o nastere facuta in afara cu urmari de cosmar
buna ma numesc caty si in urma cu 16 luni am nascut un baietel de 3.840, 53cm la un spital din roma spitalul fiind cem mai specializat in ginecologie din roma sincer am urat acel spital pe perioada sarcini sa ma duc sa fac o analiza sau altele nu stiu ce ma impins sa ma duc sa nasc acolo am zis ca sa fiu sigura ca nu am sa sufar mult dar in fine pe data de 17 iun la ora 3 dimineata mam dus la toaleta si mim dat seama ca am eliminat dopul gelatinos aveam si un pic de contractii dar nimic altceva eram la termen aveam 41 de sapt. mam pregtit di mam dus la spital totul era normal miau sis ca da o sa nasc pe la ora 5 dim mau luat durerile alea mari au sis ca sa astept sa ma dilat am stat cu dureri din ce in ce mai mari pana la ora 12 abea atunci mau dus in sala de nasteri acolo mau tinut cu dureri infernale si fara nici o putere cu dilatatie de 10 apa nici nu mi se rupsese ca miau rupto ei intrun final am stat asa pana la ora 18 cand a venit soacramea si ma gasit tot acolo fara nici o putere cu aveam buzele crapate imi iesea sange din ele a tipat in spital si a zis ca daca in acel moment nu ma baga la nastere le chiama politia abea atunci mau dus sa nasc si cum credeti dupa atata timp prin cezariana scuza lor a fost ca cica nu cobora pe canal dar el fiind bine pozitionat si nu mau lasat sa incerc sa ma screm si io sa incerc sa fac ceva ca eu le ziceam mereu ca am senzatia sa ma duc la baie dar ei ziceau ca nu sa astept si dupa tote astea nu va zic ce am tras dupa operatie ca la 2 zile dupa ce mam dus acasa mia facut infectie la operatie de la un fir care nu era cusut bine a trebuit ca sa ma desfaca un pic la operatie ca sa imi stoarca puroiul si sa imi curete cu medicament cu o seringa inauntru asta miau facut ei doar tunci in ziua aia ca pentru 7 zile miam factu io acasa acest lucru a a zis ca asta trebuie sa fac io acasa nu ei la spital da si ce sa va mai spun ca operatia mea este indentica ca in prima zii de lungimea unui creion si foarte unflata. asa ca cine zice ca a ma duc sa nasc in afara mai bine sa stea acasa linistit ca ca la noi si din punct de vedere medical nu se compara nimeni cu noi preferam sa nasc de 10 ori natural acasa si sa fiu nevoita sa dau zeci de mil decat sa trag ce am tras si inca trag dupa cum vedeti si urmatorul cu siguranta il voi naste acasa. Ii Multumesc Lui Dumnezeu ca mia dat un ingeras sanatos . Va doresc multa sanatate si o zi buna
Raspunsuri
Matzaila_81 spune:
Edybello, imi pare ca a fost asa de dificila nasterea ta. Bine ca e bebe sanatos.
Incearca insa sa-ti editezi mesajul pentru ca e aproape imposibil de citit fara nici un semn de punctuatie, fara o cratima.
+25
blackgirl0 spune:
Eu am auzit de nasteri frumoase in afara. In fine, o fi fost faptul ca esti romanca? Se stie doar de valul de antipatie, ca sa nu spun ura, legat de romanii din Italia.
P.S. Te rog si eu sa editezi mesajul. Obositor de citit si de inteles fara niciun semn de punctuatie/gramatica.
JuliaSM spune:
N-ai de unde sa stii ca, daca ai fi nascut in Romania, ti-ar fi fost mai bine! Prima nastere este de regula dificila, pentru ca mama nu stie practic ce-o asteapta, nu stie cum sa respire( decat daca o fi facut ceva cursuri prenatale despre asta),nu stie nici cum decurge nasterea, nici in ce stadiu e. Daca personalul medical v-a spus ca nu e coborat copilul pe col inca, degeaba simteai tu nevoia sa te scremi, asa cum spui. Nu ai fi facut decat sa te alegi cu dureri in plus si probabil niste hemoroizi de toata frumusetea. Faza cu scremutul e eficienta doar in momentul expulziei, cand copilul e coborat deja si urmeaza nasterea propriu-zisa.
Poate colul tau n-o fi fost destul de elastic, la prima nastere asa si e, nu a mai trecut un prunc de 3-4 kg pe-acolo, ca sa se poata dilata colul mai repede...totul dureaza mai mult si doare mai tare, general vorbind. Mai sunt si norocoase care trec printr-o nastere fluierand si cu zambetul pe buze, dar procentul e mic, si cantitatea de informatie cu privire la ce inseamna o nastere e foarte mare! Cu cat esti mai informat, cu atat ai mai multa incredere in corpul tau, ca stie ce face si ca e totul ok, chiar daca doare de simti ca urci pe pereti! Durerea nu e un blestem, nu intotdeauna.
Eu am avut sansa sa nasc primul copil 'in afara' , asa cum spui tu in titlu.S-a nascut la o clinica din Viena, a fost o nastere grea, dar am fost asistata cu competenta. Depinde si de felul in care privesti lucrurile, de modul in care esti obisnuit sa fii tratat de obicei, de cum te simti tu intre straini. Uite,la nasterea aceea, au fost muuulte momente cand ramaneam in sala de nasteri doar cu sotul meu ( era un spital mic si intim, in ziua aceea nu s-au gasit multe mamici sa nasca...), iar moasa venea cam la 15-20 minute si statea cu noi pret de 5 minute, cand monitoriza bebelusul cu centura aceea trecuta peste burtoiul meu si verifica deschiderea colului, apoi iar disparea. La prima vedere, as fi putut sa sar in sus, ca ma neglijeaza, ca-s romanca ori ca nu-i pasa. De fapt, moasa ne-a si spus la un moment dat ca e libera si ca ar putea ramane cu noi, insa prefera sa ne lase sa ne bucuram de intimitatea acelor momente, doar eu cu sotul meu.
Urmatoarele doua nasteri au fost in Romania si nu vreau sa-mi amintesc de ele. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-s copiii sanatosi, atat.
Edybello, iti doresc refacere usoara!
"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."
Anne45 spune:
Imi pare rau ca ai trecut printr-o exp. atat de neplacuta. Eu am nascut de asemenea in Italia dar , spre deosebire de sit. ta , eu am fost o norocoasa. dupa aproape 5 ore de travaliu , mi-am nascut gaza in mod natural fara nici un fel de anestezie . Nu am fost lasata singura nici macar un minut. M-au incurajat , mi-au explicat cum sa imping si mai ales cand. Eu am numai cuvinte de multumire pentru acesti oameni . Si tin sa spun ca nu conteaza daca esti italian sau alta natie , conteaza persoanele peste care dai si daca pot adauga un factor foarte important competenta...
Sa-ti traiasca minunea !!
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE
costyhunny spune:
in primul rand sa-ti traiasca baietelul sa fie sanatos si sa va bucurati de el.
Si eu sunt in italia si am nascut acum 7luni jumatate la un spital din RIETI(40km.de roma aprox.)si vreau sa-ti zic ca la fel ca si ANNE45am numai cuvinte de lauda si pot spune cu mana pe inima ca dupa aproape 10 ore de travaliu am nascut natural un baietel si nu am fost lasata singura nici o clipa si s-au comportat minunat atat in timpul travaliului cat si dupa ce am nascut....si dupa experienta avuta as mai naste de inca 10 ori la acelasi spital unde nu au facut diferenta ca esti roman sau alta natie ci doar datoria de medic cum nu sa putut mai bine....
Asa ca hai sa nu generalizam si sa speriem fetele care vor sa nasca ''afara''totul depinde peste cine dai..
pupiki si sanatate
LAlexandra spune:
Na...ca vin si eu.
Am nascut in Italia, tot pe langa Roma, fara sa stiu o boaba de italiana...
Am stat internata de miercuri, abia joi am nascut prin cezariana de urgenta, si duminica deja eram acasa. Nu am cuvinte sa spun cat de omeneste s-au comportat. Nici pana azi nu stiu ce medic m-a operat, nu il cunosteam, atunci l-am vazut prima data. Nu am dat nimic, de miercuri seara pana joi la amiaza a stat mereu cineva langa mine, ma monitorizau mereu sa vada ca e totul ok.
Nu am decat cuvinte de lauda.
In schimb, acum in vara am ajuns la urgente la ginecologie in Romania...inca incec sa imi revin psihic, erau in stare sa ma lasa sa mor acolo....si mi-au spus clar ca pana nu dau bani nu imi fac nimic....si da, nu am vrut sa dau, pt ca nu mi se parea normal...dar, in situatia in care eram, nu am mai avut nervi sa fac scandal...si am dat bani, bani cu care la privat m-ar fi pupat pe maini....,si apoi am fost bagata in seama...
Imi pare rau de experienta ta, dar nu o sa pot niciodata sa compar cum e in strainatate si cum e in Romania...
_
printisorului Alessandro
edybello spune:
va multumesc pt. raspunsuri si nu vreau sa speri pe nimeni dar io una am avut ghinionul sa sufar mult dupa nastere pt.ce am tras si inca mai trag cu operatia de cezariana dar poate asa a fost sa fie, dar e bine ca am un baietel sanatos si abea astept sa al fac si pe al doilea. A si imi cer scuze pt. cum am scris poate din cauza ca e primul subiect la care particip. Va multumesc noapte buna.
laurenta spune:
si eu am nascut acum 10 luni in bologna,dar toata viata nu voi uita acei doctori minunati de fapt a fost o echipa de 5. 7 ani mau ajutat sa raman insarcinata. acesti oameni pt noi nea schimbat viata intro minune.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui edybello intrun final am stat asa pana la ora 18 cand a venit soacramea si ma gasit tot acolo fara nici o putere cu aveam buzele crapate imi iesea sange din ele a tipat in spital si a zis ca daca in acel moment nu ma baga la nastere le chiama politia abea atunci mau dus sa nasc si cum credeti dupa atata timp prin cezariana scuza lor a fost ca cica nu cobora pe canal dar el fiind bine pozitionat si nu mau lasat sa incerc sa ma screm si io sa incerc sa fac ceva |
Imi pare tare rau ca ai avut o experienta neplacuta dar eu nu prea inteleg ce le reprosezi . Din paragraful de mai sus eu inteleg ca tu te dilatai si incepeai sa impingi cand a venit soacra si a facut scandal ca sa te bage la 'nastere' ??? Cum adica sa te bage la nastere? Ca tu nasteai. Si cand au decis medicii sa-ti faca cezariana, ce te face sa crezi ca copilul era bine pozitionat? Sau asta e doar o impresie de-a ta?
Citat: |
nu va zic ce am tras dupa operatie ca la 2 zile dupa ce mam dus acasa mia facut infectie la operatie de la un fir care nu era cusut bine |
Operatiile NU se infecteaza de la fire care nu sunt cusute 'bine'.
Draga mea,
stiu ca esti prospata mamica dar esti tare dramatica. Eu am crezut ca s-a intamplat ceva cu copilasul cand am citit titlul sau alta nenorocire. Cand colo am gasit numai vini inchipuite. Ai vrut sa nasti natural si te-au lasat sa nasti natural. Dilatatia pare sa fi mers ok, dar ceva s-a intamplat si medicii au decis pe cezariana. Copilul e sanatos. Tu te-ai ales cu taietura infectata. Nasol, dar nu e ceva neobisnuit. Sunt convinsa ca atunci cand ai semnat consimtamantul pentru operatie, infectia era prezentata ca risc.
Cred ca problema ta vine din faptul ca nu pari sa fi comunicat cu personalul medical sau nu ai inteles ce se intampla. Tu vorbesti bine italiana? Ai inteles explicatiile medicului sau moaselor despre motivul pentru care ti s-a facut cezariana?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Apa daca nu se rupe spontan se rupe de catre medic (membranele mai exact), daca bebele e bine coborat se face asta ideal pe la 6 cm dilatatie, daca nu este bine coborat, se poate face in momentul nasterii.
Dgeaba statea bine bebele daca nu cobora. degeaba te scremeai tu si impingeai daca el nu cobora. Impinsul vine cand ela junge in canalul vaginal, nu cand e blocat sus.
Ce spui de infectia de la cezariana, se poate face granulom de fir, asta inseamna ca organismul tau ataca firul sau firele de la operatie si astfel se formeaza in jurul firului o reactie inflamatorie, e o modalitate de aparare. Se poate intampla oricui.
Iar faptul ca cicatricea e groasa si umflata tine strict, dar strict de corpul tau, nicidecum de maiestria mediclui.
Poate fi cicatrice cheloida. Eu am fost suturata pe picior cu fir intradermic, subtire de tot, la chirurgie plastica si tot mi s-a cicatrizat urat, ca asa e pielea si tesutul meu, la altii cicatricea nici macar nu se vede.