VA ROG DIN INIMA DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE....
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui victory [...] fetita ii va purta numele,ceea ce se poate schimba in instanta doar daca el renunta la drepturile parintesti,iar testul de paternintate el trebuie sa il solicite in momentul in care zice ca nu vrea sa recunoasca fetita . [...] Anda,mami lui Stefan Alexandru o minune de copil. |
Nimeni nu poate sa renunte la drepturile parintesti nu exista asa ceva.
Presupun ca te referi la obligatii dar nici la asa ceva nu se poate renunta.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
mami_stefi spune:
Marius,permite-mi sa te contrazic!
Tatal meu a renuntat la drepturile parintesti fata de mine si fratele meu!Adica a renuntat sa aiba orice fel de interactiune cu noi!Sigur,obligatiile au fost obligatii(pensie alimentara).Daca ma credeti eu nici nu-l cunosc! Dar daca el nu ma vrea,eu de ce sa-mi doresc ceva ce imi poate face rau?
Esti cine vrei tu sa fi!
mami_stefi spune:
Si inca ceva! Mama copilului poate renunta la pensie alimentara sau alte "pretentii" materiale intr-o situatie de custodie completa definitiva si irevocabila!
Esti cine vrei tu sa fi!
emanouela spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Marius,permite-mi sa te contrazic! Tatal meu a renuntat la drepturile parintesti fata de mine si fratele meu!Adica a renuntat sa aiba orice fel de interactiune cu noi!Sigur,obligatiile au fost obligatii(pensie alimentara).Daca ma credeti eu nici nu-l cunosc! Dar daca el nu ma vrea,eu de ce sa-mi doresc ceva ce imi poate face rau? Esti cine vrei tu sa fi! |
Marius se refera la calea legal. legal el e tatal tau, de aceea ti-a si platit pensie...ca el asa a considerat, sa nu se intereseze de tine asta e altceva
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui emanouela
nop...nu stiu unde ai nascut dar nu e asa, cert. de nastere poti sa-l faci cand vrei, si la 5 ani...si ca dovada...crezi tu ca toti purandeii de pirande nascuti in maternitati au certificat de nastere????? stii cati nu sunt inscrisi la starea civila???? ohooooo, sa fii tu sanatoasa mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
si la mine la fel a fost.
Diferenta este ca au fost mai multi pasi:
1. declarat la spital (buletinul meu a fost oprit la internare), declararea la spital s-a facut intr-un birou din cadrul spitalului, fiind sotul acolo; in alte conditii venea angajata de la birou pana la pacienta sa ridice actele. De la biroul de declarare, a sunat angajata la ora 13 sa intrebe daca mai e vreun bebe nou noutz, de declarat, inainte de a pleca acasa. Cum sotul meu era in parcul spitalului, doctorul a rugat-o pe tanti sa mai stea 10min, sa vina sotul la ea cu restul actelor.
2. cu aceasta declaratie, impreuna cu chitanta care a platit sotul, mi-a facut ginecologul externarea; de la neonato, am primit o alta fisa pt copil, un fel de externare a copilului
3. cand am zis ca plec, cu externarea de la gineco in dinti, m-am intalnit cu o asistenta si copilul intr-o camera speciala pt iesiri. Acolo am primit externarea copilului, am semnat...nu stiu ce.
Sotul, cu declaratia facuta, si cu actele celelalte, a umblat apoi la Starea Civila sa faca certificatul de nastere. (el a avut 2 drumuri de facut, primul la cel de sector unde am nascut de unde a primit o negatie, apoi la Starea civila de sectorul unde locuim si care ne-a emis certificatul de nastere pt copil si trecut copilul in livretul de famelie). Emiterea a durat 1-2 sapt. asa ca inca un drum pt ridicat certificatul de nastere. Daca nu eram casatoriti, aceste drumuri le faceam amandoi impreuna obligatoriu. Daca nu era sotul in tara, aceste 3 lucruri le faceam singura - diferenta ca acea declaratie din spital o faceam repede, fara sa ies din spital.
Din ce stiu de la cursul de mamicie, moasa a zis asa: ca la maternitatea din Giulesi, deja asistentele le recunosc pe tigancile care vin sa abandoneze copilul: vin numai cu certificatul de nastere - iar unele vin cu certificatul alteia de nastere. Spun ca nu au buletin... si apoi dispar din spital.... ramanand acel ecrtificat de nastere acolo abandonat. (singurul scenariu care e in mintea mea este ca gasesc pe posesoarea certificatului de nastere, dar la un control ginecologic se vede ca nu a nascut de 1-2 sapt. sa zicem, in plus declara ca i-a fost furat etc etc).
In plus, interesul nostru a fost sa facem repede ecrtificatul de nastere sa aplicam la Protectia Copilului pt banii de trusou, alocatie. Am preferat repede, ca sotul a fost acasa 3 sapt dupa nastere, si a fost el pe drumuri. Dar sunt persoane care au aplicat si la 3 luni dupa nastere.
Deci, Clarutsa, intreaba la spital. Nu trebuie sa dai explicatii, spui ca sotul s-ar putea sa fie plecat atunci: si sa iti zica de acum ce acte trebuie sa pregatesti, sa le ai la tine. Tot de la spital o sa iti zica unde e urmatorul pas.
Edit: cat despre drepturile parintesti, legea s-a schimbat acum. Nu e cazul sa vin cum a fost pe vremea mea, ca asta nu e regula.
emanouela spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cleo78
si la mine la fel a fost. Diferenta este ca au fost mai multi pasi: 1. declarat la spital (buletinul meu a fost oprit la internare), declararea la spital s-a facut intr-un birou din cadrul spitalului, fiind sotul acolo; in alte conditii venea angajata de la birou pana la pacienta sa ridice actele. De la biroul de declarare, a sunat angajata la ora 13 sa intrebe daca mai e vreun bebe nou noutz, de declarat, inainte de a pleca acasa. Cum sotul meu era in parcul spitalului, doctorul a rugat-o pe tanti sa mai stea 10min, sa vina sotul la ea cu restul actelor. 2. cu aceasta declaratie, impreuna cu chitanta care a platit sotul, mi-a facut ginecologul externarea; de la neonato, am primit o alta fisa pt copil, un fel de externare a copilului 3. cand am zis ca plec, cu externarea de la gineco in dinti, m-am intalnit cu o asistenta si copilul intr-o camera speciala pt iesiri. Acolo am primit externarea copilului, am semnat...nu stiu ce. Sotul, cu declaratia facuta, si cu actele celelalte, a umblat apoi la Starea Civila sa faca certificatul de nastere. (el a avut 2 drumuri de facut, primul la cel de sector unde am nascut de unde a primit o negatie, apoi la Starea civila de sectorul unde locuim si care ne-a emis certificatul de nastere pt copil si trecut copilul in livretul de famelie). Emiterea a durat 1-2 sapt. asa ca inca un drum pt ridicat certificatul de nastere. Daca nu eram casatoriti, aceste drumuri le faceam amandoi impreuna obligatoriu. Daca nu era sotul in tara, aceste 3 lucruri le faceam singura - diferenta ca acea declaratie din spital o faceam repede, fara sa ies din spital. Din ce stiu de la cursul de mamicie, moasa a zis asa: ca la maternitatea din Giulesi, deja asistentele le recunosc pe tigancile care vin sa abandoneze copilul: vin numai cu certificatul de nastere - iar unele vin cu certificatul alteia de nastere. Spun ca nu au buletin... si apoi dispar din spital.... ramanand acel ecrtificat de nastere acolo abandonat. (singurul scenariu care e in mintea mea este ca gasesc pe posesoarea certificatului de nastere, dar la un control ginecologic se vede ca nu a nascut de 1-2 sapt. sa zicem, in plus declara ca i-a fost furat etc etc). In plus, interesul nostru a fost sa facem repede ecrtificatul de nastere sa aplicam la Protectia Copilului pt banii de trusou, alocatie. Am preferat repede, ca sotul a fost acasa 3 sapt dupa nastere, si a fost el pe drumuri. Dar sunt persoane care au aplicat si la 3 luni dupa nastere. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
deci cum spuneam, probabil e o politica a unor maternitati
mami_stefi spune:
Legal,da!
El nu era obligat de lege sa ne plateasca pensie alimentara,a fost optiunea lui personala sa ne trimita o suma de bani in fiecare luna! Dar nu ne-a recunoscut ca fiind copii lui.Nici teoretic,nici practic!
Esti cine vrei tu sa fi!
emanouela spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Legal,da! El nu era obligat de lege sa ne plateasca pensie alimentara,a fost optiunea lui personala sa ne trimita o suma de bani in fiecare luna! Dar nu ne-a recunoscut ca fiind copii lui.Nici teoretic,nici practic! Esti cine vrei tu sa fi! |
eronat....instanta obliga celalalt parinte sa plateasca pensie alimentara pana la 18 ani. daca n-o face se poate executa silit.
marius spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Legal,da! El nu era obligat de lege sa ne plateasca pensie alimentara,a fost optiunea lui personala sa ne trimita o suma de bani in fiecare luna! Dar nu ne-a recunoscut ca fiind copii lui.Nici teoretic,nici practic! Esti cine vrei tu sa fi! |
La momentul conceptiei tale era casatorit cu mama ta?
Daca raspunsul este da - tot ceea ce am scris este valabil.
Ca in mod concret a interactionat cu tine sau nu ca mama ta a acceptat terte compromisuri verbale/faptice in raport cu tatal tau... tot ce este posibil.
Dar la rece, legal adica... discutia este destul de clara.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
mami_stefi spune:
Pai in cazul asta,mama trebuia sa dea in judecata o liniuta? Sunt si oameni care prefera sa nu se complice cu teste ADN,tribunale,etc.Daca au ajuns la un consens dc sa o faca? Oricum el nu se intorcea langa noi,se schimba doar numele tatalui!
Esti cine vrei tu sa fi!