Calendarul gradinarului vesel (22)
Raspunsuri - Pagina 19
leeloo2004 spune:
Vad ca nu v-ati pierdut printre nameti...inca! Dar ne da gata gerul, daca nu ne-a ajuns zapada... (iar eu, ca sa fie clar, urasc zapada!!).
Eu am plecat la Berlin chiar miercuri dimineata cind a inceput vijgalaia - de acolo nu-mi venea sa cred ce imi povestea soacra-mea ca e in Bucuresti... - iar vineri spre sambata cand m-am intors mi se parea totul ireal...
Tot weekendul ne-am facut de lucru prin casa, sotul a dat zapada, toata curtea e sub nameti - nici nu am apucat sa vad daca bradutii sunt ok, sau daca plantutzele mai mici nu au de suferit. Asta e, astept acum sa se mai incalzeasca (desi inteleg ca e ger pina vineri si dupa aia iar ninge...) ca sa vad ce si cum. Macar zapada asta a stopat pomii din inmugurire...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
zuzi.simona spune:
pe voi v-au acoperit nametii iar eu ieri am lucrat vreo ora in gradina; daca tot era frumos si iesisera toate florile am mutat o parte din lalele ca nu am calculat corect de prima data si erau cam in drum si apoi niste crini care nu dadeau bine ca se faceau prea inalti...
a fost la limita ca astazi a inceput frigul si pe aici, sper sa ninga macar putin sa le acopere ca au cam 6-7 cm toate, si narcisele au toate boboci, nu stiu cum vor trece de ger
ghioceii mi-au inflorit si 3 branduse dar iar am fost pe fuga si n-am apucat sa fac poze...
iarna usoara!
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Relya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui georgipuia Fetele, dar la plante de interior va pricepeti? Noi de cand ne-ammutat avem plantele suferinde... un pui de ficus pitic s-a uscat de tot, ficusul pitic mare ii cad frunze in prostie si au revenit paduchii lanosi... l-am dat cu spray de insecticid dar cred ca si mutarea de unde a stat unde e acum + friguletul din casa + praful de pe frunze... si Cycasul e ajuns in stare jalnica... l-am trimis la sot la munca... dar nu prea imi fac speranta ca-si revine ... |
De regula ficusului (presupun ca e vorba de ficus benjamina) nu ii place sa fie mutat. Aceasta actiune determina caderea frunzelor. De asemenea nu ii plac curentii de aer rece, umiditatea atmosferica scazuta ori sa stea pe un suport mai cald (gen pardoseala incalzita).
Are nevoie de lumina puternica.
Cycasul e si mai putin pretentios, dar si el iubeste lumina puternica. Pe timpul iernii chiar e indicat sa stea la rece (intre 5 si 15 grade) intr-o incapere luminoasa.
Totusi cred ca e o faza trecatoare, se vor acomoda.
adita spune:
ma gandeam sa ma apuc din primavara sa-mi fac gradina. auzisem ca banca de gene din Suceava trimite gratuit seminte de legume din soiuri romanesti traditionale, asa ca le-am scris si azi am primit un plic cu multe feluri de seminte (loboda, bob, linte, castraveti, rosii, marar, patrunjel, telina, fasole,hrisca, salata,mazare,grau, porumb, floarea soarelui) Voi stiti cum se planteaza? ca eu nu ma pricep. pe semintele din magazin am vazut ca scrie cand se seamana in interior, cand se muta afara, la ce adancime si la ce distanta sa le plantezi. astea sunt in niste pungulite transparente din plastic, asa ca nu stiu de unde sa fac rost de instructiuni
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
leeloo2004 spune:
Adita, bine ai venit printre noi! Semintele enumerate de tine sunt foarte diferite ca mod de plantare - cred ca cel mai bine ar fi sa cauti pe net despre fiecare din ele, gasesti tone de informatii.
In mare:
- mazarea - se seamana primavara devreme, ba chiar uneori si in februarie daca nu este iarna grea - se seamana in "mustul" zapezii adica atunci cind zapada e pe trecute si pamintul este moale.
- fasolea se seamana primavara, direct in pamint
- ardeii, rosiile, castravetii - se pun rasaduri (la interior, zona incazlita si luminoasa) in primavara, incepind cu luna martie - se rasadesc afara in gradina cind vremea se incalzeste si trece pericolul gerurilor - de regula pe la inceputul lunii mai
- marara, patrunjel (seminte), ceapa (arpagic), ridichi, salata - se seamana primavara (martie)
Mult succes si urmareste postarile de aici, majoritatea fetelor pun si ele rasaduri si poti gasi multe lamuriri si clarificari vis-a-vis de intrebarile tale!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Ce mai faceti fetelor? Mai rasuflati de sub nameti???
Sotul meu e la capatul nervilor - a dat la zapada tot weekendul de nu mai are pe unde sa o arunce...
Ma plingeam eu ca nu mai vine iarna...ce-o fi fost in capul meu????
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Uf! Si noi ca voi! Cel putin 70 de m liniari de partie zilnic, de la poarta in jurul casei. Plus ce pica de pe casa, da macar sa pice, ca deja e gros stratul si inghetat cu toata caldura din casa. Plus o poteca pana-n fundu curtii la catel, plus ce e pe trotuarul din fata casei, 12m. Nu mai pot, pe bune, gata, kaput! Si io si fecioru'... Am platit un vecin ieri, a mai dat si el, azi iar noi... Nu mai vreau
bird70 spune:
La mine e cald si soare .
Au inceput sa se coaca rosiile si am cules primele 3 si au cate un vierme inauntru. Sunt asa suparata si dezamagita. Cica ar fi o insecta care inteapa rosia sa puna oua inauntru, arata asa:
http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/6832281449/
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
olympia spune:
Daca e vierme inauntru e o insecta care ataca si fructele pomilor, am patit si eu Bird. Voi n-aveti ceva echivalent cu piatra vanata?
Tala spune:
Adita bine ai venit!
te rog mult sa-mi dai si mie datele de contact ale celor din Suceava. Legat de semanare mai bine incerci (cu majoritatea macar) sa le semeni direct afara (in mai). F multe info si utile gasesti pe hobbygradina punct ro
Si noi avem nameti si de 2 m pe langa casa, insa avem noroc ca ne-au dezapezit de fiecare data. Cica mai vine un val sapt viitoare si apoi gata! sper din suflet.