Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

gabrielarusu, da eco morfologice la fac la Nica; cu testle m-am suparat un pic pt ca DT-ul mi-a iesit 1:500 risc de sd si desi pe foaie scria ca sunt in grupa cu risc scazut, dr mea a spus ca nu-i place valoarea si m-a pus sa fac si TT, asa ca mi-a cam insuflat nitica teama;
monna3, multumesc pt parola
amy, felicitari pt finuta sanatoasa, sa fie norocoasa!
Titi, felicitari pt baietel, pana acum suntem doar 2 mamici cu strumfi de acelasi sex sau nu am fost eu atenta ;
Va pup, ma pregatesc de nani ca maine ma trezesc la 6...

Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Uf, eu nu pot sa tin pasul cu voi. Mai spicuiesc cand am putin timp si cu ocazia asta am vazut ca s-au mai dezvelit niste mistere.
Am citit in ultima parte de multe mamicute cu dureri de burta. Mie mi-a spus dr mea ca nu e normal sa doara burta si pt asta port mereu cu mine no-spa. Eu iau in medie cam unul la 2 zile. De obicei durerile vin cand sunt la volan si poate ma strange betelia de la pantaloni sau daca merg in ritm mai alert, dar nu stau sa-mi treaca de la sine daca simt intepaturi. La mine mai port si Rennie - am arsuri deja in sarcina asta (mai ales de la lactate) si mi-a spus ca pot lua pana la 3/zi.
Voi luati fier? mie dr hematolog mi-a spus sa iau 2/zi (e adevarat ca am si ceva istoric insa cica e bine de completat din luna 5). Iau in continuare si acid folic (tot dr hematolog mi-a spus ca in primul trimestru e necesar bebelusului, iar dupa mamei caci se epuizeaza stocurile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

R.Cata, Dara, multumesc pentru informatii hai ca una peste alta, nu suna asa rau.

Titi, felicitari pentru baietel!

Dara, in weekendul in care am aflat de sarcina

editez
am simtit nevoia sa sterg, a fost doar un episod urat si ciudat

Detalii sunt multe si grele, dar expunerea e mare aici.
Ma duc sa iau o ranitidina, m-am hotarat :)

Weekend frumos sa aveti!

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci, Sovietica, asa e, e expunere, de-asta si intreb daca se poate spune, nu stiam daca sa te intreb pe perso. Eu sunt curioasa rau la oameni, adica la modul sa ma lamuresc eu, ca ma fascineaza oamenii, iar unii mai mult decat altii :) si m-am invatat ca e ok sa am curaj sa intreb si omul daca vrea spune, daca nu, nu, iar eu accept orice varianta.
Practic n-as zice ca ai avut chiar depresie ca boala, cum ar veni, chiar daca ai resimtit starea intens - se zice ca exista si depresii reactive (ca reactie la un eveniment), dar astea-s cumva normale, ma rog, in niciun caz nu vreau sa minimalizez prin ce ai trecut. Da' zic ca dintre toate depresiile, astea reactive si pe termen scurt sunt cele mai normale, ca sa zicem asa.

Te felicit pentru curajul de a-l pastra pe Iustin, mie mi-e frica de cum o sa ma descurc si cu unul:). Imi place ca tu pari sa fi stiut de la inceput ca-i baiat? Ca si cum ai simtit? Pe mine m-a intrebat lumea ce simt ca e si le-am zis ca-s mai nesimtita asa, habar nu am ce e, ca nu simt nimic tip baiat/fata.
Daca am invatat un lucru de la CBT (CC) e ca ambivalentele sunt normale si nu e niciodata nevoie sa simtim/gandim perfect, ca nici nu se poate sa facem asta tot timpul si ar fi o utopie sa ne asteptam de la noi s-o facem. Si ca, in plus, conteaza mult ce alegem sa facem, iar faptul ca nu am gandit/simtit perfect/"cum trebuie"/"cum ar fi de asteptat"/"cum am fi vrut din prima, tot timpul" etc. nu inseamna mai nimic in realitate, cel mult putem sa ne autochinuim noi asa.

Recunosc ca desi la mine e bebe planificat, cand a aparut sarcina, a aparut si teama de pierdere a libertatii personale, alte indoieli si temeri, si ma mai gandeam si eu asa ce fel de mama oi fi, ca nu-s preafericita asa non-stop, cum vad multe gravidutze si le invidiez (admirativ). Noroc ca am mai citit niste carti si am vazut ca e normal si asa, cu ambivalente, ca suntem oameni, nu simtim mereu ca la carte.
Mai recunosc ca nici nu am chiar asa parerea ca viata e goala fara copii sau etc., ma lupt sa mai scot activitati din viata mea, ca sa-i fac loc lui bebe, sa-l primesc cu tot ce are nevoie. Ma rog, filosofii, balarii deja :)

Pup fetele cu drag si va multumesc ca sunteti aici, na, ca m-a lovit duiosia si dragul de voi :)

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Tala,mie mi s-a spus sa iau suplimentul cu fier mereu pina la nastere cat despre fier mi s-a dat ceva dar nu-l puteam tolera, aveam niste reactii adverse tare urate, crampe,varsaturi.mi-a spus sa-l opresc ca nu este deficienta cel putin deokmdata sa maninc multe fructe si legume, lactate,dak la viitoarele analize reiese k am nevoie poate o sa-mi dea altceva,durerea de burta la mine apare pur si simplu cind ma ridic brusc sau si cind stu in sezut, nu bag in seama,nu am luat nimic pina acum pt durerisanatate multa

16+

Mergi la inceput

amy sa-va traiasca finuta,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea

16+

Mergi la inceput

sovietica,imi pre rau k ai trecut prin asa ceva,faptul k a venit iustin poate este un semn de la Dumnezeu k nu totul este pierdut
tu si sotul tau presupun k v-ati iubit inainte, incercati sa vedeti unde este problema si cum poate fi rezolvata, ar fi pacat sa nu va mai intelegeti,iti urez ca pe viitor sa nu mai ai parte de astfel de stari

16+

Mergi la inceput

tala, scuze ,iau acid folic

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Dara, asa e, nu exista nici mama, nici gravida, nici soatza perfecta. Dar luptam sa tindem.

Nelly, nu se punea problema sa pierdem, doar sa transformam :) si asta e un proces greu. dar a functionat.

haha, am picat in putzul cujetarii :D

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Partea cu luptatul sa tindem e f. buna, partea doi, cu regretele, invinovatirile, nu mai e utila si nu e nevoie sa vina la pachet :)
Poate sa para ca daca nu ne-am simti vinovati, vom proceda rau si alta data, dar nu e musai asa, stimularile negative (frica, vinovatia, etc.) functioneaza si ele pe termen scurt, rapid, dar au si efecte secundate. Iar in loc de ele putem folosi motivatia, ratiunea, etc. chestii bune, fara efecte secundare.

Multi suntem invatati de mici sa reactionam mai rapid la frica, vinovatie, la teama de consecinte negative, decat sa reactionam la lucruri pozitive si cum am fost tratati, asa ne tratam si noi in continuare in interior, cum ar veni. Poate nu musai parintii ne-au invatat asa, ci poate scoala, mediul, etc.

Eu ma rog sa pot in cat mai mare masura sa invat copilul pe drumul mai lung al recompenselor, stimularilor pozitive, care functioneaza mai greu, dar sunt mai sanatoase, decat sa-l invat sa nu faca lucruri de frica sau ca se simte vinovat. Sper sa-mi si iasa :)

Asa ca in acelasi putz cu tine fiind, ideea e ca nu ai nevoie sa te simti vinovata, poti si altfel :)
Ma rog, la teorie suntem toti buni, nu zic ca excelez la practica, dar ma stradui :)

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput