Primul dintisor definitiv - la ce varsta?
Fetitei mele de 5 ani si o luna i se clatina de cateva zile unul din dintisorii de jos, din fata. Aseara am constatat ca in spatele lui a aparut un coltisor al dintelui definitiv. E clar ca trebuie sa mergem cu ea la dentist si sa scoatem dintele de lapte. Sunt tare speriata pentru ca ea nu a mai fost niciodata la dentist si tare n-as vrea s-o traumatizez in vreun fel... Pe de alta parte mi se pare ca a inceput mult prea devreme cu schimbatul dintilor. Care e varsta normala la care incept sa se schimbe dintisorii? Eu stiam de 6 ani... Oare faptul ca a inceput sa si-i schimbe asa de repede poate indica vreo problema, ca lipsa de calciu, de exemplu? Pana ajung sa-i fac un set complet de analize, poate ma lamureste si pe mine un cadru medical daca citeste pe aici...
Multumesc pentru orice informatie!
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 29+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Raspunsuri
szivarvany spune:
Giuliei pe la 5 ani juma` i-a aparut primul molar definitiv
Sigur trebuie sa mergeti la dentist, cat mai repede posibil, mai ales ca a aparut deja coltisorul dintelui nou. Nu cred ca e prea devreme pt schimbarea dentitiei, mai ales ca e la inceput, procedeul e destul de lent
Cauta un medic cu rabdare, prima data mergeti sa vedeti cabinetul, apoi peste 2 zile mai mergeti, explicati, aratati si apoi rezolvati problema cu mult sprey, gel anestezic
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=16" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
anangel_lexi spune:
Daria, multumesc mult!
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
_Ralu_ spune:
Oooo Lexi...schimbati deja dintisorii! Cum a trecut timpul!
Cam asta e discutie zilnica si la noi...avem in jurul nostru copii de aceeasi varsta cu mandrele noastre care sunt la faza asta. Are o colega la gradi exact de aceeasi varsta cu ea care are deja vreo 4 dintisori noi...Deci sigur nu-i de ingrijorare...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
anangel_lexi spune:
Ralu, aoleu, deja 4??? Si eu care ma gandeam ca are fii-mea vreo lipsa de ceva... Se pare ca e totusi normal.
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
madline82 spune:
Primii dintisori definitivi sunt incisivii centrali inferiori(de la mandibula), si apar la 6 ani +/- 1 an, aceasta este regula! Daca cei temporari(de lapte) i-au aparut inainte de 6 luni, de regula cei definitivi urmeaza acelasi curs de aparitie,adica mai devreme decat la majoritatea.
Burtocika spune:
Si la noi au aparut deja 2. Vezi ca am deschis un subiect pe tema asta la "Cabinetul stomatologic", gasesti si acolo raspunsuri. Se pare ca e normal ,desi mi s-a parut si mie cam devreme.
anangel_lexi spune:
Burtocika, multumesc mult, nici nu am stiut pana acum ca avem aici si un cabinet stomatologic.
Tocmai m-a sunat fetita mea sa-mi spuna ca i-a cazut dintele. Acum o asteapta pe Zana Maseluta.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 30+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
nicole2005 spune:
Lexi
felicitari pentru dintzucul cel nou care vine.
Pupici dulci si pentru Maria ce a mai trecut timpul.... si felicitari pentru bebitza care vine.
si Antonio mai zice cand si cand ca il doare un dinte dar de miscat nu se misca niciunul.
Naty spune:
Ioanei i-a cazut primul dinte de lapte la 4 ani jumate. Imediat i-a iesit cel definitiv.
Si ea a avut un definitiv care a iesit in spatele celui de lapte; am mai auzit si alti copii cu aceeasi problema.
greieras spune:
Si fetitei mele tot inainte de 6 ani i-a cazut primul dintisor. Cat despre dintii definitivi care ies in spatele celor temporari, se pare ca e popular. Stiu o gramada de copilasi care au patit asa. Aici nu se panicheaza nimeni, pentru ca e stiut ca dintii migreaza mult in anii in care tot cad.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2008
Evil thrives when good men do nothing