Manifestari astmatice la copii (5)
Raspunsuri - Pagina 7
adisirazvan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Darria adisirazvan: cand avea fetita 3 ani un medic mi-a rec. sa-i fac imunizare(inainte de a merge la gradi, pt. a evita imbolnavirile) cu bronhovaxom. Alt medic mi-a spus ca-l recomanda in cazurile mai grave(nu am mai intrebat care anume) si sa nu-l adm. fetitei. Mi-a recomandat Isoprinosine si Lantingen. Desi a racit de multe ori in primul an de gradi tot nu mi-a rec. bronho si nici in al II-lea an. Acum cateva luni am vb. cu acelasi medic care mi-l rec. prima data. Mi-a spus ca nu-l mai recomanda(cunostea situatia fetitei) fiindca nu-i place cum reactioneaza unii copilasi. Nu am intrat in detalii fiindca eram in public. Alergologii m-au intrebat daca am folosit imunostimulatoare de sinteza in anul al II-lea. Folosisem doar Isoprinosine(ca tratament) in decembrie si au spus ca nu-i problema. Vroiau sa stie de altele. Ultimul alergolog mi-a spus sa am grija pe viitor la imunostimulatoare, sa am grija la ce stimulez. Se poate ajunge la boli autoimune. Am mai intalnit medici care mi-au spus sa nu folosesc imunostimulatoare desi fetita racea mereu in anul al II-lea. |
Darria, multumesc mult pentru raspuns
Noua ne-a zis sa facem o cura dupa urmatoarea schema (dar eu am retineri, de aceea am si intrebat aici, printre cunoscatori): ISOPRINOSINE (10 zile), pauza 10 zile, LUIVAC, apoi BRONHOVAXOM. Sincer, mi se pare prea mult. Inclinam spre Bronhovaxom, dar acum nu mai stiu ce sa fac... deocamdata ii dau Imunogrip (cu echinacea, catina, macese, coacaz negru).
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=1" target="_blank">Razvan in concurs. Votati ads1 si ads2. Multumim!
softurela spune:
Oana am o intrebare pentru tine. Nu mai am rabdare pana ajung la medic.
Am folosit remediu "constitutional" intr-o criza (tusea de la culcare) si a functionat imediat.
Deobicei daca mananca proteine animale inainte de culcare, la 5-10 minute dupa ce s-a intins in pat incepe sa tuseasca. In cele mai multe cazuri criza cedeaza daca o ridic in fund. Tuseste des si apoi tot mai rar pana se opreste de tot, de cele mai multe ori fara ventolin.
Sambata s-a intamplat la fel, doar ca i-am dat remediu cand era in varf de criza. I-a disparut instant haraiala si tusea.
Asta inseamna ca e remediu constitutional ales corect ? Nu e prima data. Acelasi remediu l-am folosit si la ultima viroza care nu s-a mai complicat pulmonar. Dar tot am urme de indoiala daca nu a fost un virus mai inofensiv.
Tu ce crezi? Cu doctorita ne vedem o data pe luna si nu mai am rabdare.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
OanaRusu spune:
Softurela, inclin sa cred ca asa e.
Dar nu o poti suna pe doctorita? Nu ai nici un fel de regula cand te poti consulta cu ea?
Acum, mai depinde si de dilutie - dar de obicei remediul constitutional ar tb sa-i ajute pe probleme care nu-s acutizate puternic - adica ata de puternic incat sa fie tablou complet pt alt remediu.
Mai mult.. ce pot spune doar sanatate si incredere
La noi Paul a facut de multe ori "figuri" care cedau repede la remediu de nu-mi venea sa cred... apoi te obisnuiesti
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">Vara 2011 oa1 & www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">oa2
aka spune:
Softurela zic iti spun si eu situatia noastra. Daca incepe sa tuseasca noaptea si ii dau dilutia recomandata se opreste tusea in cateva minute, maxim 5. Acelasi lucru l-am observat si cand ii dau extract din carpen, se opreste imediat. Noi am trecut la alta dilutie mai mare cand nu isi mai facea efectul.
La fel am observat seara daca bea lapte inainte de somn incepe sa tuseasca imediat. Am uitat sa precizez ca tuseste doar cand e racita, nu mai avem tusea aceea persistenta pe care nu reuseam sa o rezolv nicicum.
cu mandra mica am probleme cu alergiile, am fost si i-a dat remediu. acum suntem in perioada de asteptare.
multa sanatate.
nu uitati sa ne votati www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=2" target="_blank">aka1 si aka 2
eimotto spune:
Noua homeopata ne-a spus ca laptele mareste secretiile si ne-a recomandat ca in timpul virozelor sa nuu ii dam lapte, cel putin nu seara la culcare.
softurela spune:
Oana, multumesc.
Vorbesc cu doctorita ori de cate ori sunt bolnave, dar nu pot discuta "curiozitati" de ale mele la telefon.
Aka, la ce dilutie ati ajuns ? Noi suntem pe 200CH.
Legat de lapte, Diana are un an de cand nu mai bea lapte de vaca. La gradinita consuma branza, smantana si chiar si numai cu atat si s-a simtit inrautatirea situatiei. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost cu laptele care e cu mult mai bogat proteic decat derivatele din el.
Sper sa rezolvam homeopat si presupusa alergie si refluxul si implicit astmul.
Si viroza pe care o credeam inofensiva, tocmai am aflat ca un sfert de grupa lipseste de 2 saptamani, wow...Diana a lipsit o zi.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
OanaRusu spune:
Inseamna ca merge bine
Eimotto - asa stiu si eu de lapte
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">Vara 2011 oa1 & www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">oa2
mandyksch spune:
Ne primiti si pe noi?
Din pacate anul acesta am avut si avem multe problem cu baietelul meu de 6 ani. Am inceput in martie cu o tuse care nu mai ceda la nimic, tusea la 2 minute, era de-a dreptul ingrozitor. Pana la urma l-au diagnosticat cu pneumonie cu mycoplasma si a facut tratament cu antibiotic (initial augmentin apoi Klabax timp de vreo 15 zile), apoi medical pneumolog i-a prescris Flixotide, Singulaire, Ventolin si Aerius.Tusea a cedat pe la sfarsitul lui mai si nu ne-a deranjat aproape deloc decat la effort intens (alergat mult de obicei prin parc), cand trebuia sa ii dau pufuri de Ventolin pentru ca altfel tusea ore intregi.
Ni s-a spus ca are ar avea o alergie cu o componenta astmatica.Dar partea mai proasta a inceput de cand a venit toamna.Tusea a revenit in forta. Pentru ca nu am vrut sa trec la “artileria grea”, am trecut pe produse homeopate, de la inceputul lui septembrie mergem la o dr. homeopat in Cluj, care ne-a dat Calcarea Carbonica 200CH, pana acum am luat de doua ori (la inceputul lui septembrie si la inceputul lui noiembrie), si trebuie sa revenim la inceputul lui ianuarie.
De fiecare data la cateva zile dupa tratament piticul meu a facut un fel de raceala, cu febra de 38, 5 (in primavera nici macar nu mai facea febra), muci, si tuse in prima faza seaca apoi productive care nu mai trece cu nimic.De la inceputul lui septembrie nu cred ca au fost 3-4 saptamani fara tuse.Cum s-a stricat vremea cum ne-au napadit bolile si tusea e atat de urata….Parca ar avea o bronsita cronica, cu tuse productiv, iritanta, continua.La culcare e un cosmar, si azi noapte a tusit de am crezut ca isi scuipa plamanii.Vineri am inceput un nou episod de raceala…febra 38,2 (doar vinery) si apoi tusea! Inca in curssul zilei e ok dar la culcare e dezastru.
Nu stiu ce sa ii mai dau, din proprie initiativa ii dau gemoderivat de muguri de coacaz negru, extract de carpen, ii mai dau Septilin, ghimbir si scortisoara amestecata cu miere, ceai de cimbrisor si altele.Ne chinuim si vad ca nu apar rezultate deloc, mi-am pus mari sperante in homeopatie….Tratamentul alopat a avut efecte caudate la noi, pe pitic l-a preocupat in acea perioada foarte mult moartea, era agitat permanent nu as mai vrea sa il vad asa.Nu mai am idee ce sa fac sa depasim faza asta, orice idee, sugestie e binevenita.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mandyksch Ne primiti si pe noi? Nu stiu ce sa ii mai dau, din proprie initiativa ii dau gemoderivat de muguri de coacaz negru, extract de carpen, ii mai dau Septilin, ghimbir si scortisoara amestecata cu miere, ceai de cimbrisor si altele.Ne chinuim si vad ca nu apar rezultate deloc, mi-am pus mari sperante in homeopatie….Tratamentul alopat a avut efecte caudate la noi, pe pitic l-a preocupat in acea perioada foarte mult moartea, era agitat permanent nu as mai vrea sa il vad asa.Nu mai am idee ce sa fac sa depasim faza asta, orice idee, sugestie e binevenita. "A nu obtine ce iti doresti si cand iti doresti, este din cand in cand o mare sansa" |
Imi pare rau sa aud ca aveti probleme.
La voi e numai tuse sau e si wheezing?
Nu stiu ce sa-ti zic, nu prea am experienta cu homeopatia. Cu homeopata vorbesti la telefon ? Cand are accesele astea de tuse nu-i dai nimic?
Medicul e sigur ca i-a dat remediu corect ? Sa te bazezi pe un remediu posibil necorespunzator, e o greseala.
Primul remediu al Dianei a fost unul miasmatic (boli cronice) si nu s-a simtit nici o imbunatatire. Atunci dna doctor m-a chemat mai repede si l-a schimbat cu altul. Cel de-al doilea a schimbat situatia la 180 grade. La controlul de luna aceasta nu i-a mai dat nimic, mai asteptam o luna si daca are o evolutie favorabila atunci va primi o dilutie mai inalta a aceluiasi remediu.
aka spune:
Softurele am inceput si noi cu 200CH, acum suntem la 1M. Dar la recomandarea dnei dr ii fac dilutie din 3-4 bilute dizolvate in jumatate de litru de apa si apoi ii dau un capacel la nevoie.
nu uitati sa ne votati www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=2" target="_blank">aka1 si aka 2