Bebelusi de aug-sept. 2003 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
mihaela_s spune:
Am uitat sa pun adresa site-ului.
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
tigresa spune:
Gianina, nici eu nu stiu ce sa mai fac cu Horia ptr. ca de cateva zile, tot asa, isi suge degetele in disperare.Citeam in "Mama si copilul" ca sugarii vor sa-si satisfaca instinctul de a suge cat mai mult.Si ca un remediu ar fi sa prelungim mesele si sa le dam la intervale mai mici.
Chiar vorbeam azi si cu medicul stomatolog care zicea ca trebuie facut ceva ca sa nu-si mai suga degetele, ca va avea dantura deformata. Si-mi sugera sa-i cos manecile de la bluzita, sau sa-i pun manusi.
Voi v-ati confruntat cu asta??Ce masuri ati luat??
Toate cele bune.
mihaela_s spune:
Silvia si-a supt cu disperare degetele saptamana trecuta. Le prefera tot cate doua, dar le gasea in mod diferit. Dar le baga atat de adanc incat de cateva ori i s-a facut greata si s-a inecat, ba o data chiar a varsat. Ii scoteam degetele de cate ori o vedeam, dar ea nu se lasa. Acum de 2 zile a renuntat. Probabil prefera suzeta, dar pe aceea nu o are la indemana si o primeste doar cand maraie si de obicei cand vrea sa doarma. Nu adoarme fara ea. Sper sa nu revina la degetele cand isi va da seama ca sunt la indemana ei.
Nu stiu ce sa spun despre sfatul stomatologului, sotul meu si-a supt degetele pana a crescut, nu mai stiu exact pana la 4 sau 5 ani dar dantura lui nu e stramba deloc.
Mihaela, Diana si Silvia
mihaela_s spune:
am uitat...cristina, poza de la 2 luni a Silviei nu se deschide.
Mihaela, Diana si Silvia
cristinamh spune:
fetelor, azi am zis sa ajut un pic mamicile mai "lenese" care nu au trimis informatii despre bb pt site si am luat la rasfoit discutiile noastre. am gasit si o smecherie sa le deschid pe cele cu probleme...
ce m-am mai distrat... musai o sa i le fac pachet lui andrei. sa le citeasca peste vreo 20 de ani. ca sa vada si el prin ce-am trecut eu... nu de alta, dar jurnalul lui e "mic copil" pe langa forum.
iuliana, m-am tavalit pe jos de ras cand citeam cum te pregateai tu din ugust pt vizita socrilor... un citat: "Dar ce o sa ma fac ca in nov. vin socreii la noi si atunci s-a zis cu "viata" buna, mai bine ma duc sa ma impusc, dar cu pistolul de lipit . Bine ca nu stau decit vreo 5 sapt". asa zi, doar 5 saptamani... pai cred ca au fost (din pacate sunt inca) 5 saptamani de neuitat! inca ceva, eu am uitat cu desavarsire de gianina-d, mamicuta cu bb la incubator. voi mai stiti ceva de ea?
puiul meu a baut azi 80ml de suc... vreo 20 ne-am chinuit cu lingurita, si nu stiu de unde, a capatat un obicei tare prost... pune limbuta intre buze si sufla... iar efectul nu-mi place deloc, mai ales ca e cu morcov! pana la urma am pus tetina la biberon si dupa mai multe tentative l-a prins si nu l-a mai lasat pana nu l-a golit. nu-mi vine sa cred, la cate mofturi a facut pana acum...
andrei a descoperit un nou exercitiu, sa stea in picioruse. tremura, se propteste, si rade cand reuseste sa se tina.
pana cand o sa sterilizam biberoanele? adica pe la 7-8 luni o sa putem doar sa le spalam fara nici o grija?
cu ce scoateti morcovul de pe bavetele/hainute? asta daca reusiti sa-l scoateti, ca eu nu reusesc. si am pus eu mai multe , dar pana acum vad ca nu ma ajuta nimeni...
ancuta&sara, voi ce faceti, ca "imbatranim" in asteptarea unei poze... si pt site, nimic de la voi?
cristina si andrei
ps: mihaela, mi-ai luat vorba din gura. eu deja semnez mesajele asa de 3 zile! da' uitai sa va spun si voua...
http://www.andreirazvan.home.ro - avem poze noi in "brumar"!
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
mihaela_s spune:
cristina, eu sticlele nu le mai sterilizez, doar le spal cu detergent de vase si le oparesc, apoi las apa fierbinte in sticla. Biberoanele le mai fierb la cateva zile. In rest procedez la fel ca si cu sticlele.Apa fierbinte nu e la 100 de grade, ci la temperatura la care vine apa calda de la centrala(60-70). Silvia nu a patit nimic.
E drept ca la primul copil eram mai stresata cu sterilizatul si a durat pana pe la 5-6 luni,atunci le fierbeam zilnic.
pupici
Mihaela, Diana si Silvia
oana_noemi spune:
salutare!
revin si eu cu vesti bune! astazi nu am mai avut concert dupa baie! erik a stat cuminte dupa baitza, a gangurit, a zambit si a facut-o pe mama lui cea mai fericita! In curand incepem si noi masajul daca bb ramane in continuare in toane bune! parca si colicosii au mai trecut, ragaie mai vartos si numai plange in timp ce mananca! ptiu sa nu-l deoki!
draga cristina,
bravo pt site, dar nu stiu ce sa fac ca nu vad pozele la 2 luni. si buni e f incantata de "prietenii" lui erik!
am mai tras azi o plimbarica la carrefour si bb a fost exemplar! n-a scancit aproape deloc, ptiu, ptiu!
vineri mergem la cantarirea lunara, am emotii pt ca erik mananca tare putin, in medie 120-130 ml si nu cred ca are mai mult de 6 kile.
eu nu i-am dat nimic altceva decat laptic de la mine. o sa intreb pediatra daca incepem si noi cu suculetze si altele.
inca are 6 mese pe zi, e destul de obositor pt ca ma trezesc si la 3 si la 7 dimineata sa pape, dar e cuminte si doarme cu mine pana la 11 ziua. asta e ora noastra de sculare. sper sa nu intarziem la intalnirea noastra!
voi ati reusit sa faceti un program cat de cat pt copilasi?
pupici!
oana_noemi spune:
eu nu mai sterilizez biberoanele si pompitza de cand avea erik 3 saptamani si nu a patit nimic pana acum. sunt extenuata de sistemul nostru de hranire si nu mai am putere sa si fierb la ele. le-am mai bagat la sterilizat la rece cu pastile o data pe saptamana, iar tetinele le-am schimbat lunar.
mai eu cred ca o sa kelesc in curand, imi cade parul ingrozitor, iar la degete si la picioare si la maini am facut un panaritiu care nu mai trece deloc, de hemoroizi nu mai povestesc ca...si daca nu ung la mine cu tot felul de alifii si nimic.
credeti ca burta se mai retrage vreodata, ca a mea arata ca la 4 luni!
pupici optimisti!
cristinamh spune:
fetelor, neaparat verificati fiecare daca vi se deschid pozele, daca am scris ce trebuie, ca eu pe dial-up nu prea am cum sa fac lucrul asta la fiecare poza. daca sunt probleme, le rezolv eu. mai incet sau mai repede, depinde de problema. iuliana, tu ce nu vedeai la "2 luni"?
dana ene, sunt in ceata! la voi am doua date pentru 2 luni: 2 luni: Greutate: 4,600 kg Lungime: 58 cm, o data , si 5,500 kg si 62 cm.. si ce poza am pt 2 luni? eu am salvat de pe siteul tau "printesa" si cea cu iepurasul langa ea. vrei sa pun pe una din ele? daca nu, trimite-mi tu. distractie placuta la botez si ai grija de oana, sa nu raceasca.
i-am pus si eu manusi ca sa nu-si mai suga degetul. DAR le umple de saliva, mai si vomita uneori si pune pe ele laptic, apoi suge la nesfarsit combinatia asta. cred ca-i mai sanatos sa-si suga degetele decat manusile, manecile sau altceva! apoi, din ce-am citit, acum e luna manutelor, apoi urmeaza luna picioruselor, jucariilor etc. de ce sa oprim ceva natural?! daca la 6 luni inca suge degetul, atunci o sa vad daca i-o plasez pe suzi sau alta metoda, dar acum, la 3-4 luni cand a descoperit si el ce "dulce" e, nu vreau sa-l opresc. apoi andrei ia pe rand toate degetelele, uneori si in combinatii de 2-3. la somn are intaietate degetul mare.
yasmin, erau super, si trebuiau platite, daca le voiai mai mari. daca te multumesti cu ele mai mici... se rezolva problema... si cand te gandesti ca nu ma lasau nici clik dreapta sa salvez... hi hi hi
cat despre traducere, nu e musai sa fie rimata, macar sa am si eu idee ce scrie pe-acolo! ca e tare frumos... ma gandesc pe unde sa-i bag pe site. comentarii la pozele lui asli cand primesc? la 2 luni de ex.
ina, cu putin noroc sunt deja pe site pozele. spune-mi daca nu apar. am pus si steagul cel nou.
ei, duminica avem 3 andrei si o andreea. ancuta, eu acum vad ca puii nostri sunt andrei si andreea... vezi, daca i-am zis mereu sara, nici nu mi-am dat seama.
mihaela, si uitam sa completez mesajul. merge sa semnam asa, dar mai asteapta putin, sa primesc si ok de la trafic.ro, de inregistrare a paginii, ca sa ne si voteze lumea cand intra. pana acum nici o veste de la ei. dar nu cred ca mai dureaza prea mult. la situl meu a durat cam doua saptamani.
cristina si andrei
http://www.andreirazvan.home.ro - avem poze noi in "brumar"!
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
cristinamh spune:
mai incercati o data la 2 luni si spuneti-mi ce nu merge. nu se vad pozele mici sau nu se deschid cele mari???? ca la mine totul pare ok