Copilul meu adoarme ff greu seara!!!
Raspunsuri - Pagina 6
Baby1320 spune:
J.D. tot e bine ca sotul tau vine la un moment dat. Dupa cum am spus, eu sunt singura si trebuie sa le fac pe toate singura. Cu uitatul in carte cat ma imbrac eu ... esti chiar tare :)). M-ai facut sa rad ... Imi si imaginez cum el imbracat pe jumate si nervos, se aseaza calm si citeste o carte 2 minute pentru ca mai apoi sa il insfac sa il scot pe usa ... Eu ies pe usa in urlete si tipete si cu marele stres ca ajung cu el jos ud fleasca la cat se agita .. In fine, subiectul nu eram eu, dar sugestiile tale sunt chiar hazlii cand se discuta de varsta 1.5 luni - 1.7 luni ...
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Baby1320 spune:
Frate, in casa la mine sunt 26 de grade ziua si nu pot nicicum sa fac mai racoare. Se incalzeste in 5 minute chiar daca tin geamul deschis .... Afara sunt pana in pranz cam 9-10 grade deci o diferenta de 16 grade. Nu stiu totusi de unde ati tras colcluzia ca il infofolesc ? Dar un body cu maneca scurta, un pulover subtire si o gecuta de bumbac gros sunt suficente ca in decurs de 5 minute, cand se agita si tipa, sa fie leoarca atunci cand ajungem jos .. In fine ... asa sunteti de carcotase .. ce nu am vazut .
J.D. spune:
Scuza/ma baby ca ca ti/am dat sfaturi hilare, dar pt mine e normal ca un copilas de 1 an si ceva sa se uite singur pe carte. Exista carti speciale care se pot da copilasilor de la 6 luni. Cu cat incepe mai devreme cu cartile cu atat iti va fi mai usor mai tarziu. Insa nu ma mira atitudinea romanului in fata cartii. Hilara intr/adevar.
Te/ai gandit poate ca ii trebuie mai multa atentie din partea ta daca este atat de nervos? Ce il nemultumeste?
Finn Constantine 15.10.2009 si 14+
monica70 spune:
BABY n-are rost sa te necajesti. De-a lungul anilor am citit o gramada de subiecte pe DC si ce iti pot spune e ca cele ce au copii docili/cuminti/calmi/ascultatori nu le va intelege niciodata pe cele ce au copii agitati/caposi/urlatori /cu "personalitate" ... ma rog mai adaugati voi si alte "calificatifve" de rigoare .Si asta indiferent de ce subiect e vorba,de program de somn,de mancare,de joaca,de alaptat, gradinita,de ORICE.Incepand de la colici - ca si nici astea nu-s intelese - ba unele norocoase care n-au avut parte de asa ceva,sunt convinse ca si astea sigur se pot controla,ca doar mamele respective nu se pricep sa calmeze bebelusii .
Deci nu-s neaparat "carcotase" ,eu cred ca pur si simplu nu inteleg,nu se prea pot pune in pielea altcuiva ,sau interpreteaza totul strict raportat la ele - nu se gandesc ca exista si alte conditii de viata,de personalitate decat cele proprii.
JD legat de carti ,ai mei le-au avut la indemana de mici si le place fff mult sa le citesc,sa le rasfoiasca,sa le "citeasca" ei.Dar de exemplu cu toate ca baietelul rasfoia singur carti inca de pe la un an,nici acum la 2 ani nu are rabdare sa stea sa ii citesc eu,mai mult "ii povestesc" pe scurt eu in timp ce el "ma dubleaza" incontinuu povestind ce vede el in imagini.Si in 2 minute a terminat cu o carte "gata am telminat de citit" si fuga dupa alta in biblioteca,iar 2-3 minute si iar alta si tooot asa Si asta la un copil pasionat de carti! Deci ce pretentii de rabdare la citit vrei sa ai la cei care nici nu au pasiunea respectiva? Vorbim aici de copii de 1,5-2,5 ani.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
J.D. spune:
Monica, eu am dat un exemplu cu cartea. Dar poate fi altceva. Chei, telefonul mobil, etc. Ceva care sa/l atraga si la care nu are acces de obicei. Nici copilul meu nu e sfant, dar ma si inteleg cu el cand are chef. Stiu ca de cele mai multe ori depinde de mine si de starea mea psihica comportamentul lui. Daca eu sunt stresata si obosita si as prefera sa nu fac acel lucru, el simte si nu vrea nici el. Pt ca este extrem de incapatanat. Dar nu am ce sa fac ca ne mosteneste pe amandoi.
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. Monica, eu am dat un exemplu cu cartea. Dar poate fi altceva. Chei, telefonul mobil, etc. Ceva care sa/l atraga si la care nu are acces de obicei. Nici copilul meu nu e sfant, dar ma si inteleg cu el cand are chef. Stiu ca de cele mai multe ori depinde de mine si de starea mea psihica comportamentul lui. Daca eu sunt stresata si obosita si as prefera sa nu fac acel lucru, el simte si nu vrea nici el. Pt ca este extrem de incapatanat. Dar nu am ce sa fac ca ne mosteneste pe amandoi. Finn Constantine 15.10.2009 si 14+ |
He he pai intr-o perioada numai cu chestii de gen reuseam sa il schimbam de pampers de exemplu.Deci daca ii dadeam in mana ceva NOU.Ce chei,telecomenzi,telefoane ? Alea erau "fumate" de mult. Altceva,mereu mai nou si mai interesant ... nu ma intrebati ce - de la desfacatoare de conserve,oglinzi,piepteni la ... rulete,capsator de birou etc.
Da, asta e o idee buna sa le dai ceva interesant si nou de studiat,in timp ce ii/te imbraci.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
J.D. spune:
eu am noroc cu inregistrarile de pe telefonul mobil. Finn cere sa vada cum merge cu bicicleta. asa ca de multe ori scap usor.
Baby1320 spune:
:))) hai ca sunteti haioase foc :)).
@monica: nu imi spune de pampers :)). Cand il pun pe spate sa ii schimb papmpers-ul, il pun pe plita incinsa. Da din picioare, se zvarcoleste, face in toate felurile .. De vreo 4 lunimi face asta. Am si uitat sa amintesc circul asta de cat de normal a ajuns sa mi se para. :)). Dupa ce ma muncesc cu el sa il pun, cand il inchid deja parca nu mai are nimic :)). Am cumparat pana si pamapers active pants, gandindu-ma sa il schimb in picioare sa nu mai faca balamucul asta. E mai ok scandalul, dar cand face caca, caca e pe tot piciorul asa ca .. am revenit la cei clasici cu orice risc.
@J.D. Am interpretat eu poate gresit sfaturile tale. Vorba Monicai, cine are copii intelegatori si calmi, mai greu intelege situatii din astea imposibile :). Referitor la carti, lui Joshua ii plac la nebunie. Avem o groaza si nu se plictiseste de ele niciodata. Ne uitam impreuna, se uita si singur cand are chef - se duce singur, isi ia o carte si se aseaza pe pat si se uita singur. Insa momentul al nebun de iesit afara pe care il descriam eu .. nu poate fii strunit cu nimic - el e chitit pe iesit si gata :)>
J.D. spune:
Baby, toti copiii cred ca sunt nerabdatori sa iasa afara. Finn a iesit din casa in timp ce eu ma pieptanam. Norocul meu a fost ca l/am auzit spunand bye/bye de pe holul blocului. Iar usa de la bloc e incuiata. Plecase in pampersi si cu sosete in picioare. La noi e circul mare cand vrea sa iasa cu bicicleta iar eu trebuie a merg prin diferite locuri si nu am timp de pierdut. Asa ca il pun in carucior plangand si/i spun tot felul de povesti. Pana la urma se linisteste. Si intotdeauna ma imbrac eu prima.
Bebe Beca spune:
Eu, cand ies afara cu copiii, imi pregatesc intai bagajul, apoi ma imbra si incalt, apoi imbrac copiii, imi iau haina si ies pe usa.
OANA, poate ajuta stingerea luminii de veghe, la noi asa dormeau fetele mai bine. Daca aveau lumina de veghe, isi vedeau si jucariile (dupa un timp, dupa ce se obisnuiau ochii) si incepea distractia.
Pentru dureri de dinti eu am incercat chamomila, magnesia nu stiu cum, nurofen si calgel parca. Nici un efect, insa.