Manual ptr.. bunici
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Chiar asa? Ce au fructele ca desert si marul cu biscuiti? Eu nu le-am dat mar cu biscuiti de lene sa pisez biscuiti. Le-am dat mar cu cereale . Iar la gradinita desertul este reprezentat de un fruct. Preferi sa le dea prajituri? Anya |
Toate fructele mai putin capsunile fermenteaza. Daca sunt consumate dupa o masa cu carne, care dureaza mai multe ore pana este digerata atunci fructele stau si ele in stomac si fermenteaza dand balonari si dureri de burta.
Ideea e sa ii invatam de mici treaba asta, ca obiceiurile formate acum se uita greu.
Dar eu nu fac din asta un capat de lume. Nici pe departe atat incat sa nu le fi dat mar cu biscuite. Mie si acum imi place marul cu biscuite, sau cu covrigi.
Acum legat de subiect: o sa printati sfaturile astea cu liniuta de la capat si le dati bunicilor sa le invete?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anya spune:
Daca copiii sunt sensibili -ok, dar de ce sa-i sensibilizam noi? Copiii mei pot sa manance orice, oricat de amestecat si nu au nici-o problema. Acum doua zile au baut lapte si au mancat struguri si prune in decurs de 10 minute. Nu le-am interzis vre-odata amestecaturile . Adevarul e ca si mie imi place sa manac sarat cu dulce sau alte minunatii.
Androix spune:
Suntem off topic. Nu e vorba de sensibilitate, ci este o realitate dovedita. Carnea are nevoie de mai mult timp pentru a fi descompusa, iar in acest timp fructele fermenteaza si in final e naspa. Acum or fi ei sanatosi si or manca amestecat si n-au nimic, dar cum spuneam obiceiurile formate acum ii vor urmari toata viata. Iar pe la 40 de ani asa poate n-o sa mai fie asa lipsita de urmari neplacute masa de lapte cu struguri.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anya spune:
Tot off topic, dar promit ca e ultima, eu am peste 40 de ani si nu am nici-o problema digestiva de la mancat amestecat.
Cat despre bunici...Eu ma bucur ca mai sunt si ma ajuta cu copiii. Nu sunt perfecti, mai au parerile lor, dar in timp i-am invatat sa se straduiasca sa le aplice pe ale noastre. Important e ca ii iubesc pe copii si ca ii rasfata (uneori prea mult).
Lorikay spune:
-sa nu le dea copiilor nici un fel de "siropel de tuse" sau antidiareic (pentru adulti, chiar) sau orice fel de medicament fara sa intrebe parintii
-sa gaseasca alta metoda de a le interzice ceva in afara de "nu te lasa mami" (normal ar fi "nu ai voie pentru ca nu e bine/e periculos pentru tine")
-sa nu ii mai intrebe pe cine iubesc mai mult: pe mamaia sau pe tataia (pot avea surpriza sa primeasca raspunsul dat de fiica-mea: pe mami si pe tati)
-sa nu se supere daca copilul nu vrea sa vorbeasca la telefon cu ei zilnic, asta nu inseamna ca nu ii mai iubesc
Alizee spune:
citat din mesajul lui Androix Acum legat de subiect: o sa printati sfaturile astea cu liniuta de la capat si le dati bunicilor sa le invete? |
Ar fi intersant de urmarit expresia fetzei bunicilor.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
gabitza2005 spune:
... sa permita si niste reprize de "murdareala" de dragul descoperirii si al jocului fara restrictii... o haina e doar o carpa, fie ea chiar si de firma... |
Ai mei nu stiu ce inseamna "de firma" - la joaca era in namol in tricou de firma si intr-o zi l-au scos in oras in pijamalele de vara -ca li s-a parut lor ca era un costumas sport.
Dorsilia spune:
rasfatul in exces produce greata, sictir, indigestie cel mai adesea
bunicii NU ar trebui sa "descoasa" copiii cand raman singuri cu ei si anume despre ce vb parintii in casa cu ei; si mai ales nu trebuie sa inteleaga chestii diabolice din ce le spune copilasul, care vede si prezinta lucrurile prin ochisorii lui inocenti.
bunicii NU ar trebui sa rastalmaceasca mesajele pe care le primesc, NU ar trebui sa se simta lezati cand descopera ca ai lor copii au inceput sa aiba alte obiceiuri gastronomice, ca pun pret pe sport, pe haine mai calitative, pe incaltari mai calitative, jucarii mai educative, etc.
Bunicii trebuie sa inteleaga ca nimeni NU-si duce copiii la medic doar din plictiseala si ca nu mereu functioneaza metodele babesti de vindecare "lasa-l sa se culce ca ii trece, somnul drege, fa gargara cu sare la 4 ani, sau bea un ceai". uneori trebuie sa iei un tratament cand vezi ca nu o scoti la capat in timp util, asa ca NU e momentul ca bunicii sa se apuce sa caineze copilul "saracul copil, ii dati antibiotic"
si mai presus de toate bunicii ar trebui sa se simta si sa se faca iubiti fara sa suspecteze mereu contrariul din partea copiilor lor (am remarcat cu stupoare ca maicamea de ex investigheaza copiii pt ca e ferm convinsa ca eu ii invat sa n-o iubeasca, ceea ce e compleeeet absurd, niciodata nu as incerca sa sadesc ura si dispretul in sufletul copiilor mei fata de nimeni in general si cu atat mai putin fata de bunicii lor, indiferent de posibilele sechele ce le am eu din copilaria mea, care si alea am ajuns sa le gestionez fara resentimente, furie, frustrare, doar cu toleranta/mila, intelegere si rabdare)
msilvy spune:
e foarte tare subiectul ; macar asa , ca descarcare personala ...
daca vreuna dintre noi cu talent la scris ar aduna intr-o carte toate "nu-urile" astea ar fi foarte interesant ; sau exista deja vreo carte de genul asta ??? o sa ma pun sa caut ..
multe "off-uri" pe care le citesc aici le regasesc in comportamentul mamei mele (bunica copilului sorei mele , pentru ca al meu e inca la caldurica in burtica); cateodata vad un super-rasfat (mai ales cand soramea nu e prezenta) care nu face bine unui copil de aproape 4 ani;
bunica il imbraca , il dezbraca , strange jucariile (fara sa-i ceara o "contributie" din partea lui), ii duce olita cand de obicei soramea il trimite singur la wc (ea supravegheaza "operatia"), ii da dulciuri de fiecare data cand cere (chiar ii spune "dami te rog o ciocolatica dar vezi sa nu te vada mama")
asta e maximul avand in vedere ca are 3 ani jumate .
toate astea le observ si in asteptarea puiutului meu incerc sa o fac sa inteleaga ca sunt daunatoare copiilor ..