Manual ptr.. bunici
Raspunsuri - Pagina 7
msilvy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_21 nepotii , prelungesc viata bunicilor trezind sensul de utilitate . eu cred ca de la aceasta prejudecata pleaca majoritatea neintelegerilor. de ce as avea nevoie eu , cand oi fi bunica , linistita si fericita ca toata lumea e bine in jurul meu, sa fiu "utila" comportandu-ma cu nepotii mei asa cum am facut-o cu propii mei copii? deja utilitatea mea se transforma in inutilitate. nici pe al doilea copil nu l-am crescut ca pe primul, de ce as avea aceleasi idei pentru nepotul nascut in probabil alt secol? raman in continuare la parerea mea , ca multi dintre actualii bunici nu pot intelege ca mentalitatile se schimba, viata se schimba , totul este intr-o permanenta schimbare spre bine. iar eu nu pot intelege de ce ei nu pot intelege asta. e un cerc vicios, stiu, dar mereu e de invatat ceva daca iti doresti sa nu fi tributar timpului. |
nu toti bunicii sunt la fel ; exista si bunici care nu au ramas la "pe vremea mea " sau "cand erati voi mici" , ci s-au schimbat asa cum ne-am schimbat si noi , au evoluat , au schimbat mentalitatea ;
si daca trebuie sa le spui ca nu vrei sa-i dea ciocolata sau sa-l puna pe olita la 6 luni , nu este neaparat din cauza ca au ramas cu mentalitate veche si nu au evoluat odata cu trecerea timpului ci pentru ca e dificil sa gasesti 2 persoane cu aceleasi conceptii sau mentalitati . poate sa se intample lucrul asta si cu bona pe care trebuie sa o "inveti" ce vrei si ce nu vrei .
si din fericire , sunt cazuri in care venirea pe lume a unui nepotel,
a contribuit mult la "reabilitarea" bunicilor ;
alexia_21 spune:
nu toti bunicii sunt la fel
perfect de acord cu tine, tocmai ce am spus ca multi dintre actualii bunici...departe de mine de a spune ca toti sunt la fel.
pisigri spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui My_Lady0091
eu vorbeam de bunici la general 26+
|
Si eu tot la general incercam sa vorbesc. Probabil ca sunt prea idealista....
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)