Dermatita atopica

Dermatita atopica | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Copila mea la varsta de 5 ani a facut dermatita atopica diagnosticata de dermatolog (Dr. Nedelcu). Am urmat tratamentul, respectiv unguent Diprogenta si elidel si ceva picaturi (pe care nu i le-am dat cand am vazut ce srie in prospect), fapt este ca i-a trecut foarte repede. Acum la 7 ani i-a aparut iar pe aceleasi zone, in jurul gurii si pe manute, dar ceva mai extins. Cand am vazut am aplicat acelasi tratament in speranta ca va trece, dar surpriza nu, deloc ba mai rau s-a accentuat. Apoi am incercat cu fluocinolon si i-a trecut. Acum probleme este ca din cand in cand ii apare dam cu Fluocinolon dispare. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si copilul meu a facut dermatita atopica la 1 an, nu am mers decat pe avut grija la alimentatie si am luat produse de igiena speciale pt cei cu dermatita (gel baie, crema si o lotiune de curatare). i-a trecut, anul asta, la 2 ani iar a aparut....am folosit aceleasi produse si a disparut. cica recidiveaza pe 'fond de stres'....la noi a reaparut o data cu maselutele de 2 ani.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Incearca sa folosesti altceva decat corticosteroizi, care nu fac decat sa aiba efect pe moment.
Poti incerca o schimbare in alimentatie, de exemplu. Laptele pare a fi un motiv pentru aparitia dermatitei. De asemenea, poti incerca renuntarea la balsamul de rufe. Sa speli fata cu produse naturale, sa o dai pe fata cu ulei de cocos (se gaseste la magazinele bio, costa in jur de 50 ron borcanul de 500 gr, iti va ajunge o gramada de timp). Dar trebuie inecract pe toate partile. Si alimentatie si cosmetica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Fetele de la scutecele unde activam folosea unt de shea pt dermatita atopica; eu fol ca si crema de noapte si e fenomenal; merita sa incerci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi
Acum probleme este ca din cand in cand ii apare dam cu Fluocinolon dispare. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva

Da.
Fetita mea a facut d.a. la 5 ani, ca urmare a imunitatii scazute(imbolnaviri repetate). Eczema se accentua cand era bolnava.
Este pe fond alergic(respirator si alimentar),dobandit, confirmat de analize (sange).
Am folosit cortizon(Locoid)la rec. deramato. dar nu pe fatza. Nu am fost incantata de cortizon dar atunci aceasta era solutia. Pe fatza: doar Exomega.
Alergologul mi-a rec. sa nu mai folosesc cortizon indiferent de cat de greu este.
Trebuie investigat: acasa(urmaresti tu) sau analize. Despre cauzele d.a. se pot spune ft. multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Mgabi, baiatu meu avea pe fata o pata iritata, era inceput de eczema. si acuma cind imi amintesc de ea incepe sa ma doara inima, am mers pe la toti alergologii pe care mii propuneau si toti imi scriau creme si iar creme mi se face rau deja cind aud de ele, alea cu cortizon ma ajutau da numai pe o zi,(si nu se pot folosi frecvent) si a dat D-zeu sa ajung la au alergolog bun , si m-a trimis sa fac o coprologie mai desfasurata la un centru specializat, si acolo s-a depista ca are un stafilococ si mai avea el inca ceva nu mai tin minte , si mi-a dat un tratament bun, si dupa o saptamina pata aia a inceput sa se vindece , nu-mi venea a crede
Aaaa i-am zis la alergolog ca mai foloseam si flucinolon asa din capu meu cind deja vedeam ca curge singe Si mi-a spus ca nici intrun caz nu se foloseste la copii
Parerea mea poate incepi sa dai si tu niste analize , poate are ceva inauntru care ii provoaca aceasta............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Fetelor am cumparat din farmacie aceasta crema http://www.solarisfarm.ro/dermato-cosmetice/dermatite/Trixera-crema-emolienta si pentru moment eu zic ca este buna. Pielea nu mai este uscata deloc pe fata doar pe manute (asta deoarece se acest copil are fixuri cu spalatul pe maini- cam de 20 de ori pe zi). Am renuntat complet la Fluocinolon. Sper sa fie bine crema este minunta chiar mi-am dat si eu pe fata si sunt ca un bb acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Pe noi ne-a ajutat Ivahidra plus, de la ivatherm. Si a fost si buna la pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:

Buna.

Fetelor am cumparat din farmacie aceasta crema http://www.solarisfarm.ro/dermato-cosmetice/dermatite/Trixera-crema-emolienta si pentru moment eu zic ca este buna. Pielea nu mai este uscata deloc pe fata doar pe manute (asta deoarece se acest copil are fixuri cu spalatul pe maini- cam de 20 de ori pe zi). Am renuntat complet la Fluocinolon. Sper sa fie bine crema este minunta chiar mi-am dat si eu pe fata si sunt ca un bb acum

da, de genul asta de produze ziceam, asta e unul dintre ele. mai sunt si de la mustela, la roche posay. sanatate

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

Buna.

asta este si mai grav.
Eu am avut dermatica de contact, pe miini. Din factorii care ma iritau: chimicalele, detergentii, praful. Inculsiv sapunurile si apa.
Mai toti dermatologii la care am fost, m-au intrebat cat de des ma spal pe miini. Intre timp am inteles de ce:
http://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive%E2%80%93compulsive_disorder
Spalatul obsesiv pe miini este un semn - incearca sa analizezi tu de ce a ajuns copilul in punctul asta sau poate ar trebui sa discutati si cu un psiholog.

Sa iti explic un pic ce am inteles eu: pielea are mecanismul ei de pastrare a hidratarii si grasime care o protejeaza. Igiena excesiva indeparteaza stratul asta...ducand la uscare / agresivitate crescuta.
Cel mai grav este ca nu apuca sa isi revina natural.

Pt inceput, incearca sa convingi sa nu se mai spele tot timpul cu sapun decat daca e murdar tare pe miini. Chiar si asa, apa e destul de dura si usuca. Apoi, sa ceri dermatologului recomandare de sapun neinvaziv, care sa nu agreseze asa rau piele - mie mi-a recomandat dermatologul fix unul din care folosea ea, si ea trebuia sa se spale dupa aproape fiecare pacient din cabinet (3 pe ora...). Era f. scump, de aceea am si renuntat sa mai iau (si sa folosesc).

In plus, pielea trebuie hidratata puternic - primisem o crema tot de la dermatolog, care sa o folosesc de 3-4 ori pe zi. In plus, f. bine mi-a facut uleiul de masline si unt pur de shea(si asta e f. scump, dar incearca).

Un alt factor la care trebuie lucrat: scaderea chimicalelor din alimentatie - organismul trebuie sustinut sa se descurce singur.

Nu Fluocinolon. Punct. Daca nu se poate fara cortizoni, sunt altii mai putin agresivi (Diprogenta e mai light). Atentie, o folosire continua creaza dependenta, subtiaza pielea acolo si devine si mai sensibila etc. deci sa respecti strict schema data de dr: cate zile scrie, cate aplicari, atat faci. Dupa aplicare, copilul nu se mai spala pe miini (eu aveam o aplicare inainte ed culcare, si stateam cu miinile deasupra paturii sa intre in piele si sa nu intind crema in alte locuri). Atentie sa nu duca miinile la ochi!.

Atentie, vine frigul. Zona trebuie cumva protejata - eventual dai cu uleii de masline pe zona respectiva inainte de a iesi din casa. Pe mine, de ex. manusile nu ma ajutau deloc...mai rau ma mancau miinile.

Teste alergenice ati facut?

inca o intrebare: cum ai reusit sa ajungi la Dr Nedelcu? eu sunasem vreo 2 luni saptamanal...si nicio sansa.

Si inca ceva, ultimul tratament de cortizon mi-a fost inlocuit cu alt medicament, de generatie mai noua, la fel de controversat ca si cortizonul, scump dar mic . In alte conditii, as fi refuzat sa fac pe cobaiul, dar dupa 10 ani de stat cu miinile la spate... l-am luat - aplicat 5 zile in criza, apoi 5 aplicari la 2 zile, inca 2-3 la 3-4 zile. In paralel, am folosit untul de shea , si pus sotzul la treburile casnice sa nu mai vin in contact cu praful si detergentii.
Acum am scapat - mai am pielea f. uscata, dar tot cu unt de shea si ulei de masline dau. Dar aici e si apa mai putin dura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Si fetita mea a avut dermatita atopica, la ea se accentua la frig, iarna avea niste obrajori rosii si uscati, o mancau si se scarpina, noi am scapat de ea cu A-DERMA, crema de la Vichy pe baza de ape termale, am folosit pe termen lung, imbunatatiri se vad dupa cateva saptamani, noi de fiecare data cand ieseam afara la frig ne cremuiam. Au trecut 2 ani de atunci si nu a mai aparut.

Mergi la inceput