Ajutor, sunt in deriva
Raspunsuri - Pagina 6
silviuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Silviuta, din ce spui imi dau seama ca tu de fapt ai facut o alegere, ai decis mai degraba sa ramii decit sa te intorci si deci nu esti in dilema, nu ai nevoie decit de incurajari si confirmari ca ai ales bine. Altfel n-ar fi contat nici ca baiatul ar lipsi o perioada de la gradinita, nici cursul care se poate relua. Tu stii mai bine la ce poti face fata si la ce nu, pe cine si pe ce te poti baza acolo, nu pot decit sa-ti urez succes si copilul sa sufere cit mai putin. |
Faptul ca sunt intr-o cumpana a vietii, iar orice hotarare as lua ar avea si argumente pro si contra m-au determinat sa va cer opinia, iar in parerile voastre mi-am regasit si eu gandurile.Azi dimineata la o plimbare cu fiul meu, l-am intrebat unde se simte el mai bine .aici sau in Romania, mi-a raspuns ca el se simte bine in Germania, dar sa fie si tati aici.I-am spus ca poate tati n-o sa poata sa vina la noi decat in vacanta, pai a spus el, atunci mergem noi inapoi in Romania si vine bunica la noi in vacanta.Dar mami, Romania e saraca? N-o sa mai ai bani sa-mi cumperi jucarii?Bineinteles, i-am explicat ca peste tot sunt jucarii dar ce-i mai important e sa fie el fericit.El ar fi fericit oriunde, daca am fi amandoi langa el.Si ratiunea si inima mea e impartita in doua.Toata viata mea am fost o ghinionista, nimic nu mi-a iesit cum am dorit, inepand cu primul meu copil pe care l-am pierdut la nastere, apoi casnicia iar acum gandul ca poate orice hotarare as lua as regreta ca n-am ales altfel.Rufus a spus o vorba:datoria de parinte inseamna sa iei si hotarari care nu-i convin copilului.Adevarat, dar iti trebuie mult curaj sa faci cu totul altfel decat si-ar dori el.
marius spune:
....Hmmm a lua decizii contrare dorintei copilului se refera din punctul meu de vedere pentru situatii potential negative sau care prin natura lor depasesc capacitatea de discernamant al acestuia.
Eu vad astfel:
1. Mama si tata nu se prea inteleg. Nimic violent nimic bine definit ... e asa ca o boala surda neclara nedefinita ca o durere de cap ce exista dar nu te omoara ... dar exista.
2. Atat mama cat si tatal in absolut egala masura au o relatie corecta normala echilibrata cu propriul copil.
3. Dinspre copil spre ambii parinti (si mama si tata) exista o relatie fireasca naturala echilibrata existand o afectiune absolut naturala si echilibrata
4. Nu au existat si nu exista nici un motiv de ordin financiar sau de alt ordin material pentru traiul in Romania viata fiind una absolut normala obisnuita si de la mediu in sus.
5. Copilul este perfect integrat in mediul lui din Romania are relatii firesti naturale cu proprii parintii precum si cu mediul social (copii, gradinita)
6. Mama ia decizia unilaterala (si ilegala!) de a parasi tara si de a rupe copilul de mediul sau si de celalalt parinte.
7. Mama nu poate sa asigure nimic superior copilului.
8. Mama nu poate sa-si asigure nici macar ei nimic legal.
9. Nu exista nici o perspectiva legala pe termen scurt si/sau mediu
10. Copilul si-a modificat drastic comportamentul in sens negativ prin ruperea nemotivata fata de unul dintre parinti, fata de mediul echilibrat familial, fata de mediul echilibrat social in pofida vointei sau interesului lui.
Legal nu comentez acest fapt pentru ca este o chestie simpla de incadrat si e in domeniul codului penal fara nici o dificultate.
A se citi ce este scris in mod special deasupra liniei.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
mami_stefi spune:
silviuta,poate nu sunt cea mai in masura sa-ti dau sfaturi.Am doar 22 de ani si cred ca tu ai o experienta de viata mai vasta!Dar pot sa iti povestesc ceva!
Sora mea si sotul ei nu se mai intelegeau.Ea atunci a stat de vorba cu el,ce sa faca,daca se mai poate face ceva pt a-si salva casnicia.au tot incercat dar nu s-a putut si au decis sa se desparta.Sora mea si Andreea,nepotica au stat un timp la ai mei iar acum sunt in Italia,sanatoase,fericite!Iar in tot timpul asta Andreea a stiut ce se intampla,desi avea doar 4 ani cand a inceput totul.Iar tatal ei o viziteaza mereu,o suna,ii face cadouri.
Zicea cineva ca tatal copilului tau e un tata bun si ca au o relatie extraordinara!Hmmm.. Imi vine sa plang! Cum poti numi "tata" bun pe cineva care renunta in 5 sec la copilasul lui? Omg!! Lumea a luat-o raznaaa!
Nici tu nu ai procedat corect!Gandeste-te daca vrei sa continui cu el,vorbeste cu el.Apoi,daca va despartiti,fa-o legal -scapi de multe eventuale probleme!
Si niciodata nu mai fugi de probleme ca te vor ajunge din urma mereu!
Mult noroc si intelepciune!
Esti cine vrei tu sa fi!
Katya spune:
Silviuta, daca chiar vrei sa tii cont de ce simte si vrea copilul tau, el ti-a spus-o in timpul plimbarii: daca tati nu poate veni aici decit in vacante, mergem noi in Ro si vine buni in vacanta.
Iar faptul ca te-a intrebat daca Ro e saraca si daca nu veti avea bani de jucarii, arata ca v-a auzit poate pe voi, pe tine si pe mama ta discutind despre asta sau poate i-ai spus tu ca Ro asa si pe dincolo.Dar pt copil asta e prea putin imp, pt el ceea ce conteaza e sa fie cu mama si cu tata, mai ales ca spui ca nu aveati pb materiale deci, asa cum ti s-a spus si de catre altii, copilul de fapt era fericit si avea tot ce avea nevoie in Ro.
Daca tu vrei o schimbare radicala in viata ta, de sot, de job si de tara, ar tb sa fii sincera si sa-i spui ca mama tb s-o ia de la zero fiindca nu poate altfel si el va tb sa se adapteze, spune-i adevarul.
viviana spune:
Mami_stefi, te rog sa te rezumi in a raspunde strict la subiect fara a a mai face aprecieri de ceea ce sunt sau nu in stare partenerele tale de discutie sa faca.
Incearca sa combati cu argumente verificabile si nu cu presupuneri.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
marius spune:
Ce faceti ma rog frumos din acest topic? E vreme frumoasa afara si ma-mbie sa fac curat....in scurt timp.
Ramaneti on topic - recititi subiectul si daca doriti raspundeti la subiect.
Restul raspunsurilor ... I'm sorry about...
Ok - gata
Am lasat raspunsul Vivianei pentru ca reflecta in mod clar observatia pe care as avea-o de facut pt mami_stefi.
andacos spune:
Inainte de casapirea topiculuispuneam ca sunt de acord cu ce-a spus Marius!
Care bineintzeles mi-a sters nejustificat raspunsul si m-a suparat!
Silviutza uramreste cu atentzie ,pentru tine,fiecare punct din raspunsul lui Marius!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Inainte de casapirea topiculuispuneam ca sunt de acord cu ce-a spus Marius! Care bineintzeles mi-a sters nejustificat raspunsul si m-a suparat! Silviutza uramreste cu atentzie ,pentru tine,fiecare punct din raspunsul lui Marius! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Scuze