Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 18
YLARI spune:
Buna dimi!
Fetelor nu am cazut ca o balega, mai mult am alunecat, eu zic ca e totul in regula. Tocuri nu mai port de cand am avut testul pozitiv, desi sunt mare fana. Ma oftic ca eu nu sunt deloc vreo impiedicata, cred ca ultima data am cazut pe gheata acum vreo 15 ani, deci de aia ma oftic.
Raceala vad ca s-a mai dus. Dar am la secretii nazale (nu le zic pe romaneste ca suna scarbos) grupa mare. Tratez cu oscilo si ceaiuri.
Va pup si va urez duminica frumoasa
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
virgiL spune:
Neatza fetelor,
ALINA04AND,eu sic ça nu-i cazul sa te fortezi cu lichidele,ba din contra ,asculta-ti corpul...bea cand ti-e sete,urmareste-ti putin pielea(daca e uscata),iti simti gura si ochii uscati?Apa o iei nu doar band apa...in nici un caz fortat.Bea inghitituri mici de lichide(apa,ceai,compot)la intervale mici de timp.Incearca daca greturile sau poftele iti permit sa consumi supe sau ciorbe,si nu in ultimul rand fructe si legume proaspete.Daca nu versi constant si nu ai alte ”deranjamente”(diaree)care sa te deshidrateze eu zic ca nu-i cazul sa te ingrijorezi.
Virginia
alina04and spune:
VirgiL - pielea imi este foarte uscata (si ma tot dau cu diverse creme - e crapata ) in schimb gura nu mi-o simt deloc uscata, eu nici inainte nu reuseam sa beau decat doua de guri de apa maxim si cafeaua de dimineata. acum pe cafea nici nu mai pot sa pun gura (asta oricum nu intra in calcul), iar in ultima perioada nu am mai mancat nici ciorbe si nici supe desi astea erau singurele pe care le puteam baga in gura. acum mi s-a pus pata pe paine prajita cu unt si cam atat. referitor la fructe din astea mananc dar nu stiu cam cat ma ajuta doua kiwi si un mar. eu nu m-as forta insa nu vreau sa ii fac rau bebelusului din burtica mea. ideea cu compotul e f buna, ca macar ala imi place.
In curand mamica si am o minune in burtica
bytzza spune:
Buna dimineata si de la noi
Cred ca majoritatea mamicilor au tendinta de a controla sanii pentru a se linisti si eu ma numar printre ele cand ma apuca si pe mine gandurile urate,fara sa mi dau seama direct pe sani pun mana,si dupa stau linistita O duminica placuta
virgiL spune:
E mai bine ca nu mai bei cafea,acesta produce deshidratare in general(acum nu ma gandeasc ca beai 1 litru de cafea pe zi)...dar e mai bine...e imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti si placa(sau daca nu -ti place macar sa nu-ti faca greataa) si sa-ti aduca macar stricyul necesar de apa..sa stii ca fiecare are propriul lui necesar si chestia asta cu recomandarea consumului de 2-3 litri de apa pe zi nu este universal valabila!medicul ti-a dat vreun supliment de vitamine pt sarcina..ca si asta e imp pt sanatatea pielii(ziceai ca e uscata)
Virginia
alina04and spune:
Femibion 1 mi-a dat pentru primul trimestru si cam atat. si mi-a spus ca sa beau lichide mai multe. nici nu am indraznit sa ii spun ca in medie beau cam jumatate de litru ca mi-a fost jena, i-am spus ca beau maxim un litru.
In curand mamica si am o minune in burtica
virgiL spune:
Pai la dr nu-i cu jena....(desi am si eu ceva comic de relatat vi-s a vis de asta,da va zic mai incolo)..tre sa-i zici exact pt a-ti putea face cele mai bune recomandari.Am o prietena care a varsat zi si noapte in primul trimestru de sarcina si a bagat la perfuzii de i-au parait venele,dar bebe e bine,a trecut si perioada cu greturi...
alma_alma spune:
Bun venit fetelor noi! Wow, o mamica tanara si o mama eroina. Va admir pe amandoua. Si mie mi-ar fi placut sa incep mai repede cariera de mama, iar cateodata ma gandesc ca mi-ar placea o casa plina de copii. Pe prima am ratat-o. La a doua muncesc. Sa vedem ce iese si ce parere mai am peste un an.
Ramonika, nu prea am cuvinte. Pot doar sa-ti spun ca si mie imi pare foarte rau si ca-ti doresc sa treci peste durerea de acum si sa ai cat mai curand parte de un bebelus sanatos si vesel.
Legat de cazaturi: eu am renuntat la bicicleta din momentul in care am aflat de sarcina. Ma simt un pic paranoica din cauza asta, fiindca nu am cazut cu bicicleta pana acum, dar am preferat sa suflu in iaurt. Problema e ca ma dezobisnuisem de autobuz si din principiu am ceva impotriva mersului cu masina personala pentru drumurile cotidiene prin oras, asa ca acum merg pe jos de cate ori am ocazia. Am inteles ca este unul din "sporturile" indicate in sarcina. Sa vedem ce ma fac cand creste burtoiul, ca la mine se prevede unul maricel .
Eu am o fobie si mai mare decat asta cu cazaturile. Intotdeauna cand mi se intampla ceva important, ma gandesc ca as putea face o apendicita care sa strice tot. Am un prieten caruia i s-a intamplat sa faca apendicita in perioada bacului. Cred ca de acolo mi se trage. Sunt atat de paranoica incat deja am cautat pe net sa vad ce se intampla in caz de apendicita peste sarcina. Cica se poate opera relativ fara probleme, cata vreme e depistata din timp. Fiecare cu pasarelele ei, eu cu stolul
Alma 8+
elena_gd spune:
Neatza burtici!
Virginia si Alma m-ati distrat copios cu povestirile voastre.
Alina si eu am mari probleme cu lichidele...beau cam jumatate de litru pe zi , am vorbit pe aceasta tema cu un urolog si a spus ca daca atat simte organismul meu ca ii trebuie nu ar trebui sa fortez, dar ca ar fi bine sa ating un litru. Povestile cu 2-3 litri sunt exagerate, mai ales ca pun rinichii la treaba foarte mult ceea ce nu ar fi foarte bine. Se pare ca au aparut studii noi care nu mai recomanda apa/lichidele in exces.
la burtici !
Elena 9+
bytzza spune:
Eu de regula beau apa suficienta, dar aseara mi s a facut putin rau de la mirosul de castraveti murati, si am descoperit ca daca beau apa parca imi mai alina greata( aveam musafiri) si fara sa mi dau seama bausem 2 litri de apa in 2 ore, nu va mai spun ca dupa ce au plecat cand vedeam apa imi venea sa fug, dar tot raul spre bine
Gabi 8+