Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui adyrem

Fetelor, va rog mult sa ma ajutati cu o parere un sfat. Ieri am facut prima eco de confirmare, avem doar un singur bebe, cel de-al doileanu nu a aparut la eco, are 4,5mm lungime, varsta gestationala 6saptamani si 1zi (ieri). Pana aici sa zicem ca toate-s bune si frumoase (sufar dupa bebe care nu a rezistat), dar bebe rams are bataile inimioarei foarte slabe ca nu s-au putut auzi si doar 106batai/min. Imi puteti spune cele care ati facut prima eco tot in sapt 6, cate batai de inimioara a avut bebe si daca ati putut sa o auziti? Nu stiu daca sa fiu ingijorata sau nu. Doctorita a spus ca nu e musai un motiv de panica, dar nici nu a spus ca e totul ok. A ramas sa ne mai vedem dupa 2 saptamani la o noua ecografie.

31 ani eu, 32 ani sotul, infertilitate masculina TAS severa cu 9% forme normale din 62.7mil spermatozoizi/proba, (se pare ca problemele mele s-au rezolvat), incercam serios din 2008, diagnostic initial sterilitate secundara: sinechii uterine, anovulatie, lipsa CM etc, investigatii 2 histerosalpingografii ambele cu trompe permeabile, 3 histeroscopii din care 1 cu sectionare sinechii cavitate uterina fundica, 1 ezectie polip, 1 diagnostica, mutatiile MTHFR 677C>T, PAI-1 675-4G si 844F heterozigote. Toate analizele hormonale sunt in parametri.
In prezent Subprogramul FIV, clinica Promed cu dna dr Deliana Predoi.
Punctie efectuata pe 07.10.2011, din 9 foliculi punctionati 5 au fost maturi 4 degenerati, fecundati cu ICSI din care au rezultat 5 embrioni "frumosi" vorba dnei dr embriolog. ET luni 10.10.2011 - 2 embrioni calitatea 1 cu 7 celule, 2 embrioni de calitate 1-2 cu 5 celule crioprezervati. TEST BHCG 24.10.2011 la 14 zile de la ET - POZITIV 453.8mUI/ml , Doamne ajuta!
Cum am spus, IN OCTOMBRIE AM UN TEST CU DOUA II ;D

Ady, la varsta asta e normal sa-i bata inimioara mai incet. Gandeste-te ca e o inimioara care abia a inceput sa bata.
Stiu ca a mai fost cineva la noi care zicea la fel ca avea bb ritm cardiac redus. Poate intra si iti spune ea mai multe.

Eu l-am auzit pe bb la 10 sapt si avea 180 de batai, ieri la 14 sapt avea 140 de batai.
Eu zic ca e bine, stai linistita.

Elly 14+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Buna ziua burtici!

Bun venit noilor viitoare mamici, sarcini usoare si la termen va doresc!

La multi ani de ziua numelui, daca avem sarbatorite!

addya sarcina avea 6 saptamani si 3 sau 5 zile parca, si nu se vedea bebe la ecograful de la giulesti, ori doctorul nu a vazut bine, ca apoi am fost la medicover si dr de acolo a vazut puiutul meu, dar cu batai foarte slabe de inimioara 87 bpm. La o saptamana bebe avea bataile inimii de 170 bpm. Deci eu cred ca foarte important este sa ai un ecograf bun si un medic care sa stie sa interpreteze foarte bine ce vede. Am mai auzit si alta varianta, cum ca daca bebe este foarte mic, ecograful se poate insela, adica nu primeste ecoul inapoi foarte concret. Eu spun sa nu va faceti griji si ma refer si la adyrem, eu am inebunit atunci de spaima, fetele mai vechi stiu cat le-am inebunit atunci, dar toate m-au incurajat si le multumesc pentru ca au avut dreptate.

Raminika, ti-am trimis data nasterii mele prin PM, dar o scriu si aici 17.07.1982.

Eu inca nu am facut nici o analiza la sange, cu toate ca am primit lista de la dr. Cam cand ar trebui facute primele analize?

Va si sa aveti o zi frumoasa si fara greturi!

Sa ne dea Dumnezeu sanatate! 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Ady, eu am facut ecografia la 6 saptamani si 1 zi si bebele meu a avut 108 bpm. Tot asa mi-au zis si mie, ca ar fi activitatea cardiaca destul de redusa dar sa vedem peste 3 sapt.

La 9 saptamani si 1 zi bebele a avut 173 bpm, deci perfect normal. Am schimbat doctorul fata e prima ecografie si a doua oara am dat peste o doctorita foarte draguta care a avut rabdare si mi-a explicat ca e posibil ca prima data doctorul care mi-a facut ecografia sa fi confundat activitatea cardiaca a mea cu cea a bebelui, ca fiind foarte mic se intampla sa se mai confunde. M-a bagat in sperieti degeaba.

Eu zic sa te duci la altcineva la a doua ecografie.

Sper sa vii cu vesti bune

Corina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adyrem spune:

Cuchilici si Deea, va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Am reusit sa ma mai calmez ca eram la pamant rau de tot cu nervii. Nu ma grabesc sa fac o noua eco saptamana asata ca nu care cumva sa am acelasi soc. Mai stau cumintica 1-2 saptamani. Trebuie sa fie bine, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor eu sunt ingrijorata de dimensiunea lui bebe, mi se pare ca e mai mic decat trebuie, ca rezultate la eco am avut asa:
6s 1z : 3,4 mm si 122 bpm
9s 1z : 2,22 cm si 167 bpm
Doctorita spune ca e in regula.
Nu e cam micut? Voi ce dimensiuni ati avut?

sarbatoritelor zilei !

Elena 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Elena, eu zic sa stai linistita, mai ales daca doctorita ti-a zis ca e in ordine

Uite, ca sa te linistesti, poti verifica aici samburelul tau, si ai sa vezi ca sunteti in grafic : http://bim.bam-bum.ro/articole/2009/03/dezvoltarea-bebelusului-in-saptamanile-de-sarcina-greutate-si-lungime/

Diana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Salutate dragi mamici si bine v-am gasit!

Si eu sunt o viitoare mamica de mai-iunie :)

Sunt in 10 saptamani si ma confrunt cu o greata teribila - imi vine sa ma spanzur! Am greata non-stop dar de varsat vars doar spuma acida sau lichid galben foarte amar!

Am fost la un prim control undeva prin saptamana a 7 a si nu prea m-a multumit dr. si modul lui asa ca am hotarat sa-l schimb si m-am programat la altul!
Pe 16.11.2011 va fi consultatia cu noul medic; intre timp am facut si analizele uzuale de sange (date de medicul de familie) + pachetul TORCH, alea cu bolile infectioase!

De azi a inceput sa iau liv52 - supliment pentru ficat!

Va doresc tuturor sarcini cat mai usoare si bebitzi sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena_gd

Fetelor eu sunt ingrijorata de dimensiunea lui bebe, mi se pare ca e mai mic decat trebuie, ca rezultate la eco am avut asa:
6s 1z : 3,4 mm si 122 bpm
9s 1z : 2,22 cm si 167 bpm
Doctorita spune ca e in regula.
Nu e cam micut? Voi ce dimensiuni ati avut?

sarbatoritelor zilei !

Elena 9+

Elena, nu te ingrijora, esti in grafic! :) Uite aici:

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Pupici la burtici si sanatate maxima sarbatoritelor (si nu numai)! ;)

Corina, mami de Bubulina 11 luni si acum 8+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Fetelor, da' ce de poze ati mai pus!
Miha, ai o fetita tare simpatica, top model, ce mai!

Clara si Ramonika, copilasii va seamana ffff bine ( mi-as dori si eu ca macar bebe2 sa putin cu mine, sa ma " recunosc" si eu cat de cat in mutrita lui:)!

Deea, Diana, Elena, mi se pare ca si voua va cam place sa calatoriti- daca e asa, nu uitati de asta nici dupa nastere!;)

Elly, mie nu mi se pare deloc ca ai avea fata de copil.. ai o expresie senina si optimista, dar eu te vad mai degraba ca pe o mamica blanda si iubitoare.

In fine, toate sunteti niste dragute si de acum incolo veti/vom fi tot mai frumoase pt ca, pe langa partea mai putin placuta cu greturi si ameteli, sarcina vine si cu avantaje- infrumuseteaza!!!

Pupicei tuturor!

Corina, mami de Bubulina 11 luni si acum 8+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Multumesc fetelor pentru link-uri, m-am mai linistit.
O sa incerc sa mananc mai mult...desi mi-e cam imposibil sa vad mancare in fata ochilor.
la burtici!

Elena 9+

Mergi la inceput