Primul dintisor definitiv - la ce varsta?

Primul dintisor definitiv - la ce varsta? | Autor: anangel_lexi

Link direct la acest mesaj

Fetitei mele de 5 ani si o luna i se clatina de cateva zile unul din dintisorii de jos, din fata. Aseara am constatat ca in spatele lui a aparut un coltisor al dintelui definitiv. E clar ca trebuie sa mergem cu ea la dentist si sa scoatem dintele de lapte. Sunt tare speriata pentru ca ea nu a mai fost niciodata la dentist si tare n-as vrea s-o traumatizez in vreun fel... Pe de alta parte mi se pare ca a inceput mult prea devreme cu schimbatul dintilor. Care e varsta normala la care incept sa se schimbe dintisorii? Eu stiam de 6 ani... Oare faptul ca a inceput sa si-i schimbe asa de repede poate indica vreo problema, ca lipsa de calciu, de exemplu? Pana ajung sa-i fac un set complet de analize, poate ma lamureste si pe mine un cadru medical daca citeste pe aici...
Multumesc pentru orice informatie!

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 29+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giuliei pe la 5 ani juma` i-a aparut primul molar definitiv
Sigur trebuie sa mergeti la dentist, cat mai repede posibil, mai ales ca a aparut deja coltisorul dintelui nou. Nu cred ca e prea devreme pt schimbarea dentitiei, mai ales ca e la inceput, procedeul e destul de lent
Cauta un medic cu rabdare, prima data mergeti sa vedeti cabinetul, apoi peste 2 zile mai mergeti, explicati, aratati si apoi rezolvati problema cu mult sprey, gel anestezic

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=16" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Daria, multumesc mult!

Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Oooo Lexi...schimbati deja dintisorii! Cum a trecut timpul!

Cam asta e discutie zilnica si la noi...avem in jurul nostru copii de aceeasi varsta cu mandrele noastre care sunt la faza asta. Are o colega la gradi exact de aceeasi varsta cu ea care are deja vreo 4 dintisori noi...Deci sigur nu-i de ingrijorare...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Ralu, aoleu, deja 4??? Si eu care ma gandeam ca are fii-mea vreo lipsa de ceva... Se pare ca e totusi normal.

Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Primii dintisori definitivi sunt incisivii centrali inferiori(de la mandibula), si apar la 6 ani +/- 1 an, aceasta este regula! Daca cei temporari(de lapte) i-au aparut inainte de 6 luni, de regula cei definitivi urmeaza acelasi curs de aparitie,adica mai devreme decat la majoritatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si la noi au aparut deja 2. Vezi ca am deschis un subiect pe tema asta la "Cabinetul stomatologic", gasesti si acolo raspunsuri. Se pare ca e normal ,desi mi s-a parut si mie cam devreme.

Mergi la inceput

Burtocika, multumesc mult, nici nu am stiut pana acum ca avem aici si un cabinet stomatologic.
Tocmai m-a sunat fetita mea sa-mi spuna ca i-a cazut dintele. Acum o asteapta pe Zana Maseluta.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 30+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Lexi
felicitari pentru dintzucul cel nou care vine.
Pupici dulci si pentru Maria ce a mai trecut timpul.... si felicitari pentru bebitza care vine.

si Antonio mai zice cand si cand ca il doare un dinte dar de miscat nu se misca niciunul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Ioanei i-a cazut primul dinte de lapte la 4 ani jumate. Imediat i-a iesit cel definitiv.
Si ea a avut un definitiv care a iesit in spatele celui de lapte; am mai auzit si alti copii cu aceeasi problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Si fetitei mele tot inainte de 6 ani i-a cazut primul dintisor. Cat despre dintii definitivi care ies in spatele celor temporari, se pare ca e popular. Stiu o gramada de copilasi care au patit asa. Aici nu se panicheaza nimeni, pentru ca e stiut ca dintii migreaza mult in anii in care tot cad.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput