Insarcinata 6+ , angajata in Ro si Germania.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

va avea si ea timp sa plateasca taxe si impozite, daca cele platite deja de sotul ei nu sunt acoperitoare pentru costurile sociale ale cresterii unui copil in germania, presupun ca un copil provenit dintr-o familie mixta are si el drepturi sociale dupa parintele bastinas sau daca si-a luat nevasta romanca e si el bun de trimis la aeroport?!1... o alocatie de copil nu va duce in declin balanta economica

Nina, 34s+,
AMR minim 29 zile

Acum batzi tu din picior ...sau cum?
Ai intzeles tu foarte bine unde bat,mesajul dat prin quote e de intzepat aiurea si fara rost!Ca nici macar de asta nu era vorba!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

va avea si ea timp sa plateasca taxe si impozite, daca cele platite deja de sotul ei nu sunt acoperitoare pentru costurile sociale ale cresterii unui copil in germania, presupun ca un copil provenit dintr-o familie mixta are si el drepturi sociale dupa parintele bastinas sau daca si-a luat nevasta romanca e si el bun de trimis la aeroport?!... o alocatie de copil nu va duce in declin balanta economica

Nina, 34s+,
AMR minim 29 zile

Acum batzi tu din picior ...sau cum?
Ai intzeles tu foarte bine unde bat,mesajul dat prin quote e de intzepat aiurea si fara rost!Ca nici macar de asta nu era vorba!

Dana

interpretezi gresit

Nina, 34s+,
AMR minim 29 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Hai ca suntem off topic,partea din mesajul tau dat quote,e clar tendentzioasa ,iar tu o stii,nu intzeleg ce atitea comentarii!

Nu a spus nimeni ca nu are dreptul la alocatzie pentru copil(sau completare ma rog depinde ce alege)deci nu vad ce alta interperetare poate fi data mesajului tau!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRYSSAaa

1. Nu cer bani nici din America, nici din Franta si din nici o alta tara in care eu sau copilul nu as avea drepturi. Amandoi lucram cinstit in ambele tari. Eu sunt romanca, da, e drept. Dar tatal copilului e nascut in Germania, e neamt, avem casa in Germ. pe care o intretinem, platim taxe in aceasta tara, de ani stam in ambele tari.
Vroiam sa aflu doar ce drepturi (LEGALE) am avea la nasterea copilului. Nu cum sa inselam si sa "luam bani de la nemti".
Ce te face sa judeci drepturile oamenilor, doar pt faptul ca tu lucrezi acum acolo, sau ai o legatura poate mai stransa ca alti useri in/cu Germania ???

2. Cat despre maraki am fost rea pt ca citeam legea si am aflat ca da, pot lua bani din ambele tari pt. ca platesc taxe in ambele. Si legal, nu inseland. Asa cum spune si Amonar, alocatia se va suplimenta in Germania. Poate imi voi da demisia daca va fi cazul, vom vedea cum e mai bine. Speram sa gfasesc un caz asemanator sa aflu cum e mai bine.
Deci, atata tim cat platesc taxe in 2 tari, ai dreptul sa fii "cu fundul in doua luntri", cum s-a exprimat "politicos" maraki.
Daca tie expresia asta ti se pare amabila si prietenoasa, mai mult la obiect si care aduce un aport la subiectul cu pricina, atunci...
In plus, la 1 minut am sters postul pt ca nu vroiam sa ma cobor la un anumit nivel, intrucat ca nu-mi sta in fire. Dar unii au apucat sa raspunda, in cateva minute.
Poti fi user vechi si mama, dar asta nu iti da dreptul sa fii nepoliticos cu un user nou. Si sa arunci o parare nefondata, doar pt ca esti de ani in Germania desi nu ai fost niciodata in situatia descrisa in subiect. Poate ma insel...
In acest caz, nu pot decat sa regret ca am scris aici.

5+

in primul rand, maraki nu ti-a raspuns nimik urat sau jignitor.

apoi, daca logodnicul tau e nascut in Germania, deci neamt, de ce nu-l consulti pe el si familia lui in problemele de care ai intrebat aici? ca doar el ar trebui sa stie si daca nu stie mergeti si intrebati. nu-i nevoie sa-mi raspunzi, ca deja ai specificat de ce ai intrebat pe forum.

alt aspect, tu deocamdata nu ai nici un statut in Germania. casatorestete si intra in drepturi, traieste aici ani de zile, te vei lovi de tot felul de situatii si hartii peste hartii si ai sa vezi ca avem dreptate.

fetele care traiesc de ani de zile in Germania, spun din experienta lor realista. ca unora nu le place -nu ma refer la tine, au mai fost cazuri cand s-au dat zeci de explicatii- asta e alta problema.

si ma repet, e bine sa vaslesti la o singura barca. stiu de ce spun asta, mai ales cand vine vorba de primit bani de la nemti. nu, nu am avut eu experiente nefericite, dar am vazut atatea cazuri in jurul meu si nu e usor sa dai banii inapoi. neamtul aplica legea, si o aplica de asa maniera sa le iasa lor, nu unui ausländer. si sunt destule portite legale de care se folosesc.

daca nußti convine acest raspuns, trateaza-l cu ignore!

Mergi la inceput