Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 6
G_I_O spune:
nu conteaza daca e la gr pregatitotare sau nu...legea zice ca in cls. 1 merg copiii care in 1 sept. au impliniti 7 ani. restul in cls.0.
ai nostri clar ar fi in cls.0, chiar daca au gr. pregatitoare facuta.
Probabil cu pile si un plic se va rezolva problema si ii putem inscrie in cls 1.
Mi-e greata de acest sistem, dar ce pana mea sa facem? eu la o scoala de cartier nu vreau, caut o scoala buna, renumita...atunci musai sa apelam la pile...nu le avem...si probabil ajungem la plic....de care facem mai usor rost.
G_I_O spune:
eu nu vreau sa faca cls.0 cu cineva, ca pe urma sa treaca intr-a 1-a si sa schimbe iar pedagogul. de ce nu-i lasa la gradi, chiar nu-i inteleg...numai sa-i debusoleze total....asa ca, daca asa se face...eu voi incerca sa evit asta. desi nu vreau sa mearga la 6 ani si 8 luni intr-a 1-a, nu am alta sansa....chiar nu vreau sa se faca experimente pe copilul meu.
Cosmi ma bucur ca e ok Bianca. cu ce tratati insuficienta ovariana? la eco a vazut? sau cum?
toanca spune:
hello.
Tocmai am primit email de la gradi si ne cheama la sedinta cu parintii ca cica a scos MEC-ul directiva despre ce si cum se fac inscrierile in clasa O/clasa I.
Din ce inteleg, spiridusii care au 6 ani impliniti pana la 31.12.2011 merg obligatoriu in clasa 0.
Cei care nu au 6 ani impliniti pana la 31.12.2011, merg fie in clasa 0 (pe baza declaratiei parintilor), fie raman la gradi.
In niciun caz cica nu merg in clasa 1.
Ca naiba!
Abia astept sa merg pe 23 la sedinta sa vedem ce si cum.....
G_I_O spune:
Iuliana 2011 sau 2012?
caut si eu pe net. aceasta directiva sa vedem.
mersi de info.
EDIT: 2012 trebuie sa fie.
tot caut si nu gasesc nimic pe site-ul Ministerului educatiei.
Iuliana v-au dat ceva link catre aceste norme metodologice? sau??....
toanca spune:
GIO, zice asa:
Copii de 6 ani care in anul scolar 2011 -2012 sunt inscrisi la gradi in grupa mare, vor fi inscrisi in anul scolar 2012 -2013 in clasa 1;
Copii de 5 ani care in anul scolar 2011 -2012 sunt inscrisi la gradi in grupa mare, vor fi inscrisi in anul scolar 2012 -2013 in clasa pregatitoare;
Deci, eu am dat informatii eronate mai sus
laura.carol spune:
Pe noi ne-a chemat in 21 la sedinta, o sa mergem in clasa I la step la o scoala din cartier, am fost azi acolo si mi-a placut si mie si ei.Ieri un baietel Matei de la grupa dnei Dana i-a spus ca "este iubita" lui .Am pus poze cu printesele mele
https://picasaweb.google.com/105388410869724075685/November32011
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 9 luni
G_I_O spune:
Laura nu ai cum sa mergi in cls. 1 dupa noua directiva.
Ai nostri la anul vor avea 6 ani si 8 luni, asa ca nu ar putea intra in cls.1.
Iuliana de unde ai luat astea? e vreun link ceva? as intreba si eu la gradi....nu stiu de ce nu am gasit nimic pe site.
MIHA78 spune:
La noi la gradi s-a afisat in felul urmator:
daca copilul se afla in grupa pregatitoare in anul 2011-2012, se poate inscrie in clasa 1, indiferent ca are 6 sau 7 ani.
daca copilul se afla in grupa mare in anul 2011-2012 si implineste 6 ani pana la 31.12.2012 se inscrie obligatoriu in clasa 0.
MIHA78 spune:
Laura n-am reusit sa vad pozele.
Gio si eu vreau la o scoala din centru si se pare ca la acelea sunt pb.In sensul ca nu au spatiu, at. ca solutie de compromis incheie parteneriate cu o gradinita unde va fi clasa 0 a scolii respective. E cea mai aberanta treaba, mutam copiii de la o gradi la alta gradi, apoi anul urmator alt invatator, chiar sunt bataia de joc a sistemului.
MIHA78 spune:
Cosmi, ai fost la Rowa Dany in Sinaia? E oferta acum pe Grupon si ma tenteaza f. tare. Apa in piscina e suficient de calda sa faca si Tudor baie?
Imp. e ca ati descoperit pb. Biancai, se poate rezolva cu tratament inteleg.