Clasa 0 Liceul German GOETHE
Buna,
Stie cineva cum o sa se procedeze la admiterea in Liceul German in clasa 0. Pana acum stiam care sunt conditiile pentru clasa I, dar pentru clasa 0 nu se stie inca nimic; e vorba de inca o generatie de copii, fata de cei care intra in clasa I si evident ca se pune problema spatiului si a personalului didactic.
Daca mai este cineva in situatia mea si stie mai multe detalii, mi-ar fi de mare folos orice informatie.
Multumesc
Raspunsuri
gogosel spune:
si eu sunt interesata de conditii precum si de detalii legate de scoala in sine (profesori, materii, temele de acasa sufocante/acceptabile etc)
eunice78 spune:
Ba da, eu. Dar nu se stie nimic deocamdata. Exista o zvonistica cum ca ar da copii testarea acum si clasa 0 ar fi la gradi 85. Sper insa din tot sufletul sa nu fie asa. Mi se pare cea mai proasta varianta posibilia (la 85 ma refer).
zax spune:
am auzit vineri cum ca s-ar parea ca cei mici vor face totusi clasa 0 in incinta scolii si nu la gradinita germana; asta ar fi vestea de ultima ora; dar tot nu stiu cu cine vor face;
daca mai aud ceva o sa scriu si aici
bumbita spune:
Bun#259; condi#355;iile DE ADMITERE īn clasa 0 sunt ACELEA#350;I?se DA INTERVIU ĪN limba german#259;
zax spune:
tot din auzite - deci nu stim cat e de veridic - se pare ca 90% se va tine grupa pregatitoare tot in gradinitele de unde apartin copiii si nu in scoala
daca mai stie cineva ceva please share
zax spune:
incerc sa readuc subiectul un pic mai in fata, poate stie cineva mai multe despre marea brambureala legata de admiterea la Ghoete.
ceea ce e clar si am vazut ca s-a mai discutat si la alt subiect, este ca s-a eliminat testarea sub orice forma; cum vor face departajarea elevilor? avem totusi copii vorbitori de limba germana; presupunand prin absurd ca vor intra acolo (asa ne dorim), vor fi colegi cu alti copii din circumscriptia respectiva care nu stiu o iota de germana? ce se va intampla atunci?
daca aveti mai multe informatii din zona asta, please share ...
mari9 spune:
Mai puteti impartasi pareri despre clasa 0 sau clasa 1 ?
Exista intradevar copii mai putin vorbitori de limba germana?
Mutumesc anticipat