Cat costa o bona?
ce intrebare...
ma intereseaza subiectul.voi care aveti experienta,spuneti-mi si mie la cat/ce sa a astept si de unde as putea incepe cautarea!
pleaseeeeee....
Raspunsuri
teo1970 spune:
100 USD sau 100 Euro/ 1 copil/ în București/ ± masă/ durata programului și îndatoririle le stabiliți de la bun început, depinde cum vă înțelegeți
ramonadima spune:
depinde ce ii ceri tu ca parinte sa faca si ce poate oferi ea din ceea ce ii ceri tu, trebuie sa fie un echilibru intre cerere si oferta....cam 3 milioane-3,5 milioane pt. 8 ore pe zi! Daca mai vrei amanunte trimite-mi un e-mail, iti pot oferi cite doresti la acest subiect!
2mami spune:
Draga mea,
As vrea sa te sfatuiesc cat mai bine posibil sa ai mare grija la inceput cu ce oferi. Sigur ca e f. importanta si persoana, pentru ca daca e o doamna cu bun simt nu vei avea mari probleme.
Eu fac tot posibilul acum sa incetez o colaborare de aproape 3 ani care pur si simplu m-a terorizat in toata aceasta perioada si am sa-ti exemplific:
A inceput sa vina la mine pe cand puiul mei cel mic avea cam 7 luni si cea mare avea aprox. 2 ani si 3 luni. Ea se ocupa in special de cel mic si vorbisem de la bun inceput sa se ocupe inclusiv de mancarea bebeilor (nu si de a noastra) si eventual, in limita timpului disponibil sa mai calce niste rufisoare.
Toate bune si frumoase, dar asta nu a tinut decat o vreme. Fiindca incetul cu incetul a inceput sa nu mai faca mancare pentru pici (lasa ca o fac eu si pe asta, mi-am zis). Apoi, a inceput sa zica ca dr. nu o lasa sa mai calce (ca nu are voie sa stea in aburi (din nou mi-am zis: OK, asta e...)
Asa incat am ajuns acum sa vina cca. 5 ore/ zi - doar in timpul satpamanii (nu a acceptat niciodata sa vina in week-end) timp in care le da de mancare la pui (care intre timp au crescut, fetita mananca singura), ii culca la pranz, dupa care se mai uita vreo 2 ore la tv. pana se trezesc puii, mai se plimba putin prin casa si apoi pleaca. Pentru aceste servicii "minunate" primeste 3 mil/ luna si mi-a zis la inceputul acestei luni ca nu-i convine sa se deplaseze de-acasa pentru aceasta suma, ca mai bine-si cauta ceva prin vecini.
Am lasat-o deocamdata in pace, ca deh... se apropie sarbatorile, dar sunt hotarata sa renunt definitiv de la 1 Ianuarie. Nu inteleg cat ar considera normal sa platesc aceste servicii?
Asa ca ai grija cu cerintele pe care le ai si fii foarte ferma de la inceput ca altfel patesti ca mine.
Mult noroc
Cu drag,
Simona
anchi spune:
pt bebe mic am avut o bona (de fapt trei) care se ocupa doar de el, adica plimbat, mancat, dormit, program de joaca.
ii dadeam aprox. 80 de dolari, 2-3 mese/zi.
nu ma ajuta cu nimic. de fapt era imposibil, pt ca bebe trebuia supravegheat tot timpul.
acum s-a schimbat roata, cel mic merge la gradinita si cel mare la scoala. pt asta am gasit o doamna care il duce si-l aduce de la scoala, ii da sa manance, iese cu el afara. cat este baiatul la scoala doamna face curat prin casa, sterge praful, calca. ii dau 2,5 mil.+ 2 mese.
asa, din ce am observat de-a lungul timpului, cand este vorba de un copil mic, nu poti sa ai prea multe pretentii de la bona, in privinta ajutorului in casa, pt ca este foarte solicitata de cel mic.
cele mai scumpe sunt bonele tinere.
cele mai convenabile sunt pensionarele "tinere"; sunt mai ieftine.
doamna care vine la mine a iesit la pensie pe caz de boala, pt ca a fost data in somaj, si asta a fost singura solutie sa mai traga de timp pina se poate pensiona pentru limita de varsta. sunt destule persoane in situatia asta.
eu am urmarit anunturile din ziar, dupa care am ales ce mi-a convenit.
nu am avut probleme. primele 2 saptamini am stata acasa ca sa ne cunoastem. este important sa afli cat mai multe despre familia persoanei respective, in principal despre copii, sa ii ceri o copie a buletinului de identitate, chiar sa-i faci o vizita la domociliu sa vezi cum arata casa ei, cat este de curata.
sa-i interzici sa primeasca vizite la tine acasa - cea mai buna metoda de "evaporare" a zaharului, uleiului si detergentului.
daca copilul plange cind pleaca bona si se bucura dimineata cand o vede din nou, atunci sa fii linistita, ai gasit persoana potrivita, care il iubeste si rasfata. daca nu, mai ai de cautat.
sunt doar citeva sfaturi care sper sa-ti prinda bine.
cristina78 spune:
Eu ii dau 2.500.000/luna ,o duc dimineata cand se trezeste la ea acasa(sta la curte) si o iau seara cand ies de la servici si imi termin treburile.
Mancare mai tot timpul ii face de la ea ,ce-i duc eu este papica pt. mic dejun si in rest ii mai dau cate o suta de mii cand imi aduc aminte.
Am avut un noroc chior pt. ca s-au placut reciproc din prima zi.
Cristina &Cristina(2 anisori pe 25 Dec. 2003 )
P.S. Noi tot din Bucuresti suntem
adi69 spune:
2 milioane pe luna,program de 8 ore inclusiv sambata,mananca daca vrea o masa de pranz,are grija de cupil de 1.9 luni,si cat doarme cupilul face ceva curatenie,spala hainute de-a copilului la mana sau calca.Nu face nici un fel de mancare sau altceva.In schimb nu prea se joaca,e cam batraioara si cam bolnava.Ultima data m-a enervat cand mi-a spus ca nu iese afara cu fetita deoarece nu vrea sa mearga pe jos(copilul) si pe ea o doare spatele si mainile si nu se mai duce,punct.
Dia si bebe Rucsi
ivonne spune:
Pentru Bucuresti 3.5 -4 mil/ luna / 10-12h/zi. Intr-adevar exista firme specializate pentru asa ceva, daca vrei detalii trimite-mi un PM. Succes!
July spune:
2 milioane program de 8 ore cu pranz inclus,5 zile/saptamana.Este si ajutor in casa.
Ptr.Constanta.
July