu mi-am facut pana acum si inca nu m-am programat pt asta. O sa sun sapt viitoare sa vad poate le fac atunci. Pana una-alta trebuie sa ma programez la gineco sa vedem daca s-a prins bine bebe si ce mai face el/ea acolo. Si mie mi-e tare dor sa-l vad.
Sa aveti o zi cat mai linistita si plina de buna dispozitie!
Andreea, 8+
alma_alma spune:
Multumesc, fetelor. M-am mai linistit.
Culmea culmilor, gingiile parca nu mai sangereaza asa tare. Asta era o problema de-a mea dintotdeauna. Voi v-ati dus si la stomatolog? Am vazut ca pe peste tot se recomanda si o vizita la stomatolog cand ramai insarcinata, fiindca se pare ca dintii ar fi mai sensibili in sarcina. Eu inca nu m-am mobilizat si pentru treaba asta, desi cam trebuia sa merg oricum.
O zi minunata va doresc,
Alma 8+
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor.
Nu am nimic nou de raportat, atata doar ca sunt stresata de TT de saptamana viitoare. Imi este frica de rezultat, mai ales ca sa intamplat de multe ori ca rezultatele sa fie gresite. Sincera sa fiu m-as mai duce la o eco la doctor sa vedem daca masuratorile sunt mai bune, dar imi este putin rusine sa ii spun asta la doctor, ca nu mai am rabdare sa astept pana saptamana viitoare. Voi ce spuneti, oare sa ma duc, doar asa o scurta eco?
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 15+
crixy spune:
Buna Burtici
Virginia , imi pare ca treci prin asa ceva... Eu merg la clinica Regina Maria din Bucuresti, se afla in zona baneasa. Este clinica particulara, in asociere cu euroclinic.
Medicul care imi va face amniocenteza este Hadi Rahimian , este arab cred, insa vorbeste foarte bine romaneste, este unul dintre cei mai buni ecografisti din tara. In morfologie fetala s-a specializat in Anglia. Eu inca nu am fost la medicul ginecolog cu rezultatele bitestelor,oricum am scor mai bun ca al tau (1:1072) si inca nu stiu daca voi face amniocenteza... sotul imi spune sa nu fac nimic, familia la fel,chiar si cateva dintre voi m-au rugat sa ma mai gandesc dar astept si opinia medicului ginecolog. In cazul in care o voi face, eu am deja programarea pentru 2 dec. M-am documentat mult si ar mai fi doctorul Predoi din cadrul Medlife care iar are experienta fara urmari la amniocenteza, insa am inteles ca nu e asa comunicativ. Dr Hadi e mult mai vorbaret, iti explica tot, poti pune o mie de intrebari.
Daca mai ai intrebari nu ezita.
Le spun si eu la multi ani fetelor ce si-au sarbatorit numele... mai cu intarziere dar nu prea am avut timp sa intru.
Cu statul acasa..... eu voi sta acasa cat mai mult.. probabil 2-3 ani,pana va merge la gradi , dar ma voi ocupa de treburile de la job de acasa, si daca voi fi nevoita sa mai fac si deplasari.... sunt sigura ca ii vor prinde bine plimbarile prin Bucuresti, se obisnuieste cu traficul ,cu haosul Om vedea ce va mai fi... dar cu siguranta copilul are nevoie de mama cat mai mult timp si de asemenea mama are nevoie de copil. Nici nu concep sa nu fiu aproape de el. Am o cumnata care a trebuit sa isi lase fetita la 1 an si 2 luni, tocmai cand incepea sa vorbeasca. Fetita statea cu soacra-mea, noi cu ei si evident vedeam evolutia copilei.... Aproape ca ma sfarseam cand vedeam cate lucruri pierdea cumnata-mea... cum evolua ea de pe o zi pe alta de la "gaga" la "gata", de la "ampo" la "sampon". Mi-am promis de atunci ca nu voi rata toate aceste momente.
Aseara mi-a curs pt prima data sange din nas... chiar ma gandeam daca o fi in regula, noroc cu mesalui lui Elly.
Greturile m-au lasat considerabil, o data la cateva zile ma mai lovesc dar chiar nu le mai iau in seama. inca imi e teama sa mananc orice.... si mananc cu grija.
Avem 14 saptamani de ieri.. si cam toata lumea a inceput : " oh, a inceput sa ti se vada burtica". Cred ca curand trebuie sa reinnoiesc garderoba.
Crixy 14+
joana2672001 spune:
Meatza dragelor,
eu ma simt bine astazi, si vroiam sa va spun ca eu am sangerari de gingii si din nas din saptamana 6 de sarcina. Medicul mi a spus ca este normal.