Scoli sector 4 / 5 - Berceni, Giurgiului
De 2 ani ma sucesc si invartesc si nu reusesc sa ma decid la ce scoala sa-l inscriu. Acum chiar e musai sa iau o decizie, pentru ca in toamna anului viitor va merge in clasa I.
Initial ma gadeam serios sa-l inscriu la o scoala in centru, insa perspectiva trezitului cu noaptea-n cap ma descurajeaza, asa ca prefer sa fie mai in zona.
M-am uitat pe site-ul Ministerului Educatiei la admiterea in licee 2010 si am calculat procentul celor care au intrat cu media peste 9 :
- Sc. 114 Principesa Margareta: 23,53%
- Sc. 119 Vasile Voiculescu: 6,80%
- Sc. 103: 7,02 %
- Sc. 129 Elena Farago: 14%
- Sc. 111 George Bacovia: 7,95%
- Sc. 110 George Toparceanu: 13,21%
- Sc. 109 Serban Voda: 13,11%
- Sc. 188: 23,94%
In conditiile astea inclin catre 188 sau 114. Aveti informatii despre vreuna din ele?
Raspunsuri
grati.ela spune:
Eu l-as duce mai in centru. E greu sa muti copilul in clasa a cincea... Din zona Giurgiului ai 323 direct pana la Timpuri noi pentru scoala 97 sau, mai bine, scoala 79.
Dintre cele mentionate, cel putin la concursurile scolare s-au facut remarcati cei de la 114. Referinte bune am si de la o vecina care are nepoata la 114, fiind multumita de nivelul la care se lucreaza (bunicul fetei este fost profesor de mate la Bacovia)
ingridnen spune:
noi santem la Sf.Iosif, pe Oltenitei, si este OK.
Nu mi-a placut niciodata 114, desi am vecini care au copii (mai maricei) acolo, mi s-a parut aiurea si zona, lume pestrita
Ingrid si Cristi 8 ani
ellej spune:
Multumesc pentru sfaturi! As putea face un efort sa-l duc la 79 (asta doar daca reusesc sa-l inscriu, pentru ca nu suntem arondati).
Din cate stiu 79 nu are after school; dar poate exista un after school privat, care sa-l ia la pranz. In orice caz, luna asta demarez operatiunea scoala.
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen noi santem la Sf.Iosif, pe Oltenitei, si este OK. Nu mi-a placut niciodata 114, desi am vecini care au copii (mai maricei) acolo, mi s-a parut aiurea si zona, lume pestrita Ingrid si Cristi 8 ani |
Eu stau in Giurgiului (la 2 pasi de Ferentari) practic de cand m-am nascut, iar scoala mea de cartier e probabil printre cele mai prost cotate , asa ca sunt blindata; nu ma sperie multe . Dar acum sunt alte vremuri, alte pretentii si vreau sa aleg o scoala cu rezultate bune de la inceput, nu sa-l mut intr-a V-a.
ellej spune:
Alea jacta est : Scoala Centrala.
Multumesc pentru sfaturi; sper sa fi luat decizia cea mai potrivita.