Manifestari astmatice la copii (5)
Cap. 1
Cap. 2
Cap. 3
Cap. 4
Wheezing recurent, bronsita astmatiforma, hiper-reactivitate bronsica sunt diagnostice pe care le primesc copii nostrii de la un medic la altul dar pentru acceasi problema - tablou clinic: "ASTM".
Indiferent de nume, avem aceeasi problema. Prin urmare propun sa ne intalnim pe acest topic si sa impartasim experientele, avand in vedere ca lupta noastra se da cu un inamic nepredictibil.
Alte topicuri utile :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135590&SearchTerms=astm
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130861&SearchTerms=astm
Raspunsuri
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v Daria sunt si eu interesata de numele homeopatului daca este altul decat Receanu. La noi homeopatie e fara efect pana acum. |
Exact de asta imi este tare frica. Stiu ca sunt copii care nu reactioneza la homeopatie f-tie de n factori.
Incerc totusi si merg cu speranta. Alergologul mi-a spus ca are copii vindecati de domnul dr. Receanu.
Cu cine faceti terapie?
Te rog, daca vrei, poti sa-mi spui(aici sau pe pm, unde vrei) cat este consultatia initiala si apoi cea periodica la domnul dr. Receanu? vreau doar sa stiu ce bani sa am la mine.
Dar pt. terapie?
Multa sanatate copilasilor.
aalina2003 spune:
Darria,
Cine este alergologul care ti-a recomandat homeopatia?
Mie alergologul mi-a spus ca nu exista alternativa la tratamentul alopat. Si totusi, vad copilasi cu rezultate bune.
Fetita mea nu a facut niciun fel de tratament (alopat sau nu) intre 3 si 4 ani si 3 luni si nu a avut nicio manifestare de boala. A fost remisie.
Pana la 3 ani a avut manifestari usoare/moderate tratate exclusiv prin metode alternative (acupunctura, homeopatie -dar foarte putin, preparate gemoterapice, apiterapie).Intre 3 si 4 ani si 3 luni a fost foarte bine.Dupa 4 ani si 3 luni pana in prezent-manifestari moderate,dar mai severe decat pana la 3 ani. (5 ani si jumatate)_, aproape exclusiv alopat. (celelalte metode nu au functionat la inceput si le-am abandonat).
ary_v,
ce efecte pozitive ai vazut la bowen pana acum? cum era inainte si cum e acum?
OanaRusu spune:
citat din mesajul lui aalina2003 Darria, Cine este alergologul care ti-a recomandat homeopatia? Mie alergologul mi-a spus ca nu exista alternativa la tratamentul alopat. Si totusi, vad copilasi cu rezultate bune. ... Alina si Ana (15 martie 2006) |
Alergologul care ne-a recomandat noua e f renumit in Tg Mures.
Insa - culmea - exista medici care nu considera medicii homeopati ca medici.
Si totusi, medicul nostru homeopat e medic de familie - deci tot diploma de medic ca toti medicii - insa in plus a umblat la ff multe cursuri - necesare pt certificare.
In plus, cursurile de homeopatie se fac in cadrul facultatii de medicina - nu inteleg de unde reactia asta la unii medici (inclusiv la pediatrul copiilor mei). Pentru pediatrul nostru nu conteaza nici macar ca dupa ce 6 luni a scris luna de luna reteta pt singulaire si toata gashca (flixo, zyrtec, ventolin) acum nu ne-a mai vazut de mai bine de 1 an jumate pt ca nu a fost nevoie. Nici asta nu crede - ca acel copil care se sufoca in brate la ea acum e f bine si n-are decat muci si cate o viroza (Din care-mi da cu generozitate si mie )
Nu stiu de ce la unii copii nu functioneaza - cred ca tine de tratament si de felul cum e facut.
Sunt "clienta"homeopatiei din 1997 - de fiecare data cand am apelat am avut rezultate ff bune, si nu cred ca-s eu mai cu mot.
Plus ca merge ff bine la sotul meu care-i sceptic - dar cand plecam departe si n-are farmacie ia de la noi de la leacuri homeopate.
Va doresc bafta in continuare - dupa parerea mea este f important sa aveti un medic cu care sa puteti vorbi oricand - zi si noapte in crize - pentru ca schimbarea simptomelor e esentiala in trecerea la alt remediu. La noi regula asta de aur a dat intotdeauna rezultate.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=17" target="_blank">Vara 2011 oa1 & oa2
ary_v spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Darria
Exact de asta imi este tare frica. Stiu ca sunt copii care nu reactioneza la homeopatie f-tie de n factori. Incerc totusi si merg cu speranta. Alergologul mi-a spus ca are copii vindecati de domnul dr. Receanu. Cu cine faceti terapie? Te rog, daca vrei, poti sa-mi spui(aici sau pe pm, unde vrei) cat este consultatia initiala si apoi cea periodica la domnul dr. Receanu? vreau doar sa stiu ce bani sa am la mine. Dar pt. terapie? Multa sanatate copilasilor. |
Darria si eu am auzit de copii vindecati cu homeopate. Eu nu am renuntat, din pacate cand a avut o noua criza dr era in concediu si nu am stiut ce sa fac, asa ca in final am ajuns in spital la tratamentul clasic. Consultatia initiala a fost 180 parca, apoi nu mai stiu, mai putin oricum.
Bowen facem tot acolo cu Adina Grigorescu.
ary_v spune:
citat din mesajul lui aalina2003 Darria, ary_v, ce efecte pozitive ai vazut la bowen pana acum? cum era inainte si cum e acum? Alina si Ana (15 martie 2006) |
La bowen merg cu cel mic. Am mai scris ca el incepuse sa faca laringite des. Efectul a fost ca inafara de o laringita la inceputul terapiei pana acum nu a mai facut. Plus ca a fost destul de rezistent tinand cont ca e in primul an de gradi si ei ies afara pe orice vreme macar o ora pe zi.
Darria spune:
Oana: multumim pentru incurajare
Ary-v: multumesc
Stiu ca domnul dr. nu e mereu disponibil, tocmai de aceea aveam retineri. Am vazut ca la cabinet este de luni-joi.
O sa-l intreb ce fac cu fetita cand e dumnealui plecat. Nu pot sa ma joc cu insuficienta respiratorie si nici sa-i administrez eu remedii fara recomandare.
Te rog vrei sa-mi spui si cat este sedinta de terapie?
Santate copilasilor.
ary_v spune:
citat din mesajul lui Darria Oana: multumim pentru incurajare Ary-v: multumesc Stiu ca domnul dr. nu e mereu disponibil, tocmai de aceea aveam retineri. Am vazut ca la cabinet este de luni-joi. O sa-l intreb ce fac cu fetita cand e dumnealui plecat. Nu pot sa ma joc cu insuficienta respiratorie si nici sa-i administrez eu remedii fara recomandare. Te rog vrei sa-mi spui si cat este sedinta de terapie? Santate copilasilor. |
Cum spunea si Oana mai sus, eu cred ca o buna comunicare cu homeopatul e esentiala pt reusita tratamentului. Mie mi-a stabilit remediul si mi-a spus sa ii dau doua zile si atat. Eu am dedus ca asta a fost tratamentul, acum trebuie sa ma intorc sa ma lamuresc si la fel ca tine, sa intreb ce fac in criza?
Remediile se iau de la cabinet, deci nici sa vrei nu poti sa ii dai fara recomandare.
Si eu m-am dus cu multa incredere, mi s-a parut ca dupa tratament s-a echilibrat, nu mai vb asa precipitat (tot atunci am renuntat si la vaccinul pt desensibilizare, deci poate fi si asta cauza)
Pe de alta parte mi se pare ca duce lucrurile un pic prea la extreme cu interdictiile. Lui Robert ii place ciocolata, sigur putem renunta o saptamana, o luna dar sa nu ii mai dau niciodata ciocolata e prea mult. Sigur ca e bine sa mananci sanatos dar o bucatica de ciocolata de 2 ori pe sapatamana nu e asa un exces.
Oana chiar sunt curioasa voi ce interdictii aveti si pt cat timp?