Vitamine

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

alexia, daca faci ce vrei nu vii si intrebi pe un forum ce sa faci.

michelle, aceeasi intrebare mi-a trecut si mie prin cap: ai incercat sa nu le mai iei? daca da, ce se intampla? incearca si dupa o luna de ex. fa-ti analizele si vezi daca s-a schimbat ceva. Ele pot avea efect placebo dar de fapt analizele sa fie ok. Repet: daca analizele sunt in regula, nu vad de ce sa iei atatea vitamine si minerale, pur si simplu nu isi au rostul. Iar in exces dauneaza. Nu sunt povesti.

PS. Inca ceva, dr-a ti-a spus doza maxima de Ca pe care trebuie sa o iei zilnic. Ai calculat vreodata cat iei din alimente? Si cat suplimentezi? Ar trebui sa faci asta, altfel valoarea aceea e praf in ochi. Spuneai ca ai probleme cu vit D. Ai repetat analizele, acum e ok nivelul acesteia? Caci tu poti sa iei cat calciu vrei daca vit. D e cu probleme...Dar mai spun o data. Daca nivelul de Ca la analize e OK, fara supliment de Ca(am inteles ca ai facut si astfel de analize?) de ce iei supliment de Ca? Pentru ca valoarea normala demonstreaza ca nu ai nevoie de supliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Mihaeles, asa se recomanda aici sa iei suplimente pt prevenirea osteoporozoei, este chiar un medicament special pt asa ceva nu mai stiu numele; dar totusi eu cred ca e mai mult marketing pt ind farmaceutica ca sa faca bani....
eu sa trebuiasca sa iau 4 pilule zilnic m-ar apuca damblaua de abia reusesc sa iau una cind este nevoie neaparat....
omega 3 se poate inlocui cu o portie buna de somon sau o lingurita de seminte de in( mie nu mi-au facut bine semintele de in m-am ingrasat de la ele) iar vitaminele cu portii bune de fructe; daca nu ai deficienta sau anumita stare fizilogica(alaptare,sarcina,recuperare etc) nu vad rostul...

Mergi la inceput

osteoporoza apare cand nivelul de estrogen in sange scade, adica la menopauza. Eu stiu ca mai nou se recomanda doze de estrogen la femeile la care se constata inceput de osteoporoza, in acelasi timp cu suplimentarea Ca si vit D, dar e doza de tratament, nu incontinuu, o doza stabilita in urma unui diagnostic, a unor analize. Se fac masuratori a densitatii oaselor ca sa se stabileasca daca e sau nu osteoporoza.

Asta cu Ca ca preventie...personal nu as lua atata vreme cat analizele sunt in regula. Nu stii niciodata cum reactioneaza organismul tau(pentru ca nu toate organismele reactioneaza la fel) la doze suplimentare fara intrerupere de un anumit element. Iar la Ca adus in exces in organism se stie ca produce pietre la rinichi. Calciul se elimina in urina, dar ce e prea mult, se depune sub forma de saruri care vrand nevrand se formeaza in urina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

alexia, daca faci ce vrei nu vii si intrebi pe un forum ce sa faci.

mihaela, vroiam sa spun ca e alegerea noastra sa facem ce credem. daca michelle a postat aceasta intrebare este evident ca nu stie daca ceea ce face e ok, dar poate alege intre a face ce ii spune doctorul ei si ce ii spuneti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

mihaelas,
Da nu am mai mentionat ca dupa 40 de de ani la femei, normal ca se fac masuratori pt depistarea osteoporozei, desi in unele cazuri nici macar nu se mai fac...dar si barbatii au osteoporoza de fapt...
exact ce am spus si eu pe pagina anterioara ca, prea multe vitamine si minerale nu sint bune
eu doar ti-am raspuns la intrebare de ce probabil michelle ia supliment de Ca, este ca, aici in usa unii medici recomanda in general pt motivul acesta;
nu inteleg de ce sari asa?
dar eu sint convinsa ca suplimentele astea si medicamentele care le face reclama intensa sint pt cistigul ind farmaceutice aici; f multi aici iau medicamente cu rost si fara rost ...

Mergi la inceput

eu nu stiu de unde a reiesit ca sar? Am explicat cat de bine am stiut ce inseamna suplimentele de orice fel si ca nu e cazul sa fie luate in orice situatie. Eu credeam ca purtam o discutie aici, nu fiecare monologul sau.

Ma retrag, imi pare au daca am deranjat, am vrut numai sa fiu de folos.

Sanatate multa, fiecareia dintre voi.

Mergi la inceput

Michelle, acum am vazut ca te-ai adresat doctorilor de pe forum, deci inca o data scuze, nu e locul meu aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mihaela, nu ai de ce sa te scuzi, ai scris numai lucruri adevarate.

Michelle, calciul ala cu D3 suna a preventie de osteoporoza DAR mai stiu si asta e standardul american cu "vitaminele cu pumnul" (expresie colocviala intentionata ). cere la urmatoarea vizita o analiza de index de densitate osoasa. si doza de D3 e mare.. asa, la prima vedere. totusi nu iti stiu nici istoric si nici n-am vazut vreo analiza, asa ca nu pot spune nimic mai mult.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

in aprilie cand mi-a facut analizele prima data mi-a spus ca am deficientza de D...si mi-a dat cat sa iau. am luat o luna parca o luna jumatate si apoi gindind dupa capul meu ca a venit vara nu am mai luat. in vara am repetat analiza...iar deficientza si dr m-a intrebat daca chiar am luat D3. am recunoscut ca nu...nu am luat 3 luni cum ar fi trebuit si apoi sa repet analiza.

asa ca am inceput sa iau D3 zilnic si fara intrerupere.
De ce bat apa in piua cu D3? nu numai ca ajuta la calciu dar deficientza de D3 duce la cancer de san...asa mi-a spus dr.

in vara chiar a trebuit sa fac o biopsie ca nu stiu ce li se paruse ca am si ma suspectau de cancer la san.

Deci, sunt curioasa pt a 3-a oara cum va fi nivelul si ce va mai zice dr. pt viitor.

am pus acest subiect nu ca neaparat ma iau dupa ce spune forumul si nu dupa dr. ...dar ne sfatuim, mai aflam si alte pareri si alte lucruri noi...nu pt asta suntem aici?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

deficientza de D3 duce la cancer de san...asa mi-a spus dr.

Da:

Mergi la inceput