Nu eructeaza uneori.
![](images/user_woman.png)
Salut.
Am si eu o mica problema si as vrea sa stiu daca ati patit si voi asa ceva. Ultima masa de la ora 23.00, laptele, imi da uneori de furca: Stefan nu da aerul afara intotdeauna, desi uneori il tin si 5 minute (mai mult nu pot ca este cam marisor, are 10 kg). Si, pentru ca dorm in alta camera, imi fac griji sa nu se intample ceva. El doarme de obicei pe o parte si cred ca nu este asa de grav daca da aerul afara dupa ce il asez in patut. Sau este?!
Voi ati avut probleme de genul asta cu bebeii vostri?
Multumesc,
Nicoleta.
Raspunsuri
MLDiana spune:
DACa doarme pe o parte nu e nici o problema.IAr la virsta lui nu cred ca mai e necesar sa il mai ajuti sa dea aerul afara.Poate sa-l dea si singur.Inca mai regurgiteaza la virsta asta?Nu cred.Stai linistita.
Lidia ,Tiara si David D.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mamamariana spune:
Nu e neaparat sa eructeze de fiecare data. Daca nu inghite aer, nu are ce mititelul. Insa 5 minute tinut in sus nu este mult... e chiar putin. Si Emi doarme singura in camera si mi-a fost frica tot timpul de chestia asta, insa noi o tineam in sus cel putin jumatate de ora. O luam cand eu, cand sotul, o mai lasam putin jos, iar o luam pe umar la batut si tot asa. Apoi, o alta jumatate de ora ne mai jucam cu ea pe patul mare din dormitor si abia dupa ce trecea o ora de la laptic o duceam la ea in patut. Si tot nu eram linistita... mai mergeam de cateva ori pe noapte la ea sa o verific.
La voi e cam tarziu ora 23... nu prea va mai vine sa stati o ora dupa aia. La noi, ultima masa e la 21, cel tarziu 21:30 si ne da mana. Probabil ca bb al tau e mai mititel. Lasa ca se face el mare si voinic...
Numai bine,
Mamamariana
oz spune:
banuiesc ca este destul de mare sa stea in fund (avand in vedere ca ai amintit de cele 10 kg). Da-i sa manance cu 20 min mai devreme si mai jucati-va putin inainte de culcare, in felul asta sta in fundulet si daca a inghitit aer o sa-l scoata. Oricum la varsta pe care banuiesc ca o are nu cred ca sunt probleme chiar daca se culca fara sa elimine aerul.
daca il hranesti cu biberonul sunt niste picaturi care se pun in sticla si care impiedica laptele sa spumeze si atunci copilul chiar daca inghite aer este foarte usor sa-l elimine.
Nicoleta spune:
Scuze, nu am fost prea explicita. Bb Stefan are 9,5 luni si adoarme la 20.00. Ultima masa cu mancare solida fiind la 18.00, nu am cum sa ii dau la 20.00 lapte, pentru ca nu l-ar bea.
Asa ca ultima masa este cea de lapte, pe la 23.00. Deci copilul este extrem de...adormit. Si 5 minute cu un copil adormit in brate, cand tu insati esti obosita... Acum sper ca m-am facut inteleasa mai bine.
Multumesc pentru raspunsuri, acum astept altele de la voi.
Nicoleta.
Marianar spune:
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, e destul de mare. Eu de pe la 7 luni nu-l mai tineam sa eructeze. Daca inghitea aer il dadea afara in somn, fiind la orizontala. Nu am avut probleme in aceasta priviinta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
nici eu nu o mai tin pe maria sa eructeze de pe la 7 luni..nu cred ca e un bai ca sunt copii mari de acum.