Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (17)
Raspunsuri - Pagina 11
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissy77 lauri_ca, am patit-o si eu prima data (mi-a iesit coaja f tare si in mijloc cruda). Acum am micsorat cantitatea de apa (350 in loc de 360) si la culoare am setat pe light. In ultima vreme eu folosesc masina doar pt framantat aluatul si coc la cuptor. Ca sa-i fragezezi coaja, pune-o intr-un prosop umed imediat dupa ce o scoti din tava (sa fie calda painea), iar dupa ce se raceste, pastreaz-o intr-o punga de plastic. |
eu scot painea din masina imediat ce e gata, altfel se umezeste. o las sa se raceasca pe un gratar, acoperita de un prosop de bucatarie (uscat). apoi o pun in punga de plastic, nu se intareste deloc. bine, ca la noi painea de 1 kil abia ajunge intr-o zi
ludmila, eu ii dau Ise peste de 2 ori pe saptamana, chiar de 3. adica de 2 ori din borcanel si o data proaspat, tati il gateste (eu nici nu-l ating, nici nu-l gatesc nici nu-l mananc, noroc ca fetele ii seamana la tati!)
victo, imi imaginez cat de tantosa erai tu azi prin Cluuuuj, cu doi scumpicei de mana . ma bucur ca ati ajuns la momentele astea superbe . lui Stefan, ca fie cuminte si sanatos, sa te bucuri de el toti anii, sa-i ierti copilariile si sa fiti fericiti . pentru maine ce primim bun?
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
Cris2010 spune:
Noi mancam mult peste. Il luam direct de la pescari sau cherhana. Maine avem in meniu macrou la cuptor cu cartofi si rozmarin.
Trebuie sa pun si eu de-o paine. Vreau sa fac o paine cu lapte asa ca de duminica. Am mai facut si mi-a placut foarte mult gustul.
Pentru Lauri_ca, reteta de paine pufoasa.
de Solnushka Natali - 13.07.2010
crissteo spune:
La multi ani Stefan de Victo! Sa cresti mare si sanatos si norocos si voios!
Mami, mami, ai baieti mari! Ce frumos ai povestit despre ei! Esti o mamica minunata! Sa aveti petrecere frumoasa maine!
Teo mi-a povestit azi toata ziua cum a fost la petrecrea lui de 4 ani- am facut niste lectii dintr-un caiet de gradi, ceva cu comportamentul in societate- si era ceva cu ziua de nastere.
Isi aminteste cum era tortul, cine a venit la ziua lui, ce i-a adus fiecare, cum erau servetelele.
Apoi au urmat regretele, pentru ca acum pe 27 a facut 4 ani jumate, de ce i-am luat cadoute, dar nu i-am luat tort, unde sunt invitatii. Am stabilit ca nu l-am serbat acum, pentru ca-l serbam de Sf Andrei.
Dar a fost dragut, intreaba de ce nu l-am sarbatorit la 4 ani jumate si ii spun dupa 1 an copiii se mai serbeaza la 2 ani, la 3 ani, etc. SI ma intreaba contrariat - dar de ce, nu e ziua lor si la 4 ani jumate? Imi venea sa-l mananc de drag, mai ales ca mi se parea asa simpla si frumoasa gandirea lui, imi zice dar daca vrem sa facem acum petrecere nu putem? si zic- ce sa sarbatorim teo? si-mi spune- pe tine mami, pe mine, pa tati, pe albert, putem? .
Asa ca am sarbatorit, am mancat peste cu mamaliga si mujdei, ca a facut tati, n-am mai terminat placinta, am vrut sa fac una cum ati pus voi reteta cu mere, dar sa-i pun dovleac. Dar am amanat pentru maine, am cantat,am dansat,
Albert e cel mai fericit, danseaza si rade si face glumite. In seara asta cand sa-l schimb si-a bagat un picior in decolteul meu si am inceput sa rd cand am vazut, radea in hohote, eu ii scoteam piciorul, el il indesa la loc. Intentionata si radea de se zguduia, E asa bine sa ai copii sanatosi si sa fie totul linistit! Pentru asta ii multumesc lui Doamne-Doamne mereu.
Cris2010 spune:
Crissteo, tare mult imi place cum povestesti de flacaii tai. Si SN imi mai indeasa diverse in decolteu si ce se mai distreaza.
Eu am asa o stare proasta. Ma doare capul rau. Am de pe-acum emotii pt luni, ca incep serviciul. Maine trebuie sa-mi scot hainele de birou de la naftalina. Azi m-am uitat dupa niste rochii pt birou. Am apucat doar la nissa si zara ca atata rabdare a avut SN .
Noapte buna!
de Solnushka Natali - 13.07.2010
lauri_ca spune:
Am mai facut o paine . De data asta cu unt si malai, a iesit coaja mai moale, f. buna. Am acoperit-o cu prosopul. Rody, Crissy, multumesc de sfaturi. Cris 2010, mersi de reteta, o s-o incerc si eu.
A bagat Radu paine goala in el ca spartu'.
In seara asta la baita, i-am cantat lui Stefi ca sa nu planga "oac, oac". Cum credeti ca facea ea ca broastele: cac-cac.
Ma uit la Forest Gump pe prima.
Victo spune:
no, cam gata cu invatatu pe azi..cam trag chiulu, da ce sa fac, sotul a fost plecat azi, asa ca am stat mai mult cu baietii-si soacra.
ce veselie pe ei seara, cd a venit tati..numa in capul lui au stat vreo juma de ora. asta mic tot batzaia si se tavalea si facea si el bietu cum putea sa arate ca e vesel. stefan- f cuminte la baie(prin nu stiu ce minune n-a plans- el plange invariabil, cd il spal pe cap)- sa ii spun neaparat lui tati ca el a fost cuminte.
eee..as avea atat de multe de spuuus despre baietii mei..da n-am nici talent, nici vreme.
noapte buna. eu ma duc sa bag niste salata de vinete, ca mi-e foame.
cris, te inteleg. eu, ca si Rodi,si altele ma duc la serv.
atat ca stiu ca bb e in siguranta, sta cu mama sau cu soacra.dc ele nu vor mai putea, reintru in concediu. si lucrez efectiv doar pt ca nu ne mai ajung banii :(. care se descurca cu rate si alte minuni..stati acasa pana la 2 ani..3...:):)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
tina_80 spune:
citat din mesajul lui Victo in alta ordine de idei, maine Stefan face 4 ani! acu 4 ani, pe vremea asta ma impaachetam sa merg la spital. am vomitat toata noaptea (ca de altfel toata sarcina), m-au controlat si rascontrolat toti rezidentii toata noaptea(drita mea n-a catadicsit sa vina decat a doua zi)... nu stiu daca bb chiar vroia sa vina atunci, dar dupa ce sangerasem mult toata noaptea, mi-a rupt drita membranele. (aveam 39 sapt) cu greu, a doua zi, la ora 15 am nascut copilasul meu,micut, 2950,cu nota 9, un pic vinetiu, dar cel mai frumos din lume dupa cum il vedeam pe atunci. apoi s-a facut cel mai destept :) apoi cel mai nazdravan! acum, pot zice, dupa anul acesta destul de greut, ca suntem si noi binisor, ieri chiar m-am hazardat si am fost cu ambii pusti dupa mine-la gradi(unde am stat vreo 45 de minute, asa :) in curte la joaca), apoi la un coleg de gradi, apoi spre casa. asa frumos am mers cu ei de manuta pe strada, fara ca Stefan sa alerge de habauc peste tot sau sa tipe la copil acasa si sa faca in toate felurile de sa nu stiu cum sa plec mai repede. Doamne, n-am crezut ca vom ajunge si noi in sfarsit aici. Multumesc! Deci, maine petrecem. Un singur lucru imi doresc pentru no toti, sa fim sanatosi si noi, si copilasii nostri, ca peste prostioare, certuri si nervi mai trecem, mai uitam! |
Sa cresti mare si sanatos STEFAN!!!
Paula, sa-ti traiasca flacaii si sa te bucuri de ei toata viata!
lauri_ca spune:
La multi ani Stefan! Sa cresti mare si sanatos, si s-o mai lasi pe mami sa mai respire! Sa pare ca s-a mai cumintit acum ca a facut 4 anisori, nu?
Cristeo, cred ca la voi e o atmosfera de familie f. frumoasa, te intelegi tare bine cu baietii tai.
Paula, si eu mananc in fiecare seara dupa ce culc copii (adica dupa 11:30), chiar daca nu mi-e foame. Parca altfel imi tihneste mancarea cand e liniste in casa.
Noapte buna!
rodyka spune:
ce fac fetele la ceas de noapte? si delfinasii dorm cuminti? Vladut, cred ca si tu o lasi pe mami sa se odihneasca la ora asta
ei bine, la 11 a inceput Isa sa o traga pe mama de pantaloni si nu stia ce-o fi vrand , noi tocmai strangeam masa (no, la noi cina e de obicei intre 22-23). fara maraieli, fara frecat de ochisori, dar daca a vazut ca mama nu se prinde ce vrea ea, a plecat in bucatarie sa-si caute sticluta si sa se urce singura in pat la culcare . e sambata noaptea, adica noaptea in care doarme cu noi in pat! acum imi dau seama ca-s 3 saptamani de cand Isa nu a mai dormit deloc in patut , nu cred ca as mai putea-o invata acolo, desi ziua o mai pun si ne jucam cu desenele de pe lenjerie, dar nici in joaca nu s-ar intinde macar acolo. cum isi termina joaca, coboara si pleaca. ei, acum a invatat sa se si urce in patul nostru . nu-mi place deloc ca la noi e lucioasa cuvertura si in 2 zile a cazut rau de 2 ori in cate-o secunda: imi dadeam seama ca pica si nu apucam s-o prind (de fapt, aluneca pe margine, ca altfel de coborat coboara usor de peste tot), asa ca am schimbat hainele de pe pat
buunn, si a adormit printesa mea in 5 minute, poate si mai putin. atata m-a cuprins si s-a indesat in mine, mi-a mai soptit mama, il mai cauta cu mainile prin pat pe tata (care era la filme in salon), se catara jumate pe mine sa se puna cu capul si cu mainile . am adormit amandoua asa cuprinse 3 ore, cand m-am trezit eram toata amortita si Isa de-a curmezisul, am miscat-o si ea repede s-a intors spre mine cu gurita cautand sticla de laptic (nu i-am dat, ca e prea devreme inca, dar mi-a sarit sommul tot pupand-o), asa ca m-am alaturat lui tati la papat... stafidele pentru prajitura cu branza . ma gandeam ce bine zice victo:
eu, ca si Rodi,si altele ma duc la serv.atat ca stiu ca bb e in siguranta, sta cu mama sau cu soacra.dc ele nu vor mai putea, reintru in concediu. si lucrez efectiv doar pt ca nu ne mai ajung banii :(. care se descurca cu rate si alte minuni..stati acasa pana la 2 ani..3...:):) |
va pup cu drag de noapte buna, s-a terminat si filmul lui tati asa ca ne cuibarim langa puiul mic
rodyka spune:
tot eu . gata buna ca ziua de azi, e careva treaza la ora asta?
eu am o ora deja de bantuit prin casa (ma pregatesc de Halloween ), m-a trezit motanul ca facea urat si sarea la geam (era altul pe pervaz, il enerva pe al meu). numai bine ca si-a baut si Isa lapticul, asa de bine a dormit scumpica , dar eu oasele tot rupte mi le simt .
am aruncat o privire pe geam, cred ca e frig (nu mai zic cate º is ca iar radeti de frigul meu), dar e senin deci va fi cald si frumos peste zi. acum ma pregatesc de facut painea aia pufoasa postata de cris, imi amintesc ca exact asa cumparam de la brutarie cand eram gravida cu Maria, cu miere si susan pe deasupra . mai am si praji cu branza si stafide si cartofii frantuzesti tot pe azi, cred ca pana se trezeste restul casei eu is gata cu ele .
dar pana se face aluatul, va astept la cafeluta si povesti de duminica