Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
alma_alma spune:
Virginia, imi pare tare rau de ce aud. Ca o consolare, gandeste-te la cate alarme false dau doctorii (inclusiv in odiseea noastra ). Eu zic sa-ti iei inima in dinti si sa mergi sa ceri alta parere. Iti tin pumnii stransi.
Alina: foarte tare ideea de pat. Si eu ma gandeam la ceva utilizabil pe termen mai lung.
Alma 7+
alina04and spune:
Multumesc mult . si avand in vedere ca il fac si pat junior nu mi se pare nici extraordinar de scump (1100 lei). pupici
In curand mamica si am o minune in burtica
adipapazi spune:
ce frumos povestiti voi aici, hai ca mi-am amintit de odiseea mea si m-apucara nostalgiile.aud ca sunteti si foarte frumoase, constat ca virginia e top modela odiseei.
cum am vazut ca e suparata, am zis sa o incurajez putin: draga mea, sunt foarte sensibila la gravidele care se confruta cu situatii tampite in urma dublu testului. daca ti-a iesit translucenta nucala in regula la echografie, lasa tu rezultatul dd in plata Dlui si stai linistita. am citit capitolul asta, dar nu am gasit info despre echo de 12 sapt a ta. asa ca nu stiu cat ai avut TN.in orice caz, o a doua opinie la un alt medic imagist nu ar strica.
iti tin pumnii, multa bafta!
ai vazut ca si titi era suparata, dar s-a linistit pana la urma.
mami, am fost la samiroi si am fct un gratar delicios. face samiroiul o ceafa si niste mici, sa lesini, nu alta! stiiiiiiiiu, stiu ca nu poti sa papi carne, dar dupa ce nasti, musai tre sa punem de-un gratar, mai ales ca proteina ajuta la lactatie!te pup pe burta.
crixy spune:
Virgina , stiu prin ce treci.... sunt groznice zilele astea! mergi neaparat la un alt medic, s-ar putea sa primesti un alt rezultat.
ce valori ai avut la NT si la analizele de sange? osul nazal vizibil?
poate e o eroare de calcul, v-am mai zis eu ca programul ala nu imi inspira maxima incredere.
Ramonika stiu de amniocenteza decontata, dar nush cata experienta au doctorii din spitale. La privat am putut verifica cate amniocenteza a facut anul trecut si rata de avort in urma operatiunii (0:700).Deci in momentul asta poate sa fie si 10000 ron, numai sa fie un dr cu experienta in amniocenteza si sa nu am nici o problema dupa.
ah , uitasem, la multi ani sarbatoritelor !!! eu nu vreau tort ca nu imi prieste, mi-au revenit greturile dar parca sunt mai umane. in continuare imi e frica sa mananc usturoi, ceapa.... voi reactionati urat la mirosuri? si voi ati luat in greutate? eu deloc (am 49 kg) si toata familia e panicata :"o sa faci un pisoi"!!
Crixy 13+
Anitta_O spune:
Virginia, ai reusit sa te programezi undeva? Cum mai esti?
Eu am tendinta sa mananc cu usturoi, ceapa, acrituri, saraturi, dintr-astea mai degraba decat dulciuri. Greata maxima si varsaturi. Imi curge sange din nas in fiecare zi.
In rest, supravietuim cu bine.
diana85 spune:
Buna dimineata, burticutelor! Azi ne simtim biiine. Noi cred ca am scapat de greturi ! Azi e a 5-a zi fara varsaturi, si a 3-a fara greata... Pofta de mancare tot nu prea avem (doar foame), insa e taaare bine. Mereu am putut manca orice, chiar daca nu imi trebuia nimic (in afara de pofte mai "exotice" asa) si nu am evitat ceapa, usturoiul (eu eram, si inca sunt, mare fan si ceapa, si usturoi) ori altele cu mirosuri puternice. Pentru ca nu ele imi faceau rau...
Virginia, nu pot decat sa imi imaginez prin ce treci, si nu pot sa-ti spun ce rau imi pare . Totusi, eu sunt convinsa ca o sa fie bine. Din trei motive:
1. Rezultatul acela e foarte ... diferit de la program la program si medic la medic, din cate au zis fetele. Deci, poate foarte bine sa fie gresit! Repetat altundeva, poate sa iti dea un alt rezultat!
2. Rezultatul nu e un diagnostic, e o statistica. 1:50 e un rezultat prost, comparat cu 1:10000, insa e totusi, 2%. Atat. Chiar si cu rezultatul asta atat de prost, ai sansa de 2% ca bebelusul tau sa aiba probleme. Mie mi se pare un rezultat pentru care nu e nevoie sa te panichezi! Unde mai pui ca, sansa de avort in cazul amniocitozei e de 1%...
Si 3...Ceva ce a mai zis o graviduta mai devreme, insa nu mai stiu care...: gandeste-te cate mame stii tu sa fi nascut copii sanatosi, si cate sa fi nascut bolnavi cu sindromul Down, sau Doamne fereste sa fi trebuit sa intrerupa sarcina din acest motiv.
Si bonus: translucenta nucleala iti era buna din cate imi amintesc, singurul motiv de suspiciune a fost lipsa osului nazal. Eu cred ca la un bebe de 5-6 cm, prin ecografie, e foarte usor sa nu se vada, chiar daca este acolo... Adica, sansele ca osul sa fi fost acolo da' sa nu fi fost vizibil mi se par mai mari de 2%!
Stiu ca pentru noi e atat de usor sa zicem toate astea, insa daca ai reusi sa te gandesti rational si nu emotional, ai ajunge si tu la concluzia ca nu e nevoie sa te ingrijorezi... Incearca sa te linistesti. Eu zic sa mergi cat mai repede la o alta ecografie. Lasa testele, statisticile, programele. Sunt convinsa ca ai sa vii cu vesti bune, si ai sa ne zici ca micuta ta comoara e bine, doar ca e cam nasoasa!
Crixy, eu sunt tare ingrijorata de ideea de amniocitoza. Nu am (deocamdata, ca nu am facut dublu test) niciun motiv de a ma gandi la ea, insa sansa de 1% ca ceva sa se intample rau bebului meu, in urma unei decizii luate de mine, ma ingrijoreaza teribil. Sincer nu mai imi amintsc de ce iei in considerare ipoteza asta, insa pe oricine as sfatui sa se gandeasca bine bine bine, matematic chiar, cu statistici pe hartie, daca merita sa faca asa ceva...
Cat despre "la privat e mai sigur", nu stiu ce sa iti spun... Si eu tind sa merg la privat, nici nu iau in calcul ipoteza de a naste la public, insa din cauza conditiilor, nu a medicilor. Din punct de vedere al experientei medicilor, parca totusi as avea mai multa incredere in cei de la stat. Doar ca astia mi se par de multe ori mai dezinteresati, blazati, si mai putin sensibili si atenti cu tine. Am auzit in diverse contexte ca la stat fac experienta, devin buni, si apoi sunt racolati de diverse clinici private. Unde mai pui ca unii lucreaza si-si. Asa ca, cel mai important pentru interventii din astea delicate cred ca e sa gasesti un medic excelent, fie el la privat ori la stat...
Diana 14+
joana2672001 spune:
Virginia, daca esti din Bucuresti iti recomanda Dr Iosup.
Dublul test este o statistica, si iti spun sincer nu cred ca ar treb sa sti faci prea mari griji mai ales daca este trecuta de 33-35 ani. In general varsta influenteaza mult testele astea.
Hai capul sus si o sa fie bine:*
joana2672001 spune:
Dragelor la multi ani fericiti alauri de sambureii vostri si de familiile vostre drage. :*
diana85 spune:
A, Crixy, uitasem sa iti spun despre luatul in greutate... eu am luat cam 2 kg. Nu ar trebui sa te ingrijorezi deloc daca nu ai luat nimic, atata timp cat micutul creste normal.
Am o cunostinta care a nascut o fetita de 3.5 kg, si a luat toata sarcina 8 kg. La o luna dupa nastere era mai slaba decat inainte sa ramana insarcinata (era slabuta si inainte).
La cealalta extrema, am o foarte buna prietena care a nascut in martie, avea cam 49 de kg ca si tine (si 1.70, era foarte slabuta), si a luat 20 de kg in timpul sarcinii. A nascut un baietel de aproape 4 kg. Si acum e cu 2 kg in plus fata de inainte de sarcina.
Mama in schimb, insarcinata cu frate-mio fiind, slabea de la luna la luna, chiar si in ultimul trimestru. Doctorul era ingrijorat ca bebe ar putea sa nu se dezvolte cum trebuie. Insa l-a nascut sanatos, de 3.5 kg. Ea a avut greturi toata sarcina si nu putea manca nimic.
Deci, nu cred ca e o regula generala...Plus ca in primul trimestru, datorita greturilor, am inteles ca e normal chiar sa slabesti un pic... Eu zic sa stai linistita si sa te bucuri, ca pana la sfarsit vor fi destul de multe kg de purtat .
Diana 14+
elena_gd spune:
Buna dimineata!
La multi ani sarbatoritelor!
Virginia suntem alaturi de tine!
Elena 9+