fiv dr dragos albu 47
Raspunsuri - Pagina 19
Anastasia_7 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Fetelor vin la voi cu o mare rugaminte. Cand aveti vreme poate aruncati un ochi aici.Orice ajutor, cat de mic, conteaza pentru acest suflet mic si nevinovat! Catalina Vladut vrea sa traiasca |
Buna, Catalina....m-a terminat povestea copilasului acesta, e inuman, stiu ca sunt nenumarate astfel de cazuri,toate la fel de devastatoare, dar uite ca atunci cand afli de o anume poveste, te darama totul...ce a mai infipt un cutit e ca acest baietel este nascut fix cand am eu data teoretica destinata nasterii puilor mei...
Iti trimit PM.
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
22+ cu 2
QiaoBing spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nouasnrs Neata fetelor as avea si eu nevoie de ajutor. Am facut analizele de infertilitate si mi-au iesit niste mutatii, as vrea sa stiu ce inseamna, deoarece mai astept niste analize si nu vreau sa stau cu frica pana ajung la Albu: MTHFR A1298C - Homozigota, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote Multumesc frumos. |
Din pacate pot sa iti zic "Bine ai venit in clubul mutantelor" !
Dupa cum poti sa vezi in semnatura mea, sunt o mutanta cu acte in regula.
Mai multe discutii pe tema gasesti aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167296&nm=Trombofilia-o-cauza-a-infertilitatii-65
O sa incerc sa iti sintetizez aici ideile de baza:
Mutatiile astea arata un risc de trombofilie si din cauza lor se recomanda supliment de B-uri, acid folic pe care nu le asimileaza bine organismul (se recomanda in special Femibion, MagneB6), iar in sarcina si pe durata schemei pt FIV/IA se da tratament preventiv cu anticoagulant (Clexane, Fragmin, Fraxiparaine, Innohep). Anticoagulantul se administreaza injectabil subcutanat zilnic, poti sa iti faci singura injectiile, in burta, picior sau brat (aici trebuie sa ti le faca altcineva).
O mutatie Homozigota e ceva mai rea decat una hetero, ceva de genul ca 1 homo = 2 hetero. MTHFR 1298 hetero apare cam la 40% din populatia caucaziana si e una din cele mai usoare. Despre mutatiile genei PAI am citit ca duc la pierderi de sarcina in trim I si III. Ca mecanism de actionare: ori nu se iriga bine mucoasa uterina si nu permite implantarea embionului ori se formeaza mici cheaguri in vasele de sange care pot bloca arterele care alimenteaza fatul, acesta nu se mai alimenteaza corespunzator, apare retardul de crestere intrauterina sau chiar oprirea in evolutie a sarcinii. Daca se stie ca exista acest risc, si dr Albu e unul dintre ginecologii care testeaza acesta, cu tratamet corespunzator si monitorizare a sarcinii se ajunge cu bine la final.
Ce ar mai trebui sa testezi ar fi homocisteina care arata daca si cat de afectat este organismul. Ce e important de retinut, poti sa ai analizele perfecte in afara sarcinii si mutatiile sa se activeze in sarcina, sau sa nu iti faca deloc probleme. Am vazut destule fete care au avut o prima sarcina fara probleme si abia cand incercau sa faca al 2-lea copil au ajuns sa investigheze si mutatiile astea si au necesitat tratament. Pe vremuri nu se stia de asa ceva, banuiesc ca eu am mostenit pe linie materna (apropo, sunt cam ereditare). Mama nu a avut nici o problema in sarcina cu mine, uite-ma cat de perfecta sunt , dar dupa mine urmatoarea sarcina a fost cam dupa 6-7 ani si s-a oprit in evolutie la 6 luni. Vezi daca ai in familie cazuri de tromboze, accidente vasculare etc
Ce ar mai fi de de spus ? Aaaa, ar fi bine sa consulti si un hematolog. La topicul cu trombofilia o sa gasesti 2 d-ne dr.
Sper ca nu te-am speriat prea tare, e ceva de digerat aici, asa ca respira adanc si citeste pe indelete. Am incercat sa iti scurtez perioada de acomodare cu ideea ca esti mutanta. Eu cand am descoperit mutatiile eram deja insarcinata, m-am panicat, tratamentul l-am inceput tarziu, mi-a luat ceva timp sa gasesc toate informatiile, am pierdut sarcina, am avut o perioada de revolta etc. Acum m-am resemnat cu situatia, stiu ce am de facut, tot ce imi mai trebuie e sa vad II .
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
QiaoBing spune:
pestic sorry, am zis eu ca starea de bine, de normalitate nu o mai constientizezi
nu merg la chinezi, am dat un search pe goguta si cum lista era lunga de cabinete de acupunctura, am cam inchis ochii si pus degetul. nu am cu ce sa fac comparatie asa ca sunt zen si chiar daca dr meu imi tot zice (parinteste) ca sunt femeie incapatanata, am incredere in el si ce face. iti dau pe PM detaliile despre cabinet.
Bine, ar mai fi ceva de zis, eu nu stau numai si astep sa isi faca acele efectul, am avut momentul de "iluminare", cand am zis ca mi-a facut neuronul ala bun pui . Nu degeaba sunt eu QiaoBing, la viata mea am cochetat cu diverse tehnici orientale, de care prinsa in valtoarea cotidianului uitasem, de fap am realizat ca am uitat de mine. asa ca m-am mobilizat si m-am reapucat de practica, pt ca degeaba infige nenea ala acele acolo, daca mintea mea e la ce ar trebui sa gatesc cand ajung acasa. si mi-e tare bine in primul rand psihic de atunci.
toate fetele si fiti ZEN
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
valy27 spune:
BUNA FETELOR. LEGAT DE CELE 30 FIOLE DE PREGNYL...I S-AU RECOMANDAT PT SUSTINEREA SARCINII...SAU CA SA RAMANA INSARCINATA. NU STIU TOATE DETALIILE CA NU ESTE CUNOSTINTA MEA DIRECTA.
AM AVUT O PRIETENA CARE PANA IN LUNA 3 DE SARCINA AFACUT PREGNYL 1 FIOLA LA 2 ZILE PT SUSTINERE,SI ARE O MINUNE DE FETITA.EA SI LE PROCURA DE LA DR TUTUNARU.
STIIND PROBLEMA PREGNYLYLUI CA NU SE GASESTE,MA GANDEAM CA STIT VREO SURSA.
EU ORICUM LE-AM SUGERAT O EXCURSIE LA BUDAPESTA,SA LE IA DE ACOLO.
M-AM LAMURIT SI CU MENOPURUL.MERCIC.
QiaoBing spune:
valy ahaaa, m-am linistit, credeam ca trebuie sa le faca pe toate o data si ma speriasem. parca auzisem ca Tutu recomanda pregnyl in sarcina. e cam controversat tratamentul asta. noi il procuram de la receptie de la MMF pe baza de reteta pt injectiile dinaintea punctiei. nu e in farmacii. stiu pe cineva care si le-a procurt din Austria, e de incercat si la unguri. vorbeste cu fetele de la FIV europa si FIV Ungaria.
ce vorbareata sunt in ultima vreme
anna_a spune:
pregnyl au si la medlife, eu de la ei l-am luat; dar nu stiu daca-i dau daca nu este pacienta acolo
34+ cu
nouasnrs spune:
Multumesc mult pentru raspuns. Din pacate eu nu am bani de FIV si nici nu am cum sa fac cu ajutor de la stat ptr ca nu suntem casatoriti, asa ca singura mea sansa este sa raman la IA sau natural. Asta e oricum de vreo 3 ore plang ptr ca eu stiu ca nu prea am sanse decat cu FIV.
Merci mult ptr raspuns, macar stiu cum stau
roxana33 spune:
Ralu,Miruna si Ali,multumesc ptr.raspunsuri,m-am mai luminat,o sa merg si la un endocrinolog.Sa merg oare la d-na dr.Albu sau sa merg in Constanta,ca mi-e mai usor?
QiaoBing,m-am hotarat sa merg si eu la acupunctura,deoarece deja stiu pe cineva unde mergea soacra mea,dar ti-am zis,ca vroia sa-mi dea suc de Noni si am zis ca vrea sa-si vanda marfa.Dar daca trebuie,am sa iau.Eu am inceput sa iau tinctura de coacaz negru dimineata si tinctura de zmeur la pranz si seara.Tie ce tincturi ti-a dat,preparate de dr. sau de la plafar?Ma gandeam sa-l duc si pe sotul meu,ca nu cred ca-i strica.Tu ce zici?Sotul tau merge sa faca acupunctura?El ia vreo vitamina,medicament sau nu?Ma mai gandeam sa luam si Maca.Oricum suntem ZEN acumca ne-am hotarat ptr. adoptie,ET dar dupa ce vb si cu d-na dr.Avram si din cand in cand cate un FIV(am si eu o idee fixa) si muuuuuuulte inseminari naturale acasaTe mai intreb in functie de tratamentul pe care mi-l propune dr.de la acupunctura.
Ptr. Noua,nu te mai supara,bine ca stii ca ai mutatiile astea si ce masuri trebuiesc luate.De ce sa apelezi la IA,analizele prietenului cum sunt?Esti pacienta d-nului dr.Albu?Iti scrii pe ceva ce a scris Qiao despre medicamentele pe care le luam noi si cele care trebuiesc facute in timpul sarcinii si intrebi dr.despre ele si incepi sa le iei.Eu iau Femibion si acid folic de un an si acum sunt bune analizele la homocisteina,ca mutatiile nu dispar.M-am lasat de fumat si banii de pe tigari ii dau pe medicamente care sa contracareze hiperhomocisteinemia,dar sunt multumita,oricum costa mai putin decat ma costau tigarileDaca ramai gravida,Clexan-ul se da compensat.Cred ca si celelalte medicamente injectabile sunt tot compensate.Mai gasesti multe informatii pe site-ul celor de la Sinevo.Succes!
VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008 cu dr.Moisa Anca,FIV 1 nereusit la Budapesta oct. 2008 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc, FIV 2 nereusit la Budapesta iulie 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,ET nereusit la Budapesta oct. 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,FIV 3 nereusit iulie 2010 la Giulesti cu prof.Marinescu Bogdan iulie,FIV 4 nereusit octombrie 2011 la MedLife cu dr.Albu Dragos)
Mutatia 675 4G heterozigota si mutatia 844G heterozigota(ambele descoperite in februarie 2011 la MedLife),sotul cu teratozoospermie(descoperita la MedLife in februarie 2011)