aimentatie bebe 1 anishor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn de la 1 an mananca orice, in afara de prajit. De fapt mananca ce mancam si noi petru ca eu nu folosesc sare si prajesc foarte rar. Paste cu carne, legume, fructe de mare. orez, retete de taitei asiatice, curry si este mort dupa mancare condimentata.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Buna fetelor!

Fetita mea are 1 an si jumatate si mesele ei zilnice sunt cam asa:

8:30-9:30 un biberon de lapte formula cu cereale
10:30-11:00 mic dejun: care poate fi ou fiert cu mozzarela siun iaurt sau iaurt cu vanilie sau biscuite de la Nestle sau Humana si cereale cu lapte sau cascaval, in general combinatii

15:00 - masa de pranz: 2 feluri: ciorba (acum maninca din ciorba noastra), multe legume, carne, taitei, acrita cu rosii
mancarica cu multe legume si carne, sau fripturica la cuptor cu piure sau pe pat de legume, sau gratar cu piure

In general maninca ficat de 2 ori/saptamana, carne de vita si curcan si foarte putin pui. NU ii place, din pacate pestele si nici eu nu am fortat-o stiind ca pestele e mai pretentios si Doamne fereste sa ti se aplece de la el

19:30 - 20:00 - 1 Actimel sau banana sau iaurt atunci cand nu e la micul dejun

22:30 - 210-240 ml (1 biberon ) formula.

04:00 - inca 240 ml lapte.

Intre aceste mese mai mincam biscuiti, spre exemplu.

Acum incercam sa compactam laptele de dimineata cu micul dejun, iar masa de la 20:00 sa o transformam intr-o cina mai consistenta (eventual compactata cu laptele de seara, astfel incat sa nu ii mai fie foame la 4 dimineata.

Pe de alta parte nu vreau sa renunt la laptele de seara din biberon, deoarece mi-e teama sa nu renunte la formula. Daca ea va manca as vrea sa ii dau pana la 3 ani, pentru ca e imbogatit, nu ca cel la cutie. Dar as vrea sa renuntam la laptele de la 4, pentru ca nu vreau isi strice dintisorii.

Nu stiu cum sa fac poate ma ajutati voi!

Pupici de la o mamica corporatista

Mergi la inceput

Eu as renunta la ficatul ala de 2 ori pe saptamana. in ficat se aduna toate toxinele.

Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Eu as renunta la ficatul ala de 2 ori pe saptamana. in ficat se aduna toate toxinele.

De acord cu J.D. ! Ficatul e oricum o masa grea pentru un copilas. Nici noi,oamenii mari nu mancam atat de des ficat.Eu una cel putin cred ca am mancat de doua sau trei ori in viata mea asa ceva.

Sara_Maria in loc de ficat eu zic ca e mai ok mai mult pui ! Nu contine atatea toxine,nu are nici grasime,e usor si delicios!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Referitor la ficat, medicul pediatru mi-a recomandat, deoarece e foarte bogat in fier. Referitor la pui l-am inlocuit cu succes cu curcanul, deoarece recomandarilor tutror nutritionistilor este sa evitam carnea de pui pe cat posibil - curcanul si porcul sunt cele mai "curate" tipuri de carne din punctul de vedere al hormonilor de crestere si chimicalelor pe care le ingereaza animalele cu pricina.

Zi buna!

Mamica Sarei

Mergi la inceput

Pediatrii recomanda antibiotic la o simpla raceala, diversificare la 2 luni, decalotare la 6 luni si alte sfaturi proaste ramase din negura vremurilor. Noi ca parinti avem datoria sa ne informam mai ales ca noi suntem responsabili pentru copiii nostri si nu pediatrul. Avem internet, carti, etc. Nu mai e ca pe vremea bunicii.
De ce anume ti/a recomandat ficat? Ce aport aduce in alimentatia copilului?

Mergi la inceput

Puiul de tara este crescut cu boabe, deci se poate manca fara probleme.

Mergi la inceput

Ficatul este cel mai bogat in fier - asta este aportul. Noi intr-adevar suntem responsabili de sanatatea copiilor nostri d-aia putem consulta mai multi medici - pediatri, nutritionisti, tineri, in varsta etc. In cazul in care toti au aceeasi opinie atunci le dai crezare.
La puiul de tara daca nu prea ai acces, atunci pe cel din magazin incerci sa-l elimini..

Mergi la inceput

Ficatul nu este bun pentru adulti, daramite pentru un copilas de 1 an!!!
Da/i spanac. Este mult mai bun. Poti cumpara congelat, este bun si ieftin si mult mai sanatos.
Apropos, ce fel de ficat ii dai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Sara_Maria Eu tot imi sustin parerea ! Ficatul de orice fel e o masa grea pentru un copil! Poate avea el si fier si ce o mai fi avand.Iar J.D iti zice foarte bine : pediatrii de obicei generalizeaza.. au standarde tip. De exemplu,mie pediatra mi-a zis sa il las sa planga chiar daca nu vrea sa doarma in patut,sa nu cumva sa fac prostia sa il iau in brate,de dormit in pat cu noi nici sa nu auda!
Apoi,ea ar fi vrut sa incep diversificarea pe la 6-7 luni pe motiv ca Stefan e si asa destul de voinicel.
Fiecare copil e diferit! Daca pediatra iti zicea la 8 luni sa ii dai peste,ca deh,asa papa toti copii,tu ii dadeai ?
Ok,sunt de acord ca mesele unui copil trebuie sa fie cat mai diverse,sa se invete cu orice gust,miros.. etc. Dar cred ca este timp si mai tarziu!
Legat de asta ,am si eu o intrebare ! Am doi nepotei aici in Italia.Mama lor gateste destul de bine dar cu toate astea,copii (de 2,respectiv 4 ani) mananca destul de des mancare tip fast-food(shaorma,kebab,tot felul de sandwich-uri).Mie mi se pare total aiurea!Sunt numai eu cea care crede asta ?

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput