Pufi de ian-feb 2010 (48) -LMA Alexutza!
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danasor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorex![]() ![]() Danasor, iti comand si tie? ![]() ![]() ![]() _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ![]() ![]() ![]() _ |
uite www.shopmania.ro/jucarii/p-dinozaur-barney-5775909" target="_blank">asta
danasor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danasor
uite www.shopmania.ro/jucarii/p-dinozaur-barney-5775909" target="_blank">asta |
cred ca m-am grabit...
![](icon_smile_big.gif)
Ruxita spune:
citat din mesajul lui larisel![]() ![]() Sanatate, iubire si rabdare... se pare ca asta e combinatzia fericirii! bea Nahtere ushoara si refacere grabnica! Sanatate tuturor membrilor familiei, mici si mari ![]() ![]() ![]() ![]() mire, nyny Mersi pt pontul cu "translate"-ul, dar eu ziceam ca ma bag pe bune la studiu. De aia dau cafele cu noaptea-n cap... Of, imi pare rau de crize de furie... noi ne luptam de mult cu ele ![]() ale Ma bucur ca shi-a mai revenit pufuletzul. Cum faci tocanitza? Ale mele mofturoase nu vor cartofi neam, doar in supa/ciorba daca pisez, altfel deloc, nici macar prajiti (s-a intamplat sa-mi fac mie o pofta, nu le-am facut lor special). rux M-a amuzat povestea cu caciula... Si gemanutzele aveau o problema asemantoare, doar ca pe timp de vara si nu vroiau nimic pe cap. Dar ele nu se lasau convinse, doar se prefaceau si la primul moment de neatentzie le aruncau pe jos (palarii, batice, bandane) ![]() Ce fel de terci faci? Si cum adica paine cu apa? Noi mancam cartofi intr-adevar fara paine (simtzim ca nu incape), iar orezul-pilaf foarte rar cu paine. lorex Eu nu ced ca e de la dintzi, ci o noua etapa, de care ma tot plang eu de vreo cateva luni pe aici... Suna imbietoare descrierea ta despre gradi... super... cat costa pana la urma? Noi? Nu mai mergem maine la gradi din cauza de muci inca prezenti. In weekend o ashteptam pe babi sa ne "distreze", asha ca luni ramane sa fie "prima zi". _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare ![]() ![]() ![]() ![]() |
si noi azi o criza de plans neconsolat, un fel de "la multi ani, tati!" ca i-a luat cd-urile ca sa nu le paradeasca... eu i le dau ca oricum sunt niste jafuri si se pot gasi filmele pe net, decat sa-mi urle isteric mai bine i le dau! si ne jucam frumos cu ele...
paine cu apa! isi inmuia felia de paine intr-o canuta cu apa... evident ca a incaput si terciul dupa (lapte cu fulgi de ovaz, azi gris cu lapte)...
am sunat la o alta gradi care arata foarte bine in poze, exact cum imi imaginam eu ca tre sa arate o gradi... cu multe jucarii, covorase pe jos, pernitze pt fundulet, fotolii colorate pt copii mici, desene pe pereti, covorase antiderapante pe scari, grilaj cu ochiuri mici la parapeti... ne ducem sa facem o vizita...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
...am fost si la gradinita super-puper...toate bune si frumoase cu exceptia a 4 copii din 10 care tuseau de mama focului... cica au aviz de la medic ca pot frecventa gradinita si ca n-au ce le face...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
blue_flower spune:
citat din mesajul lui lorex Neatza! Merci de cafea Larisel! Nici bobitza nu iubeste cartoful! Intrebare: Dat fiind ca bobitza e mezina odiseii..are 1 an si 8 luni, magandeam sa-i incep sa-i dau LV, macar seara la culcare. Vreau sa va intreb cati pufi mai beau inca doar LP si doi, trebuie sa fac trecerea treptat? adica sa amestec LP cu LV sau trec direct? Trebuie diluat cu apa sau se daca atare? Multumesc anticipat ![]() Have a nice day everyone! ![]() _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ![]() ![]() ![]() _ |
Eu iti raspund cu o alta intrebare: de ce te grabesti sa o treci pe LV? Banuiesc ca nu probl financiara e principala.
Dani are 1an si 9luni, ii dau LP adecvat varstei lui si intentionez sa ii mai dau cel putin inca jumatate de an, daca mi-l accepta.
LV ii dau in cerealele de seara (atunci cand le are in meniu), in gris cu lapte, a gustat, nu refuza, dar nici nu mi se pare mai bun decat LP.
Apoi, verifica greutatea si inaltimea bobitzei cu ce mai zic cartile, se pare ca daca copilul e oarecum sub limitele din carti, nu e bine sa intrerupi LP, ca il ajuta la crestere mai mult decat LV.
Nepotii mei au trecut prin niste controale amanuntite (radiografii de oase) pentru a se afla daca au o problema, deoarece nu mai luau in greutate si nu cresteau - sunt gemeni. Si au venit la Buc la nu stiu doc pe aici cu ei si ala le-a zis ca ---- daca ati vazut ca nu cresc si nu iau in greutate, de ce le-ati scos LP? Aveau 5 ani....a incercat sa il introduca la loc, dar nu au mai vrut, ca are gust naspa.
Asa ca....mai gandeste-te. E un lucru bun pt copil.
fug ca plange.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_g/ana_g.jpg)
ana_g spune:
lorex, chiar asa, de ce sa o treci pe LV?
dinozaurul barney...hm...da, idee de cado!
_
mama lui Stefan, pui scump
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/larisel/larisel.jpg)
larisel spune:
citat din mesajul lui lorex Intrebare: Dat fiind ca bobitza e mezina odiseii..are 1 an si 8 luni, magandeam sa-i incep sa-i dau LV, macar seara la culcare. Vreau sa va intreb cati pufi mai beau inca doar LP si doi, trebuie sa fac trecerea treptat? adica sa amestec LP cu LV sau trec direct? Trebuie diluat cu apa sau se daca atare? |
Gemanutzele au trecut pe lv la 1 an direct, nu am amestecat lv cu lp si nici nu am diluat. Cred ca am citit pe ndeva (capraru sau ceva de genul) ca se dilueaza lv la bb-i, dar la 1.8 ani eu cred ca nu e cazul, plus ca stiam ca se recomanda lapte integral cu minim 4% grasime. La noi au facut nishte fitze la inceput pe care le-am rezolvat indulcind lv (cu fructoza, zahar brun, mai nou miere).
![](icon_smile_question.gif)
![](icon_smile_question.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/larisel/larisel.jpg)
larisel spune:
Nu vreau sa aprofunez subiectul, dar mie una mi se pare exagerat lp la 5 ani. Poate doar daca dr ala nu era producator de lp cumva... La 5 ani copiii pot lua in greutate cu pizze si shaorme daca se vrea neaparat asta, nu cred ca lp sau lv sunt atat de importante in alimentatzie dupa varsta de 2 ani, ci doar pe perioada alaptarii in scop alimentar, de aia si zic ca 2 ani mi se pare o varsta-limita rezonabila. Sondaj de sezon