Scaun de masina cu perna de siguranta

Scaun de masina cu perna de siguranta | Autor: ch_dana

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Am vazut ca, in afara de clasicele scaune cu centuri de prindere in 5 puncte, au aparut si scaune cu o "perna de siguranta", care se pretind a fi mai bune decat cele cu centuri. Ca sa va dati seama despre ce vorbesc, puteti vedea pe net scaunele Cybex Pallas sau Kiddy Comfort Pro 2010 (as fi pus eu linkuri, dar am vazut ca se considera reclama).

Intrebarile mele sunt: a folosit cineva asa ceva ? Imi poate spune daca intr-adevar sunt mai bune decat cele cu centuri ?

Multumesc anticipat !

Dana & Amelia (21.06.2011)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Nu stiu nimic despre scaunele cu perne, dar sfatul meu este, daca sunteti interesati in siguranta, atunci in primul rand ar trebui sa considerati un scaun care ramane intors in directia inversa a sensului de mers pana la 3-4 ani. Suedezii le folosesc inca din 2006, si anul trecut au fost recomandate si aici de catre asociatia de pediatrie. Dar din pacate lucrurile se misca greu aici, comparativ cu tarile nordice, si foarte putini parinti accepta sa mearga copilul "cu spatele" pana la varste asa inaintate.

Scaunele pe care le-am vazut la link-ul tau nu ma conving foarte tare pentru bebe e liber de la brau in sus, umerii nu sunt prinsi deloc, si practic, pana in jurul varstei de 2 ani sau chiar mai mult, partea cea mai fragila e zona gatului. Uite cum zboara capul copilului in caz de impact frontal, in cele 2 cazuri: www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA&feature=related" target="_blank">Forward vs. Rear Facing

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Le-am vazut si eu mai demult cand cautam scaun grupa 2-3 pt copil mi-a placut ideea dar am considerat ca pernuta aceea poate reprezenta o invitatie la relaxarea mea astfel incat sa fiu tentata ca, in loc sa-i pun centura, sa-i trag doar pernuta in fata, caz in care cred ca nu ar mai fi asa de sigur. In plus poate ca iarna, cand pui copilul foarte bine imbracat (in haine voluminoase) i-ar afecta confortul. Stiu ca e reglabila distanta de la pieptul copilului la pernuta dar tot mi s-a parut un dezavantaj.

Edit: cred ca dupa 2 ani copilul meu s-ar fi descurcat foarte bine cu ridicatul pernutei si evadatul din scaun (deci tot e nevoie de centuri...)

Am preferat un scaun clasic, in care copilul se asigura cu centura masinii dar care are toate componentele reglabile (spatar, cotiere, opritor centura pt varianta booster only) si sunt multumita de alegerea mea

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Nuu, centura se petrece prin acel "sant" al pernei oricum.

Mda, pana la urma tot centurile sunt sfinte, ca sa zic asa...

Multumesc de sfaturi !

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput