Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Salutare si de la noi dragi mamicute,

JOSEFINE si tuturor mamicilor cu greturi - personal, nu prea cred ca exista inca un medicament/remediu care sa-ti anihileze greata din timpul sarcinii. Medicamentele care se recomanda, in general, sunt aceleasi medicamente care se recomanda si cind ti-e greata la stomac fara sa fii gravida. Or, dupa parerea mea si din ce am mai citit (recomand mai ales "Mayo Clinic guide to a healthy pregnacy") cind ramii insarcinata, mai ales in primul trimestru, se intimpla niste schimbari hormonale in organism foarte greu de egalat cu orice altceva i se intimpla corpului de-a lungul vietii. E drept ca difera de la persoana la persoana ( sunt cazuri cind anumite medicamente au oaresce efecte), in cazul meu, insa, numai rabdarea, canapeaua si buda m-au ajutat sa trec peste ele.:)
Mi-amintesc ça la prima sarcina, fiind o senzatie ce nu mai traisem pina aunci, m-am cam panicat ca aveam impresia ca viata mea nu va mai fi aceeasi veci pururi, dar dupa cele 16 saptamini (cam 10 de greturi) m-am simtit excelent si nu am mai avut nici o problema.
Acum, la a doua, a fost ceva mai usor, in sensul ca ma asteptam la ele si stiam ca se vor termina odata si odata. Sunt aproape de 14 saptamini si tot mai am senzatia de greata de dimineata pina seara, insa m-am obisnuit cu ea si nu mai e chiar atit de pronuntata.
Ce sa zic, sarcina ca si faptul in sine ca devenim mamici sunt niste sentimente unice, minuntate dar care vin si cu o serie de momente mai putin placute (nopti nedormite, sfircuri dureroase, colici, mucisori etc). Sunt toate parte din etapele vietii, insa, mai ales acum cind ma uit la fiu-meu cit de creativ, jucaus, nazdravan e, nu-mi mai imaginez cum ar fi viata mea in alt fel. :)
Ah si am si eu o intrebare pentru fetele din America ( ca vad ca sunt mai multe la odiseea asta): stiti cumva de o librarie online din State care vinde carti frumoase pentru copii in limba romana? Eu am gasit la un moment dat una care se numea "raftul meu" si de la care am comandat citeva carti, insa vad ca nu mai sunt deschisi. In rest, cam tot ce am acasa (cd-uri cu muzica si alte carti) le-am primit din Romania.

Va pup si seara buna,

Clara, mami lui Bryce si bebe 2- 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crixy spune:

Deea, eu la 6 saptamani am fost la prima eco , iar ginecologul mi-a scris "sarcina viabila 6 saptamani". in aceeasi zi am fost si la medicul de familie, voiam doar sa ma ia in evidenta sa nu mai fac alt drum, dar medicul m-a intrebat daca am nevoie de adeverinta pt servici. deci se poate tu ai deja 8 saptamani vad, dar sa ai diagnostic de gravida de la ginecolog.

Crixy 13 (fix)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Fetelor, am revenit si eu...dupa 2 zile de absenta. Mi-a fost atat de rau cum nu credeam ca-mi poate fi, ieri a fost punctul culminant, sper sa nu se mai repete!

Luni am avut si eu prima vizita la medic, totul bine si frumos, l-am convins pe nenea doctor sa-mi faca si o ecografiuta sa-l vad pe bebe,i-am vazut micuta inimioara batand, m-am indragostit, ce mai! In rest, se pare ca sunt in sapt a 8-a spre final, DPN a ramas acelasi pana la prima ecografie "oficiala", pe 29 noiembrie.

Bun venit burticilor noi, imi place de voi ca va merge "gura" non-stop, activitate maxima pe aici!

Imi place si ideea cu albumul cu poze, Ramona trimite-mi te rog si mie parola prin MP.

Va pup, ma duc sa-mi iau paprikasul de pe foc si sa-i dau bataie, ca foamea nu m-a lasat nicio secunda, cu tot raul!

Corina, mami de Bubulina 11 luni si acum 7+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crixy spune:

Ah si mai am o veste buna, toata dupa amiaza am zambit tamp :D

Mi-au iesit analizele la sange la Regina Maria :

PAPP-A =4.66
FREE BETA HCG = 45
PAPP-A(MoM corectata) = 1.16
FREE BETA HCG (MoM corectata)=1.02

Calcul de risc prenatal: Acest rezultat indica un risc scazut de anomalii fetale la nastere.

Gata , m-am linistit, in seara asta fara vise negre
Crixy 13 (fix)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cu sufletul la gura va scriu...am fost la medic.
Merg la MedLife. Aici voi si naste.
Mi-a facut carnet de gravida...normal....si mi-a facut eko vaginal.
Sarcina are 6 saptamani. E ok.
Mi-a dat sa fac ceva analize...este un medic minunat...altul decat cel cu care am nascut prima data.
Mi-a prescris Centrum Materna.
Ne vedem peste 1 luna cand amandoi barbati ai mei vor asista la eko.
Deocamdata se vede un puct...dar eu vroiam doua adica gemeni la care dr. mi-a zis ca inca o luna mai poate sa apara al doilea, adica gemeni. Eu as vrea gemeni
Mie dr. mi-a zis ca femeia gravida are momente in zi cand corpul ei este foarte cald, este foarte bine asa....ca la mine. Si prin asta e protejata de virusi...imunitatea ei este foarte mare. Asta e la mine.

Va pupicesc si sanatate maxima
DPN 23 iunie

Mami de Stefan Peter 5 ani si 11 luni si graviduta 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Joana felicitari pentru baietel si sa dea Dumnezeu ca toti bunicii sa se bucure la asa o veste ca ai tai! Si eu tot la dr. Iosup imi fac ecografia pentru dublu test la fel ca si la bebe 1. Oricum ma trimitea medicul meu la el pentru ca lucreaza impreuna.
Elly bine ai venit acasa! Ma bucur ca sunteti bine.
Onuta ma bucur pentru rezultatele bune la DD. Cat te-a costat?
Ramona si eu sunt de acord cu contul comun. Doar ca trebuie sa-mi spui ce trebuie sa fac ca nu ma prea pricep si sa-mi trimiti parola.
Bine ati venit si sarcina usoara Mihaela,Alina si Adyrem!
Virgina, pe prospectul la Coryzalia spune ca nu este foarte sigur in sarcina...
Mihaela eu m-am ingrasat 3 kg!!! mai bine nu mai ziceai.
Hildegrad sa dea Dumnezeu sa fie 2!
Deea ai fost la medic? Nu ne spui nimic?
Crixy, felicitari pentru rezultate! Cat te-au costat analizele si in cat timp ai avut rezultatele?

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Miha81 m-au costat 90 de ron le-am facut la clinica Sante si au fost gata a 2 zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

MIHA81,asta e un prospect de Coryzalia http://www.farm.ro/medicamente/prospect-coryzalia-x-40dr.html.intr-adevar nu exista studii care sa demonstreze ca ar fi daunator sau nu in timpul sarcinii,dar medicii il recomanda si in sarcina si alaptare.decizia finala e a fiecareia dintre noi
CRIXY felicitari pt analize!Cat a durat sa-ti dea rezultatul?Mie la Arcadia mi-au zis 7 zile lucratoare(9 zile calendaristice)
ONUTZA la PAPP-A si FREE BETA hCG zici ca ti-a dat a doua zi rezultatul?
HILDEGARD bafta in continuare la tabla ”inmultirii”!
RAMONA vreau si eu te rog parola pt a accesa albumul cu poze
ALINA ,bun venit!Da-ne detalii!
SHOSHONIK,eu n-am slabit si mananc aproape orice,doar anumite mirosuri ma scot dintr-ale mele,imi pare sincer rau pentru toate fetele cu greturi uracioase si dureri de cap si raceli...dar intram noi cu bine acusik in trimestrul doi si o sa facem parada burticilor pe aici!
DEEA,bafta maxima!asteptam noutati!
Somnic linistit tuturor!
Virginia

Mergi la inceput

nu prea ma pricep la postat linkuri...trebuie sters ”intr-adevar”de acolo ca sa poti accesa adresa respectiva.nu stiu cum s-a lipit...
mai studiem
Virginia

Mergi la inceput

http://www.centrofarm.ro/ccW08249001/mm_info/Coryzalia-X-40.html
uite ca am mai gasit unul...sper ca l-am pus correct
Virginia

Mergi la inceput