V-ati declarat CNP-ul la recensamant?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Nu in nici un caz, toate elementele enumerate de tine nu sunt unice. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Cumulate sunt unice.
Probabilitatea ca la aceeasi adresa sa locuiasca o alta persona cu acelasi nume si cu aceeasi data de nastere este nula.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
In momentul in care admiti o probabilitate nu mai este nula.
Exista probabilitatea ca la aceeasi adresa sa locuiasca doua sau mai multe persoane cu acelasi nume si cu aceeasi data a nasterii. Nu este nula aceasta probabilitate in nici un caz. Ca este mica probabilitatea tot ce este posibil dar nu este nula. Deci trebuie un alt criteriu de selectie unic de identificare a unui individ si oficial acest criteriu unic stabiit de lege este CNP si se aloca fiecarui individ in parte in mod unic la nastere(inregistrare civila). Nu este nimic confidential este oficial si alocat de autoritati si practic este singura informatie oficiala considerata valida de identificare al oricarui individ viu sau decedat. nici numele nici adresa nici culoarea ochilor... doar CNP-ul
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Eu inca n-am avut ocazia, pt ca n-a venit nimeni sa ne recenzeze.
Dar in conditiile in care pe acel formular sunt o serie de informatii despre mine ca individ si despre obiceiurile mele, si in plus CNP-ul care ma identifica unic, mi se pare periculos sa pun la dispozitia unei persoane necunoscute toate aceste informatii ... Care dupa ce le are, le poate xeroxa la primul colt de strada sau la multifunctionalul din apartamentul propriu si apoi folosi sau vinde pe bani grei (ma gandesc in principal la furt de identitate).
Aceasta problema ar fi putut fi eliminata foarte simplu: chestionarele completate trebuiau introduse intr-un plic in fata persoanei chestionate si sigilat plicul.
Sau recensamant online, ca sa stiu ca datele mele nu ajung cine stie pe unde ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Pe noi ne-a "recenzat" un vecin de la scara 1, prieten din copilarie cu al meu sotz.
Deci nu era chiar asa de necunoscuta persoana. Ca scopurile i-or fi fost necunoscute, e altceva.
Da' io mi-am dat CNP-ul in "n" alte locuri. Banci, Administratia Financiara, Politie...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
N-am fost inca recenzati..dar nu vad nimik rau in a-mi da CNP-ul...oricum daca are cineva ff mare interes in a-l afla il va afla..deci...Plus ca l-am dat de atatea ori in diverse locuri incat...
addinel spune:
Burtocika, sincer, cator necunoscuti ai mai dat pana acum CNP-ul?
mie mi se pare o falsa problema asta cu recenzorul care va folosi CNP-ul meu ca sa imi fure identitatea. la fel de bine angajatul de la firma de electrocasnice care a notat cnp-ul meu pe factura saptamana trecuta poate sa imi fure identitatea. functionarul bancar care imi cere buletinul la fiecare tranzactie, lucratorul de la casa de schimb valutar, functionarul de la taxe locale... si lista poate continua... TOTI imi vad CNP-ul si toate celelalte date din cartea de identitate. ce sa fac, sa ma inchid intr-un castel de fildes ca nu cumva sa mi se fure candva identitatea?
la mine a venit sa ma "recenzeze" o femeie in varsta atat de simpatica si de placuta incat chiar daca as fi avut obiectii as fi tacut din gura :)
pe mine mai tare decat faza cu CNP-ul ma enerveaza faza cu capul gospodariei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Da, mi-am dat CNP-ul desi era dupa anuntul ca nu este obligatoriu! Am zis ca odata ce l-am scris pe atatea bonuri de masa fara sa ma gandesc, ce rost are sa ma pun in unghii acum. Insa CNP-urile copiilor nu le-am dat, din motive tehnice, dormea cel mic in camera cu actele si nu l-am deranjat. Acum astept sa vina sa ne ceara CNP-urile copiilor.
Oricum, nelamurirea mea e alta, nu am fost intrebata"cine e capul gospodariei", "ce etnie am" si nici o alta intrebare mai ciudata!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
AdiS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AdiS Am dat CNP-ul. Intrebarile mi s-au parut de bun simt, nimik iesit din comun. Faza cu capul de familie a fost si la noi, eram aman-trei acasa. Poate daca era sotul nu ne mai intreba si mergea pe implicit. La copii, se inregistrau copiii > 15 (sau 14 ani, nu mai retin). Cei mai mici de aceasta varsta intrau la gramada ca si numar. Practic tema Recensamant care se dezbate atat de mult in presa nu este decat inca un nou subiect de barfa pentru cateva zile. Azi l-am vazut pe Sorin Rosca Stanescu care era invitat sa discute despre acest subiect. Aceeasi indarjire pe CNP. Probabil ca nici dumnealui si nici jurnalista nu au beneficiat vreodata de bonurile de masa pe care acum, cel putin la mine, CNP-urile vin deja inscrise pe bon. Asta inseamna ca sunt si in baza de date a furnizorului de bonuri. Deasemenea, domnul invitat era revoltat ca nu sunt identificati separat copiii aflati la o anumita varsta (cred ca se referea la varsta pentru grupa pregatitoare) care sa permita evidenta copiilor ce vor intra la scoala. Bineinteles ca si domnisoara jurnalista era revoltata de acest lucru, nebagand de seama ca nu acesta este scopul recensamantului. Iar ceea ce dorea dumnealui era alta gasca in alta traista. Sunt o multime de oameni care isi dau cu parerea pe la TV si fac o varza din acest recensamant. |
iulia_b spune:
Tare faza cu CNP-ul si conspiratiile. la farmacie de ex majoritatea a luat reteta compensata. asta ar insemna ca din miile de farmacii s-o fi gasind vreo farmacista care sa-si fi cumparat 10 case cu acte false.