PCOS (22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am multi foliculi mici de pana in 10 mm. Ovulatie nu am deloc. Ever.
Mi-a spus urmatoarele: papanicolau, examen secretie azi, analize de sange maine, spermograma sot saptamana viitoare, pe 25 inca o ecografie, apoi duphaston pentru inducere menstra dupa care histerosalpingografie in primele 11 zile ale ciclului respectiv (februarie) si daca totul e ok incepem stimularea.
Acum, intrebarile mele sunt: la synevo trebuie programare pt spermograma? Cat de rau doare histerosalpingografia ca am inteles ca nu se face cu anestezie?

Pupici.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Eu am multi foliculi mici de pana in 10 mm. Ovulatie nu am deloc. Ever.
Mi-a spus urmatoarele: papanicolau, examen secretie azi, analize de sange maine, spermograma sot saptamana viitoare, pe 25 inca o ecografie, apoi duphaston pentru inducere menstra dupa care histerosalpingografie in primele 11 zile ale ciclului respectiv (februarie) si daca totul e ok incepem stimularea.
Acum, intrebarile mele sunt: la synevo trebuie programare pt spermograma? Cat de rau doare histerosalpingografia ca am inteles ca nu se face cu anestezie?

Pupici.

Emilia la tine nici nu poate fi vorba de hiperstimulare asa ca, sa nu iti faci griji si cred ca o sa incepi cu o pastila pe zi de closty, despre hsg nu stiu sa iti spun pentru ca eu am facut direct laparoscopia, dar tot prietena mea a facut-o si nu a durut-o deloc, sunt persoane care le-au durut dar nu cred ca trebuie sa te sperii, cred ca te doare doar daca ai trompele infundate ceea ce sper sa nu fie cazul, sotul meu a facut spermograma la medlife si a trebuit sa se programeze si l-au programat peste 3 saptamani asa ca mai bine suna de acum sa fie sigura ca o face saptamana viitoare. Bafta multa!

In curand
Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mamici!
anticorpi antispermatici, ovare polichistice, endometrioza
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 75mg 1/zi, Femibion 1/zi, Magne B6 1/zi, Vitamina E 1/zi, Acid Folic 1/zi, Vitamina C 1/zi, Selezin ACE 1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Imi fac griji pentru hiperstimulare pentru ca stiu ca pe ovarele femeilor cu PCOS se formeaza mult mai multi foliculi decat la femeile sanatoase, doar ca nu ajung la maturitate. Cu stimulare ovariana riscul de hiperstimulare la noi este mult mai mare decat la femeile normale, de aceea imi pun niste probleme....
Pe prospectul Clomidului scrie ca la noi fetele cu PCOS normal ar fi sa incepem stimulare cu un sfert de pastila pe zi nu cu jumatate si sa nu depasim 2 pastile pe zi.
In fine... sa vedem ce schema o sa imi dea si cum o sa raspunda corpul meu. Ce ma ingrijoreaza acum este ca histerosalpingografia care costa 400 ron la Medicover se face fara anestezie si se pare ca unele femei au dureri mari. Mama mea a facut desfundare de trompe inainte sa ma aiba pe mine si a durut-o ingrozitor. Iar eu am discomfort pana si la Papanicolau deci.. sunt speriata.
Am citit pe net si parerea unei fete care a zis ca ar prefera sa nasca o data pe an fara anestezie epidurala decat sa mai faca vreodata o histerosalpingografie, asa dureri a avut

Si eu cautam sa aud ca nu doare ca nu chinuie ca e ok in orice conditii...
Dar tot sper ca nu o sa simt nimic, ca o sa fiu bine.
Doar ca medicul meu mi-a zis ca doare deci
Si ce ma enerveaza e ca s-ar foarte putea sa nu am trompele infundate deci de ce sa ma chinui si sa dau si bani pe procedura asta? Mai degraba as incerca 2-3 luni de stimulare si dupa aceea daca nu e bebe as face mai multe investigatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Emilia eu am facut HSG la Medicover acum vreo 4 luni. A durut 2 sec cand a introdus lichidul dar dr de la radiologie m-a tinut de mana si asistenta dr mele s-a purtat cu mare grija asa ca emotiile au trecut si durerea nu am simtit-o.
Am trompele permeabile,fara pb asa ca ma bucur ca am facut aceasta analiza. Nu iti face probleme,doare ca la o menstruatie ...
Te pup si iti tin pumnii

------------------------------------------------------------------------------------------
Ovare polichistice, Sex Hormone Binding Globuline sub limita,DHEA - S peste limita.....inca nu am intalnit medicul sa stie tratamentul sa aduc aceste 2 analize in limite :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana29 spune:

Buna, fetelor!As avea mare nevoie de parerea voastra, pt. ca de ani de zile ma lupt cu incertitudinea : am PCOS sau am altceva?? Pe scurt, raportul LH/FSH e mai mare de 2, testosteronul e 0,6, iar insulina e chiar spre lmita de jos, 4,8. Progesteronul e tot timpul extrem de mic, 0,20--0,40. Ciclul imi vine intre 40-50 de zile, intotdeuna a fost neregulat. Am 32 ani, 1,72 m, 68 kg, nu am hirsutism, dar am ceva probleme cu tenul...Ce ar mai fi relevant? ...Nu am raspuns la stimularile cu Clomifen! Ceea ce ma deruteaza pe mine e faptul ca am insulina si testosteronul mici, adica exact pe dos fata de tipicul PCOS. Ma gandesc serios sa-mi schimb medicul, poate e ceva ce acestuia ii scapa! Aaaa...in tineretile mele, pe la 20 ani am avut hiperprolactinemie, tratata cu Bromocriptina, iar acum acest aspect e ok. Voi ce spuneti? Am sau nu PCOS, in opinia voastra? Please, help!

21+

Mergi la inceput

Semnatura a ramas din anul 2010, nu sunt insarcinata acum, iar din pacate sarcina de atunci nu mi-a adus un pui in brate...Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Dariana eu iti recomand sa mergi la endocrinolog. Eu am mers la Medicover la Cristofor Dominic si sunt multumita de abordarea lui.
Eu zic sa iti faci o programare,iti aduni toate analizele facute pana acum si sper ca te va lamuri.
Bafta!

------------------------------------------------------------------------------------------
Ovare polichistice, Sex Hormone Binding Globuline sub limita,DHEA - S peste limita.....inca nu am intalnit medicul sa stie tratamentul sa aduc aceste 2 analize in limite :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Dariana, raportul LH/FSH> 1 , ciclurile lungi , anovulatorii indica PCOS. Cum arata ovarele tale la eco? testosteronul dozat e cel total sau fractiunea libera( free testosteron)? Insulina mica inseamna doar ca nu ai pcos insulino-dependent (de cauza metabolica). ti-ai dozat cumva si 17-oh -progesteronul? Dhea-s? Pcos-ul poate fi cauzat si de o disfunctie suprarenaliana; sau o disfunctie hipotalamo-ovariana; cel mai bine ar fi sa consulti un endocrinolog care sa-ti faca mai multe analize.Prolactina marita poate da si ea cicluri lungi , anovulatorii. Cat de mare ai avut-o?
Emilia eu am facut 6 luni stimulare cu Clomid, 3 luni cu 50mg/zi si 3luni cu 100mg/zi. Am avut ovulatie in toate aceste luni dar nu si sarcina. Iar HSG-ul pe mine m-a durut tare... dar nu toate organismele sunt la fel! bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed15 spune:

Buna fetelor,

vesti proaste, am facut un eco azi si sarcina mea s-a oprit din evolutie prin jurul revelionului, exact ca si cealalta la 7 saptamani si un pic.

sunt trista si nu mai am cuvinte.

Mergi la inceput

ailed15, imi pare atat de rau...stiu ce e in sufletul tau, stiu ce inseamna sa te izbeasca valuri de durere, furie, dezamagire, si ce inseamna sa te simti infrant...Dar trebuie sa fii puternica, sa iti gasesti forta de a o lua de la capat, dar numai dupa ce iti acorzi tie timp pentru a-ti plange pierderea. E o etapa atat de necesara pentru a putea merge inainte...

danaoooo si adijo, va multumesc pentru parerile voastre. Sunt foarte confuza, o sa mai fac niste analize...Adijo, nu mai stiu exact ce valori aam avut la prolactina, dar imi amintesc ca erau de 6-7 ori mai mari decat limita maxima a valorilor normale...Am luat Bromocriptina cateva luni, iar ulterior cand mi-am mai testat prolactina, era in limite normale. Intr-adevar, la mine raportul LH/FSH e mai mare de 2, progesteronul e 0, 20 in ziua 21, dar u singur ginecolog mi+a spus ca am PCOS, restul mi-au spus ca ecografic nu se vad multe chisturi pe ovare, deci ca nu am PCOS...ce-i drept, nu au prea aratat interes pentru analizele hormonale.

21+

Mergi la inceput