Calendarul gradinarului vesel (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

va salut fetele.musuroitul e adunatura care se face pe langa trandafiri?daca e asa eu nu am facut niciodata aceasta faza deoarece tot am zis ca o sa fac si nu am facut, deoarece mai trebuie sa cumpar niste pamant ca mi se pare cam lasat si ar cam trebui,trandafiri mei sunt cam de vreo 4 ani si sunt ok.Gabi ti_ai comandat ceva de la sierberz?eu am mai spus ca am luat cate ceva de la ei in primavara asta dar parca sunt tot asa pitici ,asa greu cresc.spre exemplu iasomia nu a inflorit deloc asa o fi in faza de pui?.celelalte eu dat flori.numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Noi am reusit sa inchidem curtea, gropile pentru pomi sunt facute deja si le mai lasam saptamana asta sa se aeriseasca si sa se formeze bioflora, iar spre sfarsitul saptamanii ne apucam de plantat.

Intrebare, pomii sa-i cumpar din hipermarket sau de la institut? A cumparat cineva prduse Yurta de suficient de mult timp incat sa dea si roade:)? Ce parere avteti de aceasta firma. Ma intereseaza in special pomii, afinii si coacazii.

Sper sa reusesc s apun si patrunjel. Crezi ca mai am sanse Tala pentru saptamana viitoare? Nu e prea tarziu?
Deja m-a apucat febra gradinaritului, m-am uitat la gradinile voastre, sunt superbe. Din pacate noi avem foarte putin teren 400mp, acum as vrea cam 1000mp celputin :).

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Lidia, da, asta inseamna musuroit
Eu tai si eu trandafirii toamna pt ca primavara mi-e teama sa nu ma trezesc prea tarziu si mi-e mila sa tai lastari.
Inbox nu cred ca e prea tarziu pt patrunjel. Eu azi pun morcovii (a pregatit bine pamantul sotiorul si m-am trezit ca n-am seminte - ii venea sa ma alerge cu lopata asa ca acum ma pregatesc sa merg la Hornbach). Mi-a spus cineva ca peste parceluta cu patrunjel trebuie sa punem o folie, nu chiar lipita de pamant (adica ridicata cu niste pietroaie eventual). Eu nu stiu daca voi reusi sa fac si treaba asta pt ca nu mai sunt in concediu sapt ce vine si cand ajung acasa e intuneric deja.
Georgi ai pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Intrebare, telina si leusteanul cand si cum se planteaza? Nu am reusit sa ma lamuresc de pe internet. As vrea telina pentru frunze.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Neata fetele... gata cu vremea de gradinarit din cate vad...

Tala am raspuns la PM...

Referitor la patrunjel si leustean... mi-a dat vecina si mie radacina si am pus, dar mama zice ca e batran asta de radacina... trebuia sa pun din samanta... acu nu te nasti invatat, dar ma gandeam ca vecina asta stie mai multe ca mine... oare sa am si eu macar 2-3 fire la primavara?

Si mi-a dat prietena mea 8 fire de trandafir, pe care le-am tinut in apa cateva zile ca tot ajungeam tarziu acasa... si sambata fiind foarte frig afara m-am decis si le-am pus pamant direct in PET-ul de 5 l... si alte PET-uri caciulita si i-am pus in balcon... Ce parere aveti? Stau bine in balcon? sa-i bag in casa unde e santier si amortim un pic cu un godin? ce sanse oi avea sa se prinda?

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Inbox intra pe blogul hobbygradinarit si gasesti acolo calendare de activitati pe luni - de acolo am aflat eu de semanarea tarzie a morcovilor si patrunjelului si alaturi de ele am citit si despre telina (si cred ca si leustean) ca se pot semana acum (sau poate cu o saptamana doua in urma). Insa tine cont ca pt radacinoase pamantul trebuie pregatit prin maruntire si amestec cu nisip mult, iar pt verdeata e mai bine sa acoperim cu folie pt cultura timpurie si ocolirea riscului de inghet.
Georgi, n-am reusit azi ce am promis (iti spun pe pm mai multe).
Cu toate superstitiile legate de leustean mie mi-a iesit din samanta fara probleme si acum din radacina da in fiecare an. Ca sa fi tu sigura poti sa semeni si in curte si in casa intr-un ghiveci. De trandafiri nu stiu ce sa-ti spun pt ca nu sunt pasionata.
Eu am semanat ieri morcovii si patrunjelul, iar la soacra-mea undeva voi pune si hrean (care am inteles ca se prinde si se inmulteste si din cojile rase de pe el si nu e pretentios de fel ci chiar usor invaziv)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Deci am sanse sa fie ok patrunjelul meu?

Aveam si noi hrean si am scos o parte, intentionand sa-l mutam pe restul in alta zona a gradinii, dar am uitat complet de el... Vad eu la primavara daca iese, o fi tarziu sa-l mut?

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Daca tot am promis ca va tin la curent, uite ca o fac - simbata am iesit in oras si erau cei de la Spatii Verzi in plina activitate de mususroit si tuns trandafirii - asa ca mi-au dat si mie avant si la intoarcere i-am "operat" si eu pe ai mei. Am incercat sa-i tai cit mai corect - adica deasupra unui nod exterior - nu stiu daca am reusit chiar in totalitate, dar m-am straduit!
Am acoperit si rozmarinul si cimbrul si cam atit, usturoiul tot nu am apucat sa-l pun, cred ca-l pun la primavara si gata!

Allisi - eu am si primit comanda de la sieberz - totul e deja plantat. Iasomia dubla pe care am luat-o de la ei toamna trecuta nici la mine nu a inflorit - din cite imi dau eu seama oricum creste foarte greu (mai am doua tufe pe care le-am cumparat inflorite deja, vara trecuta - aveau cam 20 cm inaltime - vara asta au inflorit din nou, dar nu cred ca au crescut in inaltime mai mult de 2-3 cm...) e drept ca eu am pus-o si la umbra...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Georgi nu e tarziu sa muti hreanul, doar ca trebuie sa fi f atenta sa-l scoti pe tot. Bunica imi spunea ca ei nu-i fac nimic sa creasca, din contra, toamna ara peste el fara nici o grija (cu tractorul deci....) si anul viitor au productie deci....sa nu ramana vre-o mustata pe-acolo (eu de asta am convins-o pe soacra sa-l puna la ea in curte )
Eu m-am hotarat: nu mai invelesc trandafirii, nici rhododendronul. Rozmarinul l-am bagat in casa (ca era oricum in ghiveci). Ma gandesc ca daca lavanda a supravietuit iernii trecute neinvelita putem reedita, nu?
Gabi, lasa usturoiul, iti dau eu cateva fire de Paste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala - multumesc de usturoi! Cu lavanda nu-ti face griji, rezista!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput