Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***358***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Buna,

Eu de obicei nu intru in weekend pe motiv de n-shpe activitati [la care eu sunt doar sofer ], dar azi mi-am zis ca merit si eu cateva min la calcu de acasa, si numa' bine, ca am vazut chestionarul cu descrieri.

Desi o sa scriu in graba [si nu as vrea], nu ma pot abtine sa nu scriu macar un pic :).

Incep cu Biana.

Inainte de a scrie despre ea, trebuie, musai sa bolduiesc ceva: M-A FRAPAT [in sensul ff admirativ] postarea lui inapreda [cred ca abia ACUM, in acea postare, am vazut ca reala mica asemanare dintre unele ganduri ale mele si ale ei]. Frateeeeee, EXACT ideea cu "tristetea" Biancai o aveam in minte sa o scriu, din prima clipa cand am citit despre inceperea jocului. Nu credeam ca in afara de mine mai este cineva in odiseea noastra care sa asocieze aceasta stare cu Bianca. Ce sa zic, am ramas "fara cuvinte"... de multe ori [dupa ce o vazusem pe Bianca in Herastrau] am avut aceasta strangere de inima legata de ea, si chiar vorbeam cu nasica lui bb3 [stiti ca ii place mult sa ne citeasca, e la curent cu tot]. Si mereu ziceam ca totusi, poate mi se pare mie aceasta stare de "mica nefericire/nemultumire interioara, si ca poate totusi Bianca e f multumita cu viata ei. Acum, citind-o pe inapreda... v-am zis, am ramas fara cuvinte... Totusi, incerc sa ma desprind de fraparea asta si sa scriu si eu cate ceva despre Bianca.

In primul rand e clar ca admir non-conformismul [n-as mai fi eu daca nu as admira asta cel mai mult :)))]

In al doliea rand admir CURAJUL. Mie mi se pare cea ma curajoasa si cea mai avangardista dintre noi. De ex, are curajul sa incerce "joburi" "netestate" anterior, sau are placerea de implicare in off-road [sper sa fi scris corect ]. Eu nu prea. Eu as putea fi un ajutor tehnic intr-o astfel de treaba progresista, netestata, insa nu as avea curajul sa ma bazez pe "treaba" nestandard, maxim as lua-o ca pe un second job. Si ea, ca si Cristi, sotul Olgai, au curajul "patronatului/afacerilor personale". Oameni ca ei imping lucrurile inainte, nu "directori tehnici"/executanti ca mine . Bravo!!!

In al treilea rand scriu despre ceva ce nu admir. Mie imi pare cateodata, ca Bianca nu este 100% naturala in ceea ce vrea sa lase in exterior. Unele chestii mi se par usor "autoimpuse". Ca sa dau ex, cand a fost intrebarea cu "ce nu am reusit/nu ne place/regretam in legatura cu cresterea ghioceilor", ea a fost singura care a raspuns ca nu are nimic nereusit, a facut tot ce a dorit, si e super multumita de tot [era legat strict de cresterea ghioceilor]. Mie acest raspuns mi s-a parut ireal. E adevarat ca sunt mame fff in armonie cu propriile ganduri din prezent si din trecut, dar mi se pare imposibil ca cineva sa nu fi avut un cat de mic moment "neideal" legat de copii... Uite, chiar mi-a placut mult cum Ilinca a povestit despre "tarzan" :), am simtit-o ff veridica. La Bianca, am simtit ca ne-a raspuns cam ca la interviuri de angajare, la intrebari de genul: "ce nu ati reusit/esuat in joburile anterioare, ce va reprosati?", si multi raspund: Nimic. Repet insa, sunt sigura ca Bianca e una din mamele cu procent ff mare de armonie intre gandurile ei de acum si cele din trecut [ceea ce admir mult:)]

O alta perceptie despre Bianca este legata de fizic. Mie mi se pare ca e un MIX interesant intre: tinerete si experienta. Sunt oameni [mai ales femei] la care gesturile/dialogul/atitudinea reflecta varsta, ori tineretea, ori acumularea de experienta. La Bianca e un paradox [parca a mai scris cineva mai sus despre asta]: e tinara, si totusi pare mai "inchegata/maturizata" in interior decat varsta. Cumva, un pic prea maturizat... Poate de aici senzatia mea de mica nefericire interioara despre ea. Nu stiu. Imi da impresia acelor copii mici ce rostesc vorbe de oameni mari [pentru ca au crescut/trait prea mult printre adulti]... Totusi, de cate ori am avut aceasta impresie despre Bianca, tot eu m-am gandit ca poate e si altceva la mijloc: generatia. E clar ca tinerii de azi intra in contact cu informatii/experiente de viata muuuuult mai de timpuriu decat noi cei de altadata. Cum ea, Bianca este progresista, atunci este mult mai mult exponentul unei astfel de generatii decat altii, similari cu varsta ei, adica ea chiar e conectata 100% la stilul generatiei tinere de azi, "timpurilor ACTUALE". E si bine, e si poate, cateodata, un pic frustrant, pt ca se pierde din capabilitatea de visare cu ochii deschisi... Sau mai stii? Poate ca tocmai de aia e mai "eficient"

Oricum, postarile Biancai imi plac, de multe ori gasesc ceva interesant si nou, o citesc cu interes, deci "ea IEGZSITA pentru mine" :)

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Oare sa astept sa termine Anca toate caracterizarile sau sa ma apuc si eu?...Ma tem ca daca stau dupa Anca expira cela 4 zile, haaahaaaaa

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata la prinz, tufete :)

Intrai sa va zic ca io ma las caracterizata fara probleme, dar nu voi caracteriza la rindul meu, pentru ca:
_ fetelor pe care le-am intilnit le-am facut o mica descriere aici, cind "am dat raportul de la intilneala"
_ pe cele neintilnite nu le pot descrie dupa ce citesc, e in mod sigur doar o fateta a personalitatii pe care o "vad".

In orice caz va citesc cu interes

Mergi la inceput

Oof, trebuie sa ma opresc pt azi... trebuie sa ma apuc de curatenie, s-au anuntat musafiri, si o sa continui maine despre "tocanita fetelor". Bine, nu va speriati, nu sunt chiar gospodina, nope, curatenie la mine inseamna 90% aplecari cu capul in jos pt strans milioanele de jucarii din SUFRA [degeaba am 3 camere, degeaba, degeaba ], si eu cu tensiunea mica simt la fiecare aplecare cum mi se duce si intoarce sangele in cap exact ca la irigatiile "ia-cana/na-cana"... si resul de 10% inseamna maturat sau aspirat [pt ca la mine in casa se intra 90% incaltat, eu INSAMI ii rog pe musafiri, pe oricine, sa nu se simta obligat sa se descalte, decat dc vrea sa fie mai lejer, practic ii rog sa intre cat mai incaltati :))) De cate ori matur si vad rezultatul, ma bucur, imi da senzatia de casa VIE, unde oamenii se vantura, oameni mari, copii, prieteni de-ai copiilor, sunt felix ca le place sa se "dea prin casa mea". Eu nu agreez casele mentinute stil "muzeu", pun mai mult accent pe fericirea oamenilor .... Aaa, imi amintesc ceva interesant: prietena mea fb [doctorita din Suedia] a crescut in familie cu 3 copii, ea la mijloc. Am fost prietene si colege din clasele mici, mereu. Apropae zilnic mergeam la ea in casa si mereu ma "miram" ca desi zicea ca "tocmai s-a facut ordine", eu nu vedeam decat dezordine. Comparativ cu casa mea unde, de mica parintii mi-au zis: asta e camera ta, TREBUIE sa pastrezi ordine mereu. Si pastram. Prietena mea zicea ca STIE de aceasta diferenta, si incerca sa se "scuze" in fata mea. Dar eu, intr-o zi, i-am raspuns: nuuuu, mie cumva imi place mai mult la tine pentru ca arata ca este o casa TRAITA.

Poze cu noi

Mergi la inceput

Aaa, iaca numa' bine, pot da legatura lui ilinca, eu trec la jucarii :)).

Poze cu noi

Mergi la inceput

Booon...sa profit ca e cam lancezeala.
BIANCA
- prima impresie nu a fost prea buna fiindca mi se parea o tipa rece, cam avantgardista (avea freza aia shuie;)), cam ne-lipicioasa.
Acum o vad cu totul altfel si anume:
Bianca e o tipa foarte mishto din toate punctele de vedere, o persoana pe care te poti baza, o persoana de incredere care daca a zis o chestie, apoi o face. Are ambitie si determinare cat pentru 5 persoane, este sigura pe ea, are umor, este o mama foarte tare, inventiva si rabdatoare. Are impetuozitatea varstei, apropo de "verde in fatza" si de aceea uneori poate fi o persoana incomoda, insa vorba cuscrei, ea nu jigneste, ci doar iti pune o oglinda in fatza. Nu are dubla masura, caci la fel de critica este de multe ori si fatza de ea. Este transhanta si nu pierde vremea cu "gulu gulu" cand vrea sa spuna ceva; desi in general apreciez diplomatia, la Bianca apreciez aceasta atitudine "ce-i in gusha si-n capusha", o prinde.
Bianca este o tipa originala, nu este deloc tematoare, face in mod firesc chestii carora "oamenilor de rand" li se par "wooow, ce riscant/ curajos/ nebunesc". Are o inteligentza practica si in general este orientata spre partea reala/pragmatica a lucrurilor, nu e genul care sa despice firul in 4 la modul literaro-filosofic cum avem unele dintre noi (io, de ex:)) inclinatie; e mai "Miss Sporty girl" dar este in acelasi timp si foarte feminina si cand vrea, stie sa-si puna in valoare aceasta feminitate devenind o adorabila "litle miss".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

_ pe cele neintilnite nu le pot descrie dupa ce citesc, e in mod sigur doar o fateta a personalitatii pe care o "vad".

Toulouse, la ville rose

Pai tocmai asta e farmecul jocului.
Si in orice caz, eu de ex consider ca te-am cunoscut mult mai bine in 3 ani de cand tot forumim si scriem aici decat in doua zile "face to face" cand ne tineam dupa curul plozilor

Mergi la inceput

INAPREDA
Eeei, despre cuscra mea as putea scrie muuult si bineeee...e, vorba aia, "complexa si are multe fatzete"(fatzete, nu fetze, daaa?:)). Este o faptura paradoxala, este un fel de sinteza a ceea ce spunea Pascal despre natura contradictorie a omului. Inapreda e un amestec fermecator de: nou si vechi, avantgardism si traditie, romantism si realism, sensibilitate si duritate, incredere in sine si periodice "low self-esteem", pofta de viatza si deprimare, implicare si detasare, curaj si angoasa etc etc. In orice caz, e o persoana care nu poate trece neobservata. Te face sa te atashezi de ea si uneori iti da impresia ca "iti scapa", ca este ceva ce nu poti sa surprinzi la ea, ca n-o s-o descoperi cu adevarat niciodata. Este de asemenea, tot in mod paradoxal, desigur, o persoana "de casa" si o persoana " pasare de noapte" in acelasi timp; este foarte inclinata spre analiza dar si pe introspectie, este profunda, are intuitie, are inteligentza emotionala. La ea se imbina in mod foarte placut noncomformismul si "nebunia" cu "cumintzenia". Eu nu o vad prea preocupata de "gura lumnii" ci cred ca ale ei cautari/intrebari/ permanente auto-chestionari provin din idealism, da' nu stiu dezvolta prea bine ideea asta;)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Toulouse, la ville rose

Pai tocmai asta e farmecul jocului.
Si in orice caz, eu de ex consider ca te-am cunoscut mult mai bine in 3 ani de cand tot forumim si scriem aici decat in doua zile "face to face" cand ne tineam dupa curul plozilor

pe undeva ai dreptate, ilink, dar io-s prea rupta de forum acum si am fost mereu detasata, pe undeva, eu nu imi amintesc amanunte de la inceputul forumului (adic cind am aplicat io aci, cind eram prin luna 6-7) si nici nu am memorie de elefant,asa ca e mai bine sa nu incerc, ca ar iesi un amestec, chiar talmes-balmes :))

Mergi la inceput

Of, ce-am uitat sa spun: la "mamiceala" le apreciez in mod deosebit pe ambele, Bianca si Inapreda si ma regasesc mult in stilul lor; imi place ca nu se caca pe ele, pardon de expresie, la chestii gen zburdat prin balti/ lungit pe asfalt/ imprastiat chestii pe jos" etc, imi place ca au in credere in copil si il asculta, ca nu pun pretz pe "standarde si shabloane", ca sunt capabile sa infrunte "bine-voitorii" care le ataca stilul de "parenting" etc.

Mergi la inceput