Copilul meu adoarme ff greu seara!!!
Buna fetelor, revin iar cu o mare problema...Cam de o luna de zile copilul meu ( 1 an si 5 luni) nu se mai da deloc culcat seara de buna voiie..fiecare seara e un cosmar...sub nicio forma nu se culca mai devreme de ora 12-1 noaptea..dupa ce e pun in patut cam de la ora 23..pana adoarme plange ciontinuu, se foieste, se ridica, vorbeste,,face orice numai nu doarme...Mentionez ca in brate sau leganat pe picioare nu mai vrea de la 8 luni respectiv 4 luni..Stilul lui de a adormi era sa il pun in patut, sa ii dau bibe cu laptic si adormea...acum nu mai vrea..Dupa ce bea laptele incepe circul... Acum se trezeste si ff des noaptea pt ca ii erup caninii si are dureri..dar pe mine ma omoara chinul asta de a-l adormi seara...In camera am permanent o lumina de veghe..destul de slaba, cat sa zaresc pe intuneric..oare sa renunt la ea?
Pt durerile de dinti ce le dati copiilor?? Eu i-am dat aseara Nurofen si peste noapte l-am mai dau cu Dentinox...dar tot s-a trezit ff des..mai mult a plans decat a dormit...
Raspunsuri
ela_04 spune:
Care este programul lui de somn de peste zi?
Si al meu parca doarme mai greu...nu rezista pana la 22 dar oricum pt mine e tarziu si asa. Eu am puso pe seama schimbari de program. Numai este vara sa stam afara si sa alergam cate 3-4 ore....
Baby1320 spune:
Cu siguranta de la canini este. Si noi avem probleme cu adormitul noaptea. La fel si al meu, inainte ii dadeam lapticul la 9, la 9 si 10 dormea. Acum, adoarme cu un mini circ care seamana cu al vostru .. Eu insa i-am luat o veioza care proiecteaza stele pe tavan si stau si ii vorbesc in soapta despre stele alea, bat campii la un moement dat si cu chiu cu vai, mangaiat pe fata, adoarme . Oricum nu dureaza ca la voi, imi imaginez ca esti disperata :). Ai rabdare cu el ca are niste dureri groaznice. La noi deja sus, caninii se vad, dar a durat mai bine de 2 luni de cand au inceput durerile pana cand au iesit ... Mai avem episodul de jos ... Asta este .. :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
oana_lex82 spune:
Doarme o singura data in zi cam 2-3 ore..cam de la 14 la 17...Ma gandeam si eu cu programul asta si ca sta mai mult in casa,,,dar totusi ce as putea sa fac? Nici dupa ce ii fac baie nu doarme mai bine si mai repede..am incercat sa ii fac baia mai fierbinte..sa ii dau lapte cald nu pot pt ca nu bea decat la temperatura camerei..
Baby1320 spune:
Ah si apropos de medicamente in cazul asta. Eu am evitat sa ii dau clasicul Nurofen pentru ca perioada de eruptie a caninilor de exemplu este foarte mare si mi-e greu sa immi dau seama exact cand maraie, daca e de la dinti sau de la proastele lui dispozitii. Sa ii fi dat in fiecare seara Nurofen ar fi fost absurd asa ca nu i-am dat nimic, absolut nimic. I-am dat demult, cand au inceput sa ii creasca dintisorii cu BabyOrajel, dar am auzit o groaza de situatii urate cauzate de gelurile astea pe baza de anestezic asa ca m-am lecuit si de asta. Stam de povesti, incerc sa ii distrag atentia, rabdare si ... tutun :) si cam atat.
oana_lex82 spune:
Baby, multumim de incurajari, ma gandeam si eu la o veioza cu stelute ceva..de unde ai cumparat-o?
ela_04 spune:
Stelute avem si noi de la primii pasi e proiectorul de la "interfonul" de camera (numai stiu cum se numeste).
nu poti sa-i decalezi un pic somnul de la pranz? Adica sa se trezeasca mai devreme de 17? Si al meu doarme pe la 14 dar doarme doar 2 ore. Dupa ceas.
Nici noi nu am folosit nurofen...doar in cazuri exceptionale. In rest...rabdare si tutun
Baby1320 spune:
Eu am cumparat-o din state, dar exista si la noi, insa mi s-a parut foarte scumpa. Mie mi s-a parut o achizitie buna si pentru ca merge si mai tarziu cand o sa inteleaga cu constelatiile ... Are o carticica in care se explica tot. Ce sa zic, eu nu le stiam :).
http://tomybaby.ro/lampi-de-veghe/twilight-turtle-655
In orice caz, asta ca sa iti detaliez un pic cum am ajuns eu sa fac. Al meu baiat, nu are teama de nimic. Nu am vrut sa ii invoc ep cutzu care ne papa, bau-bau sau mai stiu eu ce alte bazaconii. De "te bat" habar nu are, rade in hohote cand ii spun. Insa am descoperit la el ca "vine vantul" il cam sperie. Asa ca rezist ce rezist cu povestile cu stelele, dupa care trec la artileria grea: daca nu adormi, vine vantul si ne ia luna. Si daca, nu si nu, ii acopar cu mana, luna de pe veioza. Aici cedeaza .... Inchide ochii ca sa nu vina vantul si sa ne ia luna. Acum stiu ca se vor gasi ceva chibite sa ma certe ca sperii copilul, dar cine are copil cu care nu te poti intelege in general nicicum, imi acorda circumstante atenuante :)). Fiecare isi creste copilul cum considera ... doar ne mai inspiram si noi de la una la alta cu diferite metode :)
oana_lex82 spune:
Super tare lampa asta a ta..am facut si eu comanda chiar acum..dar in afar de stele proiecteaza pe tavan si alte constelatii, sau am inteles eu gresit?
Baby1320 spune:
Proiecteaza stelele de pe cer si cu ajutorul cartii poti identifica toate constelatiile. :). Pacat insa ca nu are muzica. Cel putin a mea nu are :(. Ma bucur ca iti place :). Baiatul meu o iubeste si asa stinsa. E foarte draguta :)
Baby1320 spune:
Nu trebuia sa te grabesti sa o comanzi de acolo ca nu stiu cum e pretul fata de alte site-uri. Ti-am dat link cu prima pe care am gasit-o sa vezi despre ce e vorba .. Cauta ca poate o gasesti mai ieftina pe undeva. Am vazut-o inclusiv pe okazii ... noua.