V-ati declarat CNP-ul la recensamant?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu in nici un caz, toate elementele enumerate de tine nu sunt unice.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Cumulate sunt unice.
Probabilitatea ca la aceeasi adresa sa locuiasca o alta persona cu acelasi nume si cu aceeasi data de nastere este nula.

La sate nu au adresa, se mentioneaza doar satul, asta face ca numele + adresa sa nu identifice o singura persoana.

Oricum, cum zicea multa lume inainte, dai CNP-ul peste tot, daca vrea cineva sa "fure identitatea" are o gramada de alte metode...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu nu-mi dau CNP-ul peste tot. Cu recenzorii nu m-am intalnit , dar in general am grija. Mie nu mi s-a cerut niciodata pt rete, acte de garantie sau alt cele. Ba chiar pt garantii se completa seria si nr CI. Nu cred ca e paranoia, CNP-ul sau ultimele cifre e folosit by default ca parola pt f multe servicii, incepand cu platforme de e-learning la universitati si terminand cu companiile de telefonie mobila, ba chiar pt verificarea online a anumitor carduri bancare sau la tel a anumitor informatii despre conturi.
O cplega de la master aflase cateva CNP-uri si se loga la contul respectivilor (era cu nume si cnp, doar acolo se afisau note, aveai mesagerie etc) si le facea inventarul la mesaje, teme de disertatie, note si restante) Acum ceva vreme un prieten a avut probleme la job si nu numai pt ca s-a trezit ca figura cu CNP si semnatura (falsa, da' cui sa-i mai pese) pe o lista de-aia de petitie care sustinea o actiune sa zicem contrara contextului in care se gasea el. As mai gasi exemple. Poate nu sunt lucruri dramatice, dar pt mine una ar fi deranjante asa ca putina discretie acolo unde se poate, nu strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Conspiratia CNP-ului a fost inventata de ziare si televiziuni. De politicieni si alti gargaristi fara un suport real.

Situatii in care mi-am dat CNP-ul in ultima luna:
Pe retetele compensate;
La cabinetul medicului de familie unde am lasat copie dupa CI;
Pentru inchirierea locului de parcare - copie dupa CI;
Pentru cartea de imobil - copie dupa CI;
La gherete RATB pentru card nominal sau cu reducere pentru copil - lasat copie dupa CI.
La scoala la fii-mea sunt de asemenea acte ce contin CNP-ul;
Nu mai vorbesc de banci.

Pe mine m-au recenzat chiar in prima zi.
A durat 15 minute pentru toti 3.
Nu m-a intrebat de etnie. Doar nationalitatea.
M-a intrebat de religie si nu am vazut nicio problema in asta.

Singura intrebare simpatica care nu avea casuta de bifat pentru raspunsul meu: Motivul stabilirii in localitatea de recenzare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Legat de problema recensamantului in ansamblu, cu CNP, cu natiomalitate, cu etnie, cu diverse motive.....pe de o parte realizarea lui are cateva greseli, in opinia mea: de exemplu locul nasterii....domiciuliu anterior celui actual....si domiciuliul actual, in cazul meu sunt 3 date diferite.....recenzorul s-a macait, s-a cacait si nu intelegea cum m-am nascut in alt judet, in care nu am avut niciodata domiciliul si cand a venit randul copiilor a fost aceeasi chestie....i-am nascut in alt judet in care nu am locuit niciodata.........a facut un talmes balmes si a trecut domiciliul anterior, ca loc al nasterii......ceea ce nu mai coincide cu CNPul....

Cred ca un student la sociologie ar fi facut fata cu succes la acest recensamant si ma refer la realizarea lui, la inregistrarea datelor si interpretarea lor.

Fara sa jicnesc pe nimeni, dar, iar romanii au dat dovada de lipsa de cunostinte si isterie nejustificata. Nu-mi dau CNPul, dar ma laud ca veniturile mele sunt la negru...."ha!ha! ce destept sunt eu ca fur statul!"

Una din regulile pe care am invatat-o in viata asta: cand ma apuc sa fac un proiect sa fiu atat de documentata, incat sa fac fata legal oricaror interpretari, bete in roata sau reclamatii!

Nu merge pe bajbaite, pe incercate, pe schimbarea regulilor din mers...= lipsa de profesionalism si bataie de joc.

Daca autoritatile erau ferme si nu s-ar fi balbait, nu ar fi dat motive hilare mediei si polulatiei, care oricum nu ia in serios autoritatile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

am declarat cnp-ul, oricum e declarat si folosit mai mereu.

Votati-ne www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/vi1.jpg" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si daca recenzorul isi noteaza cateva si incearca sa le foloseasca?
sau are prieteni mai dubiosi care invart "afaceri"si astia ii citesc hartiile?Astea-s variante puerile sa zicem dar cred ca e de acord toata lumea ca incredintarea CNP-ului unor oameni care-si tin timp de o luna acasa foile alea nu e o idee tocmai stralucita.Adevarul e ca se poate intampla orice.CNP-ul e un numar care te reprezinta de nastere pana la moarte..CNP-ul este practic,extrapoland putin ,numarul care te reprezinta.E chiar asa de anormal ca unii sunt deranjati de faptul ca trebuie dat practic in neant?La ce ar folosi sa stie Cnp-ul daca se fac doar statistici?Analizand formularele,singurela intrebari lgice sunt cele care vizeaza datele cu caracter strict personal.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

Citat:
CNP-ul e necesar pentru listele privind infiintarea unui nou partid, sau a unei noi miscari .
La fel de bine, CNP-ul trebuie la vot

Tu chiar ai incredere in institutiile statului ca au grija de datele tale personale?

statul are deja lista cu CNP-urile. sunt toate la evidenta populatiei, daca le vroiau nu le luau de acolo, trebuia sa inventeze un recensamant???

mama lu' maria

randuri pentru maria

Pai daca vor vrea sa foloseasca CNP-ul in alte scorpuri (cele numite de mine mai sus), vor avea grija sa foloseasca doar ale acelor persoane mai ...sarace cu duhul , care habar nu au ce se (mai) poate face cu un CNP....de exemplu....

nu inteleg...

mama lu' maria

randuri pentru maria

Vor folosi cnp-ul a unor persoane amarate , care numai grija cnp-ului lor nu au....iar din ce categorie e omu' reiese din fisa de recensamant....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si asta e un punct de vedere bun.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Faptul ca in Romania se cere pentru orice CNP-ul este doar un exces de zel al statului roman de a trece si pe mama si pe tata pe orice fituica....este o ramasita din regimul trecut de a controla sau de a avea doar impresia ca se controleaza tot....

In Germania, de exemplu, pentru a face un ordin de plata, iti cere doar numele si numarul de cont....in niciun caz cnp sau alte date pur personale.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu am inteles ca se cere CNP-ul tocmai pentru a evita ca unele persoane sa fie inregistrate de doua ori. Noi am fi putut fi in aceasta situatie, am fost recenzati o data in orasul de domiciliu si in we in altul, in care ne-a gasit recenzorul. In rest, e o aiureala inregistrarea datelor, la noi recenzorul a bifat doar cateva casute si ne-am prins abia dupa, ca de fapt erau mai multe din ce auzisem la tv. Omul a facut economie de timp si probabil pune el restul acasa din burta. In ce masura vor coincide datele din cele doua orase, date culese si declarate de persoane diferite, e si asta alta poveste.

Mergi la inceput