Calendarul gradinarului vesel (22)
Raspunsuri - Pagina 11
leeloo2004 spune:
Valentina, nu, nu am apucat sa le string - e drept ca nu sunt multe - pomishorii mei sunt tineri si de unde atit de multe frunze...dar totusi... Azi-noapte a nins asa ca nu mai am nicio sansa si sincer nici chef... Si gradina de legume a ramas nesapata...hm, nu prea am fost harnica anul asta...
Olympia - pentru mononucleoza se fac analize - cel mic al meu a avut acum 2 luni. Plus ca exista si alte semne - splina marita de ex. Pt rubeola la fel se pot face analize sa vada daca are anticorpi...chiar asa cu doctorii astia?? Multa sanatate! Si sper ca anul care vine sa-ti aduca numai bucurii, ca sa compenseze ce nu a adus anul asta...
Intrucit eu nu mai am zile de concediu (doar una singura pe care mi-o iau vineri pe 23) eu am sa fiu la birou pina la sfirsit - plecam in ianuarie (spre sfarsitul vacantei scolarilor) in vacanta de schi - voi bantui si pe aici, pe forum...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Dragelor aflasem de analize. Numai ca la noi a venit doctorul dupa ce trecuse greul, adica odata cu eruptia aparuta, deja trecuse si febra mare (mare rau 39,5-39,8 si nu ceda initial deloc la antitermice, doar cate o jumate de grad si pentru putin timp, numa in comprese ude am tinut-o 3 zile), avea dureri cumplite de gat dar au trecut imediat ce a erupt si eu pur si simplu am zis ca nu mai scot copila din casa sa mergem la recoltare si sa riscam sa "ciugulim " alt virus de pe acolo. Era vaccinata ROR, a facut chiar anul trecut, deci poate n-a fost rubeola.
Vale si la noi tot asa, cu antihistaminice a trecut in 2-3 zile si eruptia.
La un moment dat, mai ca suspectam o alergie la Nurofen expres, acela cu capsule moi, (de-asta nu-i mai dadusem) si am vazut la reactii adverse exact febra mare,durere si inflamatie de gat, o aiureala cnd te gandesti ca-i un produs exact pentru febra si raceala, deci automat si cu posibile dureri in gat.
Gabi, Vale, multumim de urari, toate cele bune si voua si tuturor gradinareselor de altfel. Eu acum tot intru pe computer ca prea mult am stat fara!
leeloo2004 spune:
Dragele mele gradinarese, maine mi-am luat o zi libera sa bucataresc asa ca nu stiu daca si cum mai intru pe forum. Vreau sa va urez si eu Sarbatori Fericite - multa sanatate si multe bucurii si sa-l asteptati cuminti pe Mos Craciun, sigur are toba plina!!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Dragelor aflasem de analize. Numai ca la noi a venit doctorul dupa ce trecuse greul, adica odata cu eruptia aparuta, deja trecuse si febra mare (mare rau 39,5-39,8 si nu ceda initial deloc la antitermice, doar cate o jumate de grad si pentru putin timp, numa in comprese ude am tinut-o 3 zile), avea dureri cumplite de gat dar au trecut imediat ce a erupt si eu pur si simplu am zis ca nu mai scot copila din casa sa mergem la recoltare si sa riscam sa "ciugulim " alt virus de pe acolo. Era vaccinata ROR, a facut chiar anul trecut, deci poate n-a fost rubeola. Vale si la noi tot asa, cu antihistaminice a trecut in 2-3 zile si eruptia. La un moment dat, mai ca suspectam o alergie la Nurofen expres, acela cu capsule moi, (de-asta nu-i mai dadusem) si am vazut la reactii adverse exact febra mare,durere si inflamatie de gat, o aiureala cnd te gandesti ca-i un produs exact pentru febra si raceala, deci automat si cu posibile dureri in gat. |
Opympia, am impresia ca medicul de familie nu ti-a prezentat unele informatii ff. importante.
Ai fetita, daca a avut rubeola este o veste f. pretioasa pt. ca astfel inseamna ca in cazul cand va fi gravida si poate sa vina in contact cu un bolnav de rubeola se poate exclude un risc de malformatie pt. copil daca mama a avut rubeola si care astfel are o imunizare care o protejeaza pe ea si pe copilul ei!
olympia spune:
Gabi, daca intri sa ne zici si noua ce gatesti ! Sa-ti iasa toate bune , rumene si aromate!
Bnica stiu ce zici tu, om face si analize, dar n-am vrut chiar acum imediat dupa boala sa mai vina in contact cu cineva. De-aia n-am lasat-o nici la serbare la scoala, desi sta deja de 2 saptamani acasa.
Fug acum sa fac bradutul si sa mai pregatesc din daruri, (multe din ele handmade si anul asta). Spor la treaba sa va iasa toate pregatirile asa cum va doriti!
Inca ceva, sa nu uit. Noi punem bradutul intr-o galeata cu pamant/nisip si-l udam periodic. Se pastreaza mai bine asa si e si mai stabil, nu stiu daca v-am mai zis...
Tala spune:
Olympia imi pare rau sa aud prin ce ati trecut, dar bine ca a trecut, iar acum va ramane doar sa va bucurati de sarbatori.
Noi am facut bradul inca de pe 2 decembrie , cine-l putea opri pe David?! E al doilea an in care il face singur si vreau sa spun ca e superb (poate pt ca nu s-a cramponat in geometrie si simetrie, cum fac eu). Voi pune poze cu el pe blog sa-l vedeti.
Eu imi admir gradina care e pregatita cum trebuie pt iarna, in casa am avut niste ganganii la niste plante dar le-a stropit sotul si au disparut. Insa la capitolul curatenie sunt in urma rau. Abia ma misc, n-am vlaga deloc desi mi-am propus prea multe.
Noi facem Craciunul la nasi, asa ca cu gatitul ma rezum la o salata pe care o duc acolo si o prajutura (daca imi ies, bineinteles)
In cazul in care nu mai intru aici (pt ca am treaba multa) va imbratisesz si va doresc sa va aduca Mosul si anul cel Nou numai bucurii.
leeloo2004 spune:
Dragelor, sper ca ati sarbatorit frumos Craciunul!
Nu am mai apucat sa intru - Olympia - am facut piftie de curcan, cirbitza de oase afumate acrita cu zeama de varza si trufe de ciocolata...nu mai e de nici unele...
Dar pina a fiert piftia vineri si pentru ca era tare frumos si cald afara (v-am spus ca mie mi-au rasarit ghioceii, unele narcise, irisii si muscarii????....) am stat prin curte si asa am reusit sa adun cea mai mare parte din frunzele de pe gazon! Asa ca multumesc, Valentina - m-am tot gindit la ce mi-ai spus tu ca ii fac rau gazonului si m-am invrednicit sa le string!
In rest la noi a fost frumos, a venit Moshul si a adus fiecaruia cate ceva - copiii au fost bucurosi ca au primit fix ce au dorit!!
Tala - esti ok, ai apucat sa te odihnesti putintel?
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
bird70 spune:
Buna,
eu sunt in toiul verii si am pus o gramada de plante. Am pus niste rosii si au crescut atat de repede si frumos, acum au inceput sa dea flori. Dupa tura trecuta de rosii anemice imi faceam griji. Am pus cativa ardei care si ei au inceput sa dea flori. Pe ceilalti inca ii am si inca rodesc fericiti. Ridichile sunt numai bune, am pus primele in salata de Craciun. Am si niste salati crescute din seminte, o frumusete . Ceapa verde e tare inceata dar creste.
Am pus multe plante ornamentale. Nu prea ma pricep, am intrat pe un site pe internet si am comandat 28 de plante ornamentale. Mi-au trimis 30 , una singura nu s-a prins, restul merg tare bine. Inca e mult loc, asa ca urmeaza sa comand alte plante saptamana asta. Am avut o gramada de bulbi pusi in ghivece, am despartit plantele ca erau radacinile incurcate. Nu le merge grozav, sper sa-si revina.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Tala spune:
Trecu si Craciunul...
Multumesc Gabi de intrebare, acum sunt bine, odihnita. Dar am tras bine inainte de Craciun si eu si sotul care a zis ca daca romanul nu moare de la excesele alimentare de sarbatori moare sigur de la curatenia de dinainte
La noi a venit Mosul cu multe surprize frumoase si sper sa o tinem tot asa tot anul ce vine. Va doresc la fel!
Off-topic putin: aveti idee de o modalitate de a aduce din USA produse comandate de pe Amazon.com, cat mai ieftin?